Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen viimeisintä hittituotetta on edelleen lähes uskomattoman vaikeaa saada – näitä kuulokkeita on kiitelty laajasti

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen AirPodsit ja niiden latauskotelo.

Applen AirPodsit ja niiden latauskotelo.

Applen AirPods-kuulokkeiden piti alun perin saapua myyntiin aivan iPhone 7 -puhelinten perässä viime syksynä. Sittemmin myyntiintulo kuitenkin venyi aivan joulun alle asti.

Tämän jälkeen AirPodsien saatavuus on pysynyt heikkona jo yli puolen vuoden ajan. Kuulokkeiden toimitusajaksi Applen omassa verkkokaupassa kerrotaan edelleen 6 viikkoa. Lähes yhtä heikkoa saatavuus on myös jälleenmyyjillä, joskin joitakin pareja kuulokkeita on aina välillä jotakin kautta saatavilla.

Applen mittaamattomilla resursseilla ja kovan kysynnän edessä on lähes käsittämätöntä, että AirPodsien saatavuus on säilynyt näin pitkään näin huonona.

179 euron hintaisia AirPods-kuulokkeita on laajasti pidetty Applen parhaimmin onnistuneena uutena tuotteena vuosiin. Syy on yksinkertainen: ne vain toimivat.

AirPods-kuulokkeet toimivat täysin langattomasti, eli ne eivät ole toisiinsa yhteydessä edes johdoilla. Ytimenä kuulokkeissa on Applen oma W1-piiri, joka huolehtii langattomasta yhteydestä Applen eri laitteiden kanssa. Kuulokkeet on todella helppo yhdistää Applen ekosysteemiin kuuluvien laitteiden kanssa, mikä tekee niistä ainutlaatuiset langattomien kuulokkeiden markkinoilla.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan laturina toimiva kuljetuskotelo, ja yhdistäminen Applen eri laitteisiin, kuten iPhoneen tai Apple Watchiin, onnistuu yksinkertaisesti kuulokkeiden kotelon avulla. Kun kuulokkeet halutaan yhdistää esimerkiksi iPhoneen, tuodaan kotelo kuulokkeineen lähelle puhelinta ja avataan kansi, jolloin puhelin tarjoaa suoraan mahdollisuutta yhdistää se kuulokkeisiin. Sama yksinkertainen yhdistäminen onnistuu niin iPhonella, Apple Watchilla, iPadilla kuin Macillakin.

Käytössä AirPodsien nerokkaimpia ominaisuuksia on toiston automaattinen keskeytys, kun kuuloke otetaan korvasta. AirPodsit sisältävät kiihtyvyysanturin sekä infrapunatunnistimet, joiden ansiosta ne tietävät olevansa asetettuina korvaan. Lisäksi AirPodsit mahdollistavat kosketustunnistuksen, jonka avulla kahdesti kuuloketta napauttamalla voi käynnistää oletuksena Sirin – tai vaihtoehtoisesti asetuksista määriteltynä keskeyttää toiston tai jatkaa sitä.

AirPodsien akkukesto on 5 tuntia ja ne ladataan kotelossaan, joka voi sisältää 24 tunnin edestä virtaa. Itse kotelo ladataan Lightning-kaapelin avulla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Langattomat kuulokkeet, 👍!.
  Langattomat nappikuulokkeet, 👎👎👎!.

 2. Pj66

  Onko kellään kokemusta miten pysyvät korvissa? Ainakaan johdolliset iPhone kuulokkeet eivät itselläni pysy.

  • jo

   itselläni on kyseiset kuulokkeet olleet nelisen kuukautta. Pysyvät erinnomaisesti ainakin omissa korvissani. Pääasiallinen käyttö lenkillä ja salilla.

   • Pj66

    Mul on vissiin jotenkin oudot korvat. Vaikea löytää kunnolla pysyviä nappikulokkeilla. Haluaisin juuri täysin langattomat mutta maksavat kuitenkin sen verran paljon ettei viitsi turhia ostaa. Muutenkin monet turhat kuulokkeet ostanut, ei vaan pysu kunnolla ja sitten bassontoisto puutuu kun vähänkin tulee ulos korvasta. Vaikeaa

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Ihan arpapeliä noiden kuulokkeiden hommaaminen. Osa pysyy ja osa ei. Hintaluokalla ei ole väliä. Eikä sillä, onko niissä korvasankaa vai ei. Jotkut nappikuulokkeet pysyy korvilla kuin liimattuna ja jotkut korvasangalliset saattaa pudota päästä kun vähänkään liikkuu.

 3. Trigger

  ”kuulokkeita on laajasti pidetty Applen parhaimmin onnistuneena uutena tuotteena vuosiin. Syy on yksinkertainen: ne vain toimivat.”
  No, ehkä ne on tuotantoprosessille liikaa, ei vaan toimi.

 4. Jonahan

  ”AirPods-kuulokkeita on laajasti pidetty Applen parhaimmin onnistuneena uutena tuotteena vuosiin”

  Jeps. Ja niitä myös laajasti haukuttiin, näkemättä tietenkin, julkistuksen jälkeen täällä ja muilla vastaavilla foorumeilla. Apple ei aina onnistu, uusin MacBook Pro on siitä osoitus, mutta osumatarkkuus on kuitenkin niin hyvä, että ei ehkä kannattaisi haukkua näkemättä.

Tuoreimmat jutut