Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple mokasi pahemman kerran – uudesta iPhonesta vahvistuu yhä uusia tiedonmurusia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple HomePod -kaiuttimen ohjelmiston syövereistä paljastuu jo tulevan iPhonen designin vahvistava hahmotelma.

Apple HomePod -kaiuttimen ohjelmiston syövereistä paljastuu jo tulevan iPhonen designin vahvistava hahmotelma.

Applen julkaisema HomePod-kaiuttimen ohjelmisto on osoittautunut varsinaiseksi aarteeksi tulevaan huippu-iPhoneen liittyvien uusien paljastusten ja ennen kaikkea huhuille vahvistuksen tarjoavana lähteenä.

Ohjelmistosta vahvistuksen ovat jo saaneet uuden iPhonen designin päälinjat (etupuolen täyttyminen näytöllä lukuun ottamatta lovea yläreunan keskellä), näytön 2436×1125 pikselin tarkkuus, uusi infrapunaa hyödyntäviin 3D-antureihin perustuva kasvontunnistus, pikalataus ja langaton lataus sekä tuki puhelimen herättämiselle valmiustilasta näyttöä napauttamalla (ns. tap to wake, tuttu esimerkiksi Lumioista).

Ohjelmistoa lisää kaivelemalla on nyt saatu vahvistus myös mahdollisuudelle käyttää ”Face ID:tä” eli kasvontunnistusta Apple Pay -maksujen vahvistajana sekä tietoa uudesta SmartCam-toiminnosta kamerassa. SmartCamin tarkka toiminta on toistaiseksi hämärän peitossa, mutta kyse voi olla keinoälyä hyödyntävästä automaattisesta kuvauskohteen tunnistuksesta. SmartCamiin liittyviä eri kuvaustiloja ovat esimerkiksi vauvat, kirkas esiintymislava, asiakirja, ilotulitus ja kasvien lehdet.

Kaiken kaikkiaan Applen ohjelmistomoka on tarjonnut nyt kuukautta paria ennen julkistusta jo vahvistuksen useimmille keskeisille uuden huippu-iPhonen uudistuksille. Puhelimen koodinimeksi on paljastunut D22. Lisäksi tulossa olevat iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan päivitetyt versiot ovat D20 ja D21. Ne saanevat nimekseen iPhone 7s ja iPhone 7s Plus, mutta tulevan huippu-iPhonen mallinimi on vielä toistaiseksi täysin arvailujen varassa. iPhone 8, iPhone 10, iPhone X, iPhone Pro ja iPhone Edition ovat edelleen kaikki kelpoja veikkauksia.

Uudessa iPhonessa ei ole enää erillistä kotipainiketta, mutta sen sijaan se näyttäisi olevan saamassa näytöllä esitettävän virtuaalisen kotipainikkeen. Ohjelmistosta paljastuneiden tietojen perusteella virtuaalinen kotipainike katoaisi näkyvistä esimerkiksi kameralla kuvatessa ja kuvia katsottaessa, jolloin ne valtaisivat koko ruudun.

Lisäksi näyttää myös hyvin mahdolliselta, että uudessa iPhonessa esimerkiksi näppäimistön mikrofoni- ja emoji/kielipallokuvake siirtyvät näppäimistöstä virtuaalisen kotipainikkeen rinnalle näytön alareunaan. Mahdollista on myös, että iOS-käyttöliittymässä aiemmin yläkulmista löytyneet takaisin- ja muut painikkeet siirtyvät virtuaalisen kotipainikkeen ympärille näytön alareunaan. Tämä helpottaisi puhelimen käyttöä, sillä alareunan painikkeisiin yltäisi huomattavasti helpommin myös yhdellä kädellä puhelinta käytettäessä. Max Rudberg on hahmotellut alla erilaisia vaihtoehtoja, mutta toistaiseksi ei tiedetä, millaiseen ratkaisuun Apple on päätynyt.

Max Rudbergin hahmotelmat erilaisista käyttöliittymän muutosvaihtoehdoista huomioiden uuden iPhonen koko etupuolen näyttö ja virtuaalinen kotipainike.

Max Rudbergin hahmotelmat erilaisista käyttöliittymän muutosvaihtoehdoista huomioiden uuden iPhonen koko etupuolen näyttö ja virtuaalinen kotipainike.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Kuka muka uskoo, että oli moka? Ilmaista mainosta ja hypen nostoa.

  • Hendriks

   Jep, myös muutaman vuoden takainen prototyyppicase oli lavastettu juttu, 😕.

   Mutta eihän noiden luonnostelmien puhelimet ole suunniteltu ihmisen käsille!. Peukalo rasittuu tuollaisesta.

   • osakkeenomistaja

    Ne ei ole suunniteltu suomalaisten käsille!

    Suomalaiset ”rakastavat” leveitä reunoja ja pientä näyttöä:-)!

    Onneksi on Apple!!!

Tuoreimmat jutut