Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustajan uuden firman vaikeudet eivät jää puhelimen myöhästymiseen – useita avainhenkilöitä lähtenyt

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin perustajan Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin ensimmäinen tuote, Essential-älypuhelin, on myöhässä aikataulustaan. Hyviä uutisia Essentialille eivät myöskään ole useiden avainhenkilöiden lähtöpäätökset.

Alun perin Essential-puhelimen toimitusten piti alkaa jo kesä-heinäkuun taitteessa, mutta toimitukset eivät ole alkaneet vieläkään. Viikko sitten Essential päätti hiljaisuutensa asiasta toteamalla puhelimen käyvän läpi operaattoritestejä ja -hyväksyntöjä, ja toimitusten alkavan tulevina viikkoina.

Tuorein uutinen Essentialiin liittyen on sen käyttökokemuksen kehittämisestä vastanneen johtajan Liron Damirin lähtö. Damir siirtyy Googlelle vetämään sen Home-kotiälykaiuttimen käyttökokemuksen suunnittelua.

Viime viikkojen aikana on kerrottu myös markkinointijohtajan Brian Wallacen ja viestintäjohtaja Andy Fouchén lähdöstä Essentialilta.

Wallace siirtyi markkinointijohtajaksi muusikko will.i.amin perustamaan laitteita kehittävään i.am+-yritykseen.

Kasvavassa ja muuttuvassa yrityksessä uudet rekrytoinnit ja joidenkin aiemmin mukaan tulleiden henkilöiden lähtö kuuluvat arkipäivään, mutta Essentialin tapauksessa lähtijöitä vaikuttaa olevan useampia lyhyessä ajassa – ja jo ennen kuin yritys on edes saanut ensimmäistä tuotettaan markkinoille.

Nähtäväksi jää, millaiseksi Essential-puhelimen myyntimenestys muodostuu. Älypuhelinmarkkinat ovat raa’at ja verisesti kilpaillut eikä myöskään Essential-puhelin tarjoa kovin merkittäviä erikoisuuksia pidemmällä aikavälillä, vaikka se nyt mielenkiintoinen onkin.

Suurin erikoisuus Essential Phonessa on tuki magneetilla kiinnittyville lisävarusteille, joista ensimmäinen on puhelimen kanssa pakettitarjouksena myytävä 360-lisäkamera. Onko siitä ja tulevista muista lisävarusteista riittäväksi erottumiskeinoksi, selviää vasta jatkossa.

Kooltaan 5,71 tuuman näyttö ulottuu Essential Phonessa lähelle reunoja. Etukameralle on näytön yläreunan keskellä lovi. Rakenteeltaan Essential-puhelin yhdistää keraamisen takapinnan titaanikehikkoon. Takaa puhelimesta löytyy 13 megapikselin väri- ja monokromikameran yhdistelmä sekä sormenjälkitunnistin ja myös sisuksissa on huipputekniikkaa – Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vekke

  ”Nähtäväksi jää, millaiseksi Essential-puhelimen myyntimenestys muodostuu.”

  Niinpä. Meitä nörttejä lukuun ottamatta kukaan ei ole tästä puhelimesta kuullutkaan.

  Eli eiköhän tämä tule floppaamaan kaikessa hiljaisuudessa. En näe mitään syytä miksi menestyisi. Kuten uutisessakin todetaan Essential on vain yksi kallis ns. premium Android-puhelin muiden joukossa. Samsungia ja ehkä Huaweita lukuun ottamatta käytännössä kukaan paitsi pieni nörttijoukko ei osta näitä iPhonen tasolle hinnoiteltuja Androideja.

  Lisäksi brändi on täysin tuntematon ja jakelukanava on olematon. Toki iPhonekin oli aluksi vain yhdellä operaattorilla, mutta se oli silloin se, eikä nyt puhuta mistään vallankumouksellisesta tuotteesta. Kyse on vain Android-puhelimesta.

 2. Hendriks

  En alkuunkaan uskonut menestykseen!.

 3. Dafter

  En jättäisi puhelimen menestystä magneettinen varaan…