Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näitä puhelimia Suomi osti heinäkuussa: Huawei vahvoilla – Nokia-puhelimia piinasi edelleen heikko saatavuus

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Heinäkuu oli vahva Huawei- ja Honor-puhelimille suomalaisoperaattorien myydyimpien puhelinten listoilla. Heinäkuussa myydään perinteisesti hieman edullisempia älypuhelimia, kun valmistaudutaan jo syksyllä alkaviin kouluihin.

”Kesä on joulunalusajan ohella vireintä puhelinkaupan aikaa. Loma-aikana ihmisillä on enemmän aikaa kartoittaa eri vaihtoehtoja ja perehtyä niihin. Etenkin koulunsa aloittaville ostetaan kesäaikaan runsaasti puhelimia”, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Myös uusi Honor 9 nousi heti listoille.

Myös uusi Honor 9 nousi heti listoille.

DNA:lla Huawei- ja Honor-puhelimet nappasivat kolmoisvoiton, Elisalla olivat kärjessä sijoilla 2 ja 4 ja Teliankin myydyin puhelin oli Huawei P8 Lite. Elisan myydyimpänä puhelimena säilyi edelleen OnePlus 5, jonka myynti keskittyy vain sille.

”Huawei on heinäkuun tähti. Listan kärkikolmikko koostuu hieman edullisemmista puhelimista, joita on hankittu erityisesti koululaisille ja opiskelijoille. Tuore brändi puhuttelee erityisesti 2000-luvulla syntyneitä puhelimenkäyttäjiä ja ohittaa tässä kohderyhmässä perinteisemmät merkit kiinnostavuudessa. Listakärkeen nousseet Honor-mallit on suunnattu erityisesti nuorisolle, ja Huawei onkin onnistunut tavoittamaan tämän kohderyhmän nyt hyvin”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Kesän myyntilistoilla näkyvät myös erikoistarjoukset, joita on ollut jokaisessa hintaluokassa. OnePlus-uutuus odotetusti kiinnosti, mutta myös iPhone- ja Huawei-tarjouksiin tartuttiin hanakasti. Myös Nokia-uutuudet ovat huomionarvoisia. Suuren kysynnän hintaluokkiin sijoittuvat puhelimet kiinnostavat, mutta saatavuushankaluudet ovat jarruttaneet niiden myyntiä”, Virkki kertoo.

Uusi Nokia 3310.

Uusi Nokia 3310.

”Kärkipaikka meni tällä erää Huawein P8 Litelle. Huawei pärjäsi muutenkin hyvin, kun sen uutuusmalli Honor 9 nousi heti listalle hyvällä hintalaatusuhteellaan. Samsungin J5:n uusi vuoden 2017 malli kiri suoraan kolmanneksi.”, sanoo puolestaan Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.

Uudet Nokia-puhelimet kärsivät edelleen toimitusvaikeuksista läpi heinäkuun eikä älypuhelimia saatu vielä myymälämyyntiin. Nokia 3310 -peruspuhelin sijoittuu vahvasti DNA:n viidenneksi, Elisan seitsemänneksi ja Telian kahdeksanneksi myydyimmäksi.

”Nokia 6 nousi suoraan listan 10. sijalle, kun pääsimme aloittamaan ennakkoon varattujen puhelimien toimitukset. Valmistajan toimittamat Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimet ovat menneet käytännössä kaikki ennakkotilaajille. Odotamme, että parin viikon sisällä pääsemme myymään näitä malleja normaaliin tapaan myös myymälöistä ja nettikaupasta, ja uskomme Nokia-puhelinten nousevan listalla edelleen”, Aavikko ennustaa.

DNA:n myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2017 (suluissa sijoitus kesäkuussa)

1. (2.) Honor 7 Lite *)
2. (4.) Honor 8 *)
3. (11.). Huawei Y 5 II *)
4. (6.) Apple iPhone 7 *)
5. (5.) Nokia 3310
6. (7.) Honor 8 Lite *)
7. (8.) Huawei P8 Lite *)
8. (10.) Samsung Galaxy S7 *)
9. (-) Samsung Galaxy J5 (2017) *)
10. (-) Nokia 6 *)
11. (-) Honor 9 *)
12. (9.) Samsung Galaxy A3 (2017) *)
13. (-) Apple iPhone 6 *)
14. (12.) Samsung Galaxy A5 (2017) *)
15. (-) Huawei P10 Lite *)

Elisan henkilöasiakkaille myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2017

1. OnePlus 5
2. Huawei Honor 7 Lite
3. Apple iPhone SE
4. Huawei Honor 8 Lite
5. Huawei P8 Lite
6. Huawei Honor 8
7. Nokia 3310
8. Apple iPhone 7
9. Samsung Galaxy J5 (2017)
10. OnePlus 3T
11. Samsung Galaxy S7
12. Samsung Galaxy A3 (2017)
13. Nokia 216
14. Nokia 6
15. Huawei Honor 9

Elisan yritysasiakkaille myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2017

1. OnePlus 5
2. Apple iPhone 7
3. Samsung Galaxy J5 (2017)
4. Samsung Galaxy A5 (2017)
5. Samsung Galaxy Xcover 4
6. Samsung Galaxy S7
7. Huawei Honor 8
8. Samsung Galaxy J5 (2016)
9. Apple iPhone SE
10. Apple iPhone 6s
11. Huawei Y5 II
12. Samsung Galaxy A3 (2017)
13. NOKIA 3310 2G peruspuhelin
14. Huawei P8 Lite
15. OnePlus 3T

Telian myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2017 (suluissa sijoitus kesäkuussa)

1. (5.) Huawei P8 Lite
2. (2.) Apple iPhone 7
3. (-) Samsung Galaxy J5 2017
4. (6.) Huawei Honor 8
5. (7.) Apple iPhone SE
6. (4.) Samsung Galaxy A3 2017
7. (-) Huawei Honor 9
8. (-) Nokia 3310
9. (8.) Samsung Galaxy A5 2017
10. (-) Huawei Honor 8 lite

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Huawei P10 Lite on kohtalaisen hyvin mennyt kaupaksi, mutta Leica bandatty P10… ei näytä löytyvän 10 myydyimmän eikä myöskään 15 joukosta. 🤔

  • Henrik1

   … Leica brandatty P10

   • LiQuiD

    Itse Huawein P10:n ostin n. 3 viikkoa takaperin, äärimmäisen tyytyväinen olen kyllä luuriin. Osaltaan varmaan menekkiin vaikuttaa Honorin agressiivinen mainostaminen, eivätkä ”perus” kuluttajat osaa esimerkiksi tiedostaa vaikkapa Honor 9 tapauksessa OIS:in puuttumista verrattuna P10. Tiedostavat vain sen, että takana löytyy kaksoiskamera. Lite mallien kohdalla on varmaankin merkitystä niiden edullisuudella verrattuna lippulaivoihin (ja ajavat asian varmastikin suurimmalle osalle asiakkaista varsin hyvin, toisinkuin meille nörteille :D).

 2. Vili

  Jengi ostaa galaxy S7:aa eikä S8:aa. Ihan kun Samsung ei olisi edes mitään huippumallia tänävuonna julkaissut.

  • Hendriks

   Ero on aika minimaalinen, lisäksi S8:n yltiöpitkulainen muoto ei ainakaan allekirjoittanutta kiinnosta, 😕.

  • Jaakko

   Vilillä se ottaa koville jokainen Samsungin myymä puhelin. Voimia sinulle ja toivotaan että kyseinen firma menee vielä konkurssiin niin ehkä sinäkin vältät Niuvanniemen hoitolan.

   • Vili

    Ei yhtään, huvittavaa vaan toi Samsungin sumutus.

 3. Hendriks

  En näe Nokialle menestysmahdollisuuksia, vaikka saatavuus olisikin hyvä!.

Tuoreimmat jutut