Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensimmäinen uusi Nokia-huippupuhelin onkin Nokia 8 – tietoja hinnasta ja aikataulusta paljastui

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Frandroid-sivuston paljastus kertoo: Nokia 8:ssa on takana kaksi kameraa, kaksois-LED-kuvausvalo sekä ilmeisesti lasertarkennuksen aukko.

Frandroid-sivuston paljastus kertoo: Nokia 8:ssa on takana kaksi kameraa, kaksois-LED-kuvausvalo sekä ilmeisesti lasertarkennuksen aukko.

Nokia-puhelimista nykyisin vastaavalta HMD Globalilta on odotettu edullisten Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n jatkoksi myös todellisia huippupuhelimia Nokia-brändillä. Pian toiveet ovat toteutumassa.

Ensimmäinen huippupuhelin tuleekin olemaan Nokia 8, josta on tähän asti huhuttu pääosin Nokia 9 -nimellä. Asiasta kertoo lähteisiinsä perustuen luotettava WinFuture.de-sivusto. Kyse on TA-1004-mallikoodilla tunnetusta laitteesta, josta on vuotanut ja paljastunut tietoja jo useampaan otteeseen.

Nokia 8 tulee sisältämään Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin. Euroopassa Nokia 8 on tulossa myyntiin aluksi yhtenä versiona, jossa on 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelimen hinta tulee olemaan vajaat 600 euroa ja julkaisun pitäisi tapahtua jo heinäkuun lopulla.

Nokia 8:n värivaihtoehtoja tulevat olemaan ainakin sininen, hopea, kulta / sininen sekä kulta / kupari.

Muita uusia tietoja WinFuture.de ei tarjoa, mutta aiemmat paljastukset ovat olleet laajoja – erityisesti ranskalaissivusto Frandroidin artikkeli paljasti paljon. Sen perusteella Nokia 8:ssa on kaksi 13 megapikselin kameraa takana, väri- ja mustavalkokamera esimerkiksi Huawein kaksoiskamerapuhelinten tavoin. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan bokeh-efektin saavuttamiseen.

Todennäköisesti Nokia 8:n kamerat on varustettu jo ZEISS-linssein. HMD julkisti yhteistyön Nokia-puhelimista aiemminkin tutun saksalaisen optiikkavalmistajan kanssa viime viikolla ja julkaisi jo kaksoiskamerapuhelinjulkistusta ennakoivan videon.

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

 • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)
 • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
Aiemmin verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvää kaksoiskamerapuhelinta ei ole ainakaan vielä julkistettu, kuten ei myöskään sen viereistä puhelinta.

Aiemmin verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvää kaksoiskamerapuhelinta ei ole ainakaan vielä julkistettu, kuten ei myöskään sen viereistä puhelinta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Pettynyt

  Semmoinen pieni huomautus, että eihän niitä edellisiäkään kauan sitten julkaistuja vielä saa mistään. Tuo jos julkaistaan heinäkuussa, niin hyvä jos 2018 on oikeasti saatavilla.

 2. Sony

  RAM muistia on liian vähän, mutta hankintaa menee heti.

  • Mikko

   4gigaa liian vähän rammia?? Mitä te niillä puhelimilla teette? LG g2 jossa oli 2gigaa rammia ei koskaan hyytynyt käytössä.. olis edelleen käytössä jos ei akku olis parin vuoden käytön jälkeen ollut aika finiitto.. niin ja se saunailta kun näyttö sano sopimuksen irti 😀

   • Hendriks

    Mikko, oikein!. 👍

    Monet katsovat vain speksilistaa, eikä todellisuutta!.

   • Matti#2

    Ei minullakaan 2Gb kanssa mitään ongelmia.

 3. Nokla

  Jos lähelle 600€ niin vatuiksi meni. Hinnan pitäisi olla alle 500€, tulevissa malleissa pikkuhiljaa voi hintaa nostaa.
  Ei Nokia enään ole niin kova brändi, kun ihmiset on oppinut, että on muitakin puhelimia olemassa.
  Oneplusss jalan jälkiä seuraamaan hinnoittelussaniin hyvä tulee.

  • kode

   Joillain tuntuu olevan sellainen harhakäsitys, että Nokia olisi halpamerkki noiden kiinalais-brändien tyyliin. En oikein tajua mistä se käsitys on syntynyt. Odottaisitko Samsungin julkaisevan markkinoiden nopeimman prossun sisältävän puhelimen alle 500 eurolla? Tuskin. Miksi Nokian sitten pitäisi? Ei sillä halvalla hinnalla aina pärjää. Samsung on sen osoittanut viime vuosina, kun se saa myytyä noita 700-900 € puhelimiaan pilvin pimein. Apple tietenkin myös.

   Itse olen yllättynyt, että tuon Nokia 8:n hinta olisi noinkin vähän kuin alle 600 €, mutta toisaalta tuleekin heti mieleen, että nyt on jostain ominaisuuksista säästelty, kun ei ole edes yritetty lähteä tuon Galaxy 8:n lähtöhintaan eli 800 euroon. Toisaalta olen itsekin sitä mieltä, että tonnin paikkeille kohoavat hinnat kännykästä ovat ihan järjettömiä, eli toivotaan nyt kuitenkin, että tuo Nokia 8 on täysiverinen lippulaiva ilman riisuttuja ominaisuuksia. Ja mikäli HMD saa hyvin puhelimia myytyä olen aika varma, että vuoden sisään myös Nokialla on tarjolla lähemmäs tonnin puhelimia.

 4. Ludvig

  Kyllä minä tämän varmaan mielummin ostaisin, kuin Oneplus 5 (jonka tosin saa halvemmalla). Nokian paluu ei ole toistaiseksi kiinnostanut minua, mutta tämä uutuus kiinnostaa jo hieman, mutta ostamatta jää, kun on jo loistava puhelin Samsungilta.

 5. Hendriks

  Liian pieni näyttö, en usko menestykseen muita lippulaivoja vastaan,.

  • Matti#2

   Kaikki ei halua isoa näyttöä. Minulle riittäisi hyvin alle 5″ ja hyvinhän tuo iphone 5s/se taitaa kaupaksi käydä. Mutta hintahan sen lopulta ratkaisee.

 6. KIME1980

  Liikaa hukka tilaa ja pikseleitä näytöllä ja sormenjälkitunnistin pois niin kelpais.

 7. Juha

  Aikamoista herkkua tulossa. Kiinalaiset ”huagnhoot” sunmuut ei oikein houkuta kun Nokia tuli takaisin.

  • Hendriks

   Miten tämä eroaa kiinalaisista, muutoin kuin logo puhelimessa?.

 8. Juho

  Ostoon menee!

 9. jarppi

  Kertokaa ihmeessä minullekin mikä tekee noista puhelimista kokonaisia. Kun en tiä. Meillä kotona ja tyttöystävällä viäläkin käytössä. AITO NOKIALAINEN PUHELIN. NOKIA LUMIA 830. TOSSA PUHELIMESSA ON ENEMMÄN NOKIALAISTA KUIN NÄIS MUKA UUSISSA NOKIAN PUHELIMISSA N3 N5 N6 N8.

  • Hendriks

   Lumioissa on aika vähän ”nokialaista”, käyttöjärjestelmä Jenkeistä!. 😕

Tuoreimmat jutut