Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ex-Google-mobiilipomo ylistää nyt iPhonea: ”En ikinä käyttäisi Android-puhelinta valokuviin!”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ex-Google-johtaja Vic Gundotra.

Ex-Google-johtaja Vic Gundotra.

Aiemmin Googlella mobiilihankkeiden ja Google+:n vetäjänä toiminut Vic Gundotra kehuu Applen iPhone 7 Plussan kameraa tuoreessa Facebook-julkaisussaan ylitsevuotavin sanoin – ja samalla toteaa Googlen kehittämällä Androidilla varustettujen puhelinten tulevan kameroissa useamman vuoden kehityksestä perässä.

Gundotra jakoi ylistävät kommenttinsa lapsista ottamiensa kuvien yhteydessä. ”DSLR-järjestelmäkameroiden loppu useimmille ihmisille on jo saapunut. Jätin ammattilaiskamerani kotiin ja otin nämä kuvat päivällisellä iPhone 7:llä käyttäen laskennallista kuvausta (muotokuvatilaa kuten Apple sitä kutsuu). On vaikeaa olla kutsumatta näitä tuloksia (ravintolassa, puhelimella otettuna ilman salamaa) tyrmääviksi. Loistavaa työtä Apple!”, ylistää Gundotra.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Erään kommentoijan väitettyä Samsungin Galaxy S8:n kameraa iPhonea paremmaksi Gundotra ottaa asiaan vielä jyrkemmän kannan. ”En ikinä käyttäisi Android-puhelinta valokuviin!”, hän toteaa.

Gundotran mukaan Android-puhelinten ongelmana, ettei niissä laitteistoa ja ohjelmistoa ole kehitetty saumattomasti yhdessä toisin kuin Apple toimii. Gundotran näkemyksen mukaan suurin kehitys tapahtuu lisäksi ohjelmistopuolella, jossa Google oli vielä joitakin vuosia sitten johdossa, ”mutta viime aikoina Google on pudonnut kyydistä”.

”Yhteenvetona: Jos todella välität loistavasta valokuvauksesta, omistat iPhonen. Jos et välitä olevasi muutamaa vuotta perässä, osta Android”, toteaa Gundotra tylysti. Myöhemmin viestiketjussa Gundotra toteaa vielä olleensa vuosina 2007-2010 Googlen mobiilihankkeiden vetäjä ja ymmärtävänsä aiheen melko hyvin. ”En ostaisi IKINÄ Android-puhelinta, jos välittäisin valokuvauksesta”, kuuluu loppukaneetti.

Gundotra jätti Googlen keväällä 2014. Nykyisin hän toimii muun muassa Apple Watchille edistyksellistä sykemittaria kehittävän AliveCorin toimitusjohtajana.

Gundotra muistetaan aiemmistakin värikkäistä lausunnoistaan.

Aikanaan hän tuli kuuluisaksi muun muassa twiittaamalla Nokian Microsoft-yhteistyön julkistamisen alla, ettei ”kaksi kalkkunaa tee kotkaa” ennustaen yhteistyön epäonnistumista – kuten lopulta ei niin kovin yllättäen kävikin. Gundotran uusimmat kommentit Android-kamerapuhelinten jälkeenjääneisyydestä jakavat varmasti mielipiteitä huomattavasti enemmän.

iPhone 7 Plussassa on takana 2x optisen zoomin ja boke-efektin muotokuvatilan tarjoava kaksoiskamera.

iPhone 7 Plussassa on takana 2x optisen zoomin ja boke-efektin muotokuvatilan tarjoava kaksoiskamera.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jussi

  1020 ei mulla muuta.

 2. JOKUNEN

  Johan tosta jutustakin pystyy lukee,että ton on pakko kehua omppua Firmassa töissä joka tekee ompulle töitä!!! Itse uskallan olla erimieltä kyseisessä asiassa!!!!

  • Jonahan

   Jutusta ei näe että Gundotra olisi töissä firmassa joka tekee töitä Ompulle. Eikä näin myöskään ole.

   Saahan sitä olla mitä mieltä mieltä haluaa, kuinka hyvin mielipide yhtenee tosiasioiden kanssa on sitten eri juttu. Gundotra on erittäin oikeassa siinä, että kännyköiden kamerat ovat yhä enemmän softaa, etenkin kaksoiskamerat. Toki SoC:lle lisätyt kuvapiirit ovat myös erittäin tärkeässä asemassa niin lopputuloksen kuin käytettävyydenkin suhteen.

   • Hendriks

    ”Gundotra jätti Googlen keväällä 2014. Nykyisin hän toimii muun muassa Apple Watchille edistyksellistä sykemittaria kehittävän AliveCorin toimitusjohtajana.”

    🙄.

    • Jonahan

     Niin uutisessa kirjoitettiin. Pelkkä hymiö ei valitettavasti riitä kertomaan mitä yrität sanoa.

     Gundotra *ei* tee töitä Applelle. Myöskään firma jossa hän on töissä ei tee töitä Applelle. Firma tekee laitetta, joka toimii *muun muassa* Apple Watchin kanssa. Toimii myös mm. Android laitteiden kanssa.

     Voisitko avata edes parilla lauseella mikä oli pointtisi.

     • Hendriks

      ”Jutusta ei näe että Gundotra olisi töissä firmassa joka tekee töitä Ompulle.”

      ”Firma tekee laitetta, joka toimii *muun muassa* Apple Watchin kanssa.”

      Loogista!. Nimenomaan on oman työnsä puolesta *sidoksissa* Appleen, 🙄.

     • Jonahan

      Tuolla logiikalla Gundotra on sidoksissa myös Androidvalmistajiin ja Googleen. Kuten sanottua se laite toimii myös Android puhelimien kanssa.

      Miksi sidonnaisuus syntyy mielessäsi ainoastaan Appleen?

 3. Hendriks

  Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt!.

  Itse en näe parhaimpien mobiilikameroiden välillä mitään isompaa eroa,.

  • Inimg

   Täysin samaa mieltä.

 4. Rahapuhuu

  Tottakai ylistää kun siitä hänelle maksetaan. :)

 5. Ink-stressaaja

  Höh, en ilmeisesti välitä ”loistavasta valokuvauksesta” kun taannoin lomareissulla otin kaksi kuvaa Android – luurilla, 771 järkkärillä ja nolla omenavermeillä:/

  • Sony

   Amatööri 😁

 6. herrahoo

  Itse näen, että Apple on toki saanut muut kiinni. Oltuaan pitkään pahasti jäljessä. Esim Nokia/MS oli kuvauksessa ja etenkin videoiden äänessä valovuosia Applea edellä. iPhonella pystyy vasta nyt kuvaamaan jotain klubikeikkaa kun se onnistui jo Lumia 920:lla ja 808:lla. Siis niin, että äänet ei särje huolella. Toki esim One Plus 3T ei kykene tähän vieläkään.

  • Jonahan

   Riippuu pitkälle mittarista ja mihin Nokiaan vertaa. Nokialla oli muutamassa mallissa erinomaiset kamerat, mutta niiden käyttö oli usein tuskaa, niin kameran nopeuden kuin kuvaussoftankin suhteen.

   Applella on softa ja kameran nopeus ollut hallussa lähes alusta asti, kamerat olivat kuvanlaadullisesti noin iPhone 4:aan asti kilpailijoihin nähden heikkoja, mutta sittemmin se on ollut varsin vertailukelpoinen. Apple oli myös yksi harvoista jotka eivät lähteneet typerään megapikselikisaan, josta ei ole iloa, itseasiassa päin vastoin, ellei kenno kasva samassa suhteessa tai enemmän.

   Ei ole sattuma, että Hipstamaticit, Instagramit ja kaverit tehtiin ensin iPhonelle. Eikä se, että iPhone on ollut vuosia maailman käytetyin kamera mm. Flickrin tilastojen mukaan.

 7. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Joo. Ja jos noita Vicin kehumia kuvia katsoo niin esim. pojan paidan ja taustan rajapinta on suttuinen, aivan kuten softapohjaisella bokeh-efektillä usein käy.
  Jos silmät on puusta veistettu niin pitäisi ainakin osata olla hiljaa.

 8. Win666

  Tämä siis vain yhden henkilön mielipide, ja mm. arvostettu kameratestaaja DxOMark on asiasta eri mieltä. Omasta mielestäni vaikea nähdä minkäänlaista merkityksellistä eroa nykypäivän parhaiden mobiilikameroiden välillä, suuntaan tai toiseen.

  • Jonahan

   Tämä arvostettu kameratestaaja testasi mm. Googlen Pixelin ennen sen tuloa markkinoille, jollain Googlelta saadulla laitteella. Ei, ei näin, perkele. Sama arvostettu kameratestaaja on myös jättänyt iPhone 7+:n täysin testaamatta, eipä se ihan kauhean montaa kuukautta vielä olekaan ollut markkinoilla.

   Kameratestaajalta puuttuu käsittääkseni myös metriikka kaksoiskamerakuviin ja ainakaan nopealla vilkaisulla kameran nopeutta ei arvioitu, niissä on suuret erot ja on tärkeä suure. Ja ei, ei läheskään aina iPhonen eduksi, mutta se pitäisi mitata.

   • Hendriks

    ”Ei, ei näin, perkele.”

    ?. 🤔

    • Jonahan

     Edelleen ulosantisi on suppeaa ja vaikeaselkoista.

     Kunnollinen testi tehdään kaupasta itse ostetulla laitteella, ei valmistajan toimittamalla. Kameran suhteen vaara on pienempi, mutta puhelintesteissä noin yleensä, testaajille voi toimittaa laitteita, jotka esimerkiksi kellotetaan ylemmäksi kuin normaalilaite, laitetaan enemmän muistia tai tehdään muita kikkoja jotka saavat laitteen näyttämään paremmalta kuin mitä se oikeasti on, siis sellaisessa käytössä jossa laitteen pitää kestää käyttöä normaalisti ja olla mm. ylikuumenematta.

     • Jonahan

      Eli siis ihan samat syyt mistä mm. Nokian renkaat joutunut pienoiseen liriin rengastestien yhteydessä.

     • Hendriks

      Miksiköhän valmistajan kuluttajille toimittamassa laitteessa olisi yhtään sen huonompi kamera, kuin testilaitteessa?. Yleensä nimenomaan päinvastoin, kehitystä tapahtuu!.

      Vertauksesi on ontuva,.

     • Jonahan

      ”Miksiköhän valmistajan kuluttajille toimittamassa laitteessa olisi yhtään sen huonompi kamera, kuin testilaitteessa?.”

      Vaikka siksi, että valmistaja manipuloisi testiä ja/tai säästäisi kustannuksissa laittamalla massavalmistettuun laitteeseen halvemman osan.

      ”Yleensä nimenomaan päinvastoin, kehitystä tapahtuu!.”

      Jos puhut softan päivittämisestä, kyllä, pätee laitteisiin jotka saavat päivitykset. Jos taas raudasta niin harvemmin valmistajalla on intressiä parantaa vanhan mallin komponentteja. Ehkä joskus niinkin on tapahtunut, kauhean yleistä se ei ole.

   • Win666

    No aika suurta arvostusta DxOMark näistä puutteista huolimatta tuntuu nauttivan. Pitäisin sitä joka tapauksessa luotettavampana mittarina kameran laadulle kuin yksittäisen, välillisesti Applelle työskentelevän äijän mielipidettä.

    Tietääkseni tuo tuotteiden testaaminen etukäteen ei ole mitenkään tavattoman harvinaista, vaikka siihen manipulaation riski liittyykin. Tälläkin sivustolla julkaistiin OP5:n testiartikkeli heti puhelimen julkistuksen jälkeen, ja toimittaja oli saanut laitteen käsiinsä viikkoa aiemmin.

    Sen sijaan se, ettei iP7+:aa ole testattu, on kyllä aika käsittämätöntä. Tämä jos joku laskee testaajan arvostusta!

 9. BeCause

  Tietääkseni dslr kamera käyttää myös digitaalista kuvaprosessointia, vaikkakin linssit ja kenno ovat tehokkaampia. Suhteessa laitteen osien kokoon, parhailla puhelimilla saa aikaan hämmästyttävän hienoja kuvia. Kelpaavat mainiosti näyttöruuduille. Painotuotteet erikseen.
  Iphone 7+ tuottaa erinomaisia kuvia, onkin mielenkiintoista nähdä tulevan noten 3x zoomin tuloksia.

 10. Kairaaja

  No jus just. On apple ottanu kiinni kamerassa, mutta lähellä huippua se ei ole. Nokiaa on vielä matkaa.

  • Fabio

   Nokian puhelimissa ollut mitään muuta kuin pelkät megapikselit. Kameran laatu ei pärjää mitenkään nykypuhelimiin verrattuna.

   Kerran satuin ohimennen kuulemaan, kuinka kaksi tyyppiä puhui puhelimien kameroista ja ensimmäinen niistä kehui Samsungia tosi paljon, koska oli 16 megapikselin kamera siinä. Toisella oli iPhone, jossa taas oli 12. Tämä ensimmäinen kovin sanoin haukkui toisen tyypin iPhonen ja sanoi kameraa surkeaksi. Mä vaan pyöritin päätäni ja lähdin pois.

   Eipä noi megapikselit kerro mitään kamerasta. Ei siitäkään kauan ole, kun Samsungin laski lukemaksi sen 12 megapikseliä.

 11. Nokia

  Tämä haukuttu Androidin kamerasovellus kehittyy koko ajan ja ainakin Nokialla on oma kamerasovellus 3, 5 ja 6 sekä myös 8. Eikä noita Lumia-hössötyksiä voi vertaa tähän koska niissä oli Windows-käyttis, ei esim. Android.

Tuoreimmat jutut