Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tuleva huippu-iPhone saa laserin takakameransa kaveriksi – auttaa lisätyn todellisuuden mallinnuksessa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tuleva iPhone on takaa lasia ja kamerat on järjestelty uudella tavalla. Aiemmin julkaistu kuva kertoo tämän hetken yleiskäsityksen tulevan iPhonen muodoista.

Tuleva iPhone on takaa lasia ja kamerat on järjestelty uudella tavalla. Aiemmin julkaistu kuva kertoo tämän hetken yleiskäsityksen tulevan iPhonen muodoista.

Applen tuleva huippu-iPhone saattaa saada lisätyn todellisuuden sovelluksia avittavia uudistuksia myös takakameraansa, raportoi nyt Fast Company.

Yksi iOS 11 -käyttöjärjestelmäversion tärkeimpiä uutuuksia on ARKit, jolla kehittäjien on helppo luoda edistyneitä lisätyn todellisuuden sovelluksia, joissa jotakin lisätään kamerakuvan päälle ikään kuin osaksi todellista maailmaa. Erilaisia ARKit-demoja on jo nyt nähty huomattavan paljon.

Tulevassa huippu-iPhonessa kaksoiskamerat saisivat jatkokseen laserin, jonka mittaamaa etäisyysinformaatiota voitaisiin käyttää parempaan syvyystunnistukseen. Tulevaan huippu-iPhoneen on joi pidempään huhuttu myös etupuolelle uusia 3D-antureita, jotka mahdollistaisivat etukameroiden avulla 3D-mallinnuksen sekä muun muassa luotettavan kasvontunnistuksen.

Laser auttaa myös nopeuttamaan takakameroiden tarkennusta. Applen kerrotaan käyttävän VSCEL-laseria, joka lähettää valoa, jonka osumisaikaa kohteeseen mitataan ja näin on mahdollista luoda 3D-mallinnus kameran näkemästä maailmasta. Fast Companyn lähteen mukaan laserin, linssin, tunnistimen ja suorittimen yhdistelmä maksaa 2 dollaria laitteelta.

Tuleva huippu-iPhone, joka on tulossa iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan rinnalle, tulee sisältämään lukuisia uudistuksia. Kyse on kenties suurimmasta iPhone-uudistuksesta koko sen 10-vuotisessa historiassa. Ensi kertaa iPhoneen on tulossa OLED-teknologian näyttö, joka kattaa lähes koko puhelimen etupuolen reunasta reunaan. Lisäksi uutta ovat jo edellä mainitut 3D-kyvyt kameroissa. Muita uudistuksia ovat tietenkin uusi tehokkaampi järjestelmäpiiri sekä myös ensi kertaa iPhonessa langaton lataus.

Eilen kerroimme Fast Companyn raportista, jonka mukaan Apple ei olisi vielä saanut 3D-tunnistusta ja langatonta latausta toimimaan riittävän luotettavasti ohjelmiston osalta. Ilmassa Applella kuvailtiin olevan paniikin tunnetta.

Uusien iPhone-mallien julkistus tapahtuu syys- tai lokakuussa, mutta uuden huippu-iPhonen toimitukset saattavat alkaa vasta marraskuussa, ovat huhut kertoneet.

Fast Company heittää nyt tuoreimmassa raportissaan ilmoille myös ohimennen mielenkiintoisen yksityiskohdan yhdestä huippu-iPhonen uudistuksesta, joka mahdollisesti on tulossa – reunoilta löytyvät painikkeet olisivat täysin tiivistettyjä ja näin täysin vedenkestäviä ja reagoisivat kosketukseen puhelimen värinällä. Jo aiemmin tulevan iPhonen on odotettu olevan nykyistä paremmin vedenkestävä, mutta yksityiskohdat ovat olleet pimennossa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Mitä se lisätty todellisuus käytännössä tarkoittaa?

  • KöyhäPappa

   Tekstissä on linkki ARKit-demoihin. Uima-allas-demo on aika valaiseva esimerkki.

   • Matti#2

    Joo ihan siisti, mutta mitä hyötyä? Siis muuta kuin hupi/peli käyttöön? Johan experioilla sai dinoja kävelemään kuvaan.

    • Vili

     Hyötyjä? No vaikka 3D mallinnuksessa tulee varmaan olemaan iso juttu, arkkitehtuuri ym.

     Samoin ikeahan tämän otti jo haltuunsa, saa huonekaluja testata kodissa virtuaalisesti jne.

     Entä jos voisit katsoa esim ostaessa kämppää sitä virtuaalisesti ensin?

     Opetustustyöskentelyssä jne.

     Mahdollisuuksia tuossa on varmasti paljon, aika näyttää sitten mitä loppujenlopuksi se mahdollistaa ja kuinka hyvin toimii. Se mitä nuo sovelluskehittäjät on muutamassa viikossa tehneet tuolla on kyllä varsin vaikuttavaa, mutta ei mitään hyödyllisestä vielä.

     • Matti#2

      Ok, ei vaan oma mielikuvitus riittänyt keksimään hyötyjä.

    • Sam

     Tuo AR mitta voi olla aika kätevä jos on noinkin tarkka kuin videolla. Ikealta tulee se ohjelma jolla voi sovittaa huonekaluja omaan kotiin.

     • Robob

      Onhan se aika rankkaa, jos ei itse muuten pysty kuvittelemaan miltä Billy kirjahylly näyttää omassa huoneessa tai Ikean lihapullat keittiön pöydällä.

 2. Hendriks

  Jotain uutta sentään!. 👍

  • Calileon

   En usko menestykseen!. 👎🤒💀🤡

   • Matti#2

    😂👍

Tuoreimmat jutut