Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomi on kärkimaa – näin paljon mobiililiittymillä siirretään jo dataa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Mobiiliverkkomasto

Mobiiliverkkomasto.

DNA on kertonut verkkonsa mobiilidataliikenteen kasvaneen vuodentakaisesta 60 prosenttia. Myös DNA:n liittymäkohtainen tiedonsiirtomäärä kasvoi edelleen. DNA:n esiin nostaman tutkimusyhtiö Tefficientin tuoreen raportin mukaan Suomessa eniten mobiilidataa käyttävät tänäkin vuonna DNA:n asiakkaat.

Tefficientin mukaan yhtä SIM-korttia kohden DNA:n verkossa siirrettiin viime vuonna keskimäärin 10,7 gigatavua ja tammi-maaliskuussa 14,3 gigatavua dataa kuukaudessa. Elisan osalta vastaavat luvut olivat 9,2 ja 11,8 gigatavua. Telia ei ole paljastanut tietojaan Tefficientille, mutta sen liikenne on arvioitu vuonna 2016 vajaaseen 7 gigatavuun SIM-korttia kohden.

Suomessa mobiililiittymät ovat olleet tavanomaista edullisempia sekä sisältävät muita maita huomattavasti useammin rajattoman datasiirron.

DNA:n mukaan matkaviestinverkon dataliikenteestä suuri enemmistö on streaming- eli videoliikennettä 4G-verkossa. Tyypillisimmin videoita ladataan Netflixistä ja Youtubesta.

”Videot ovat tulleet mobiililaitteisiin jäädäkseen. Verkot ja päätelaitteet ovat aina vain parempia ja datan hinnat pysyvät edullisina, joten videoiden parissa viihdytään aina vain enemmän,” toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

DNA:n koko alkuvuoden 2017 keskiarvo dataliikenteessä SIM-korttia kohden oli 14,8 gigatavua, ja nyt ollaan jo 15,2 gigatavun tasolla.

Vuosi sitten DNA:n matkaviestinverkon dataliikenne ylitti kiinteän laajakaistaliikenteen määrän, ja tänä vuonna ero on kasvanut: viime vuonna DNA:n matkaviestinverkossa oli 18 prosenttia enemmän dataa kuin kiinteässä verkossa, tänä vuonna vastaava lukema on 30 prosenttia.

Tefficientin uusimman raportin mukaan Suomessa käytetään mobiilidataa koko maailman laajuisesti eniten per liittymä. DNA:n ja Elisan edelle eri operaattorien vertailussa ylsi vain 3-operaattori Itävallassa – sen verkossa siirrettiin keskimäärin 10,9 gigatavua SIM-korttia kohden viime vuonna.

Tefficientin tutkimusraportti löytyy tästä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Elisa ilmeisesti sisältää sekä yksityisten Saunalahden liittymät ja yritysten Elisa liittymät? Voisi selittää tuota eroa DNA:han nähden. Jos Elisalta otettaisiin pelkät Saunalahden liittymät, ero lienee olisi pienempi.

  ”…datan hinnat pysyvät edullisina…”toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

  Kohta joku operaattori taas uhkaa nostaa datan hintaa, koska Suomessa käytetään niin paljon dataa ja data on niin halpaa. Uhataan taas, että rajoittamattomat liittymät lopetetaan. Katsokaa vaan.

  • Hendriks

   Miksi datan pitäisi olla rajatonta?. Joku voi käyttää toiseen verrattuna tuhatkertaisesti dataa (resursseja)!. Parempi olisi niin, että maksetaan siitä määrästä, mitä käytetään,. Muu on kommunismia. 👎

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Operaattorille on kai ihan sama, lataanko 1 gigan tai 150 gigaa kuukaudessa. Datan siirrosta ei kai operaattorille koidu kauheasti ylimääräisiä kustannuksia.
    Nykyinen systeemi, jossa maksetaan nopeudesta on ihan hyvä.

    • Hendriks

     ”Operaattorille on kai ihan sama, lataanko 1 gigan tai 150 gigaa kuukaudessa. Datan siirrosta ei kai operaattorille koidu kauheasti ylimääräisiä kustannuksia.”

     ?. 🤔🙄😳

   • Kairaaja

    Datan pitää olla rajatonta. Meillä on tällä saralla asiat hyvin ja hyvä niin.

Tuoreimmat jutut