Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Seuraava iPhone tukee langatonta latausta – lisävaruste saattaa kuitenkin myöhästyä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple logoApplen tulevan iPhonen, ainakin tulossa olevista kolmesta puhelimesta parhaimman ja kalleimman huippu-iPhonen, mahdollisesti myös iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -mallien, yksi uudistuksista on tuki langattomalle lataukselle ensi kertaa iPhonessa.

Apple on vuosien odotuksen jälkeen tuomassa puhelimiin induktiivisen latauksen. Applea läheisesti seuraava Daring Fireball -blogia ylläpitävä John Gruber kertoo Twitterissä kuulleensa lähteiltään Applen langattoman lataamisen mahdollistava lisävarusteen tulevan myyntiin erikseen, eli se ei ole osa myyntipakkausta, ja se saattaa tulla myöhässä seuraten perästä vasta puhelimen myyntiintulon jälkeen.

Apple on liittynyt langattoman lataamisen standardia kehittävän Wireless Power Consortiumin jäseneksi, mikä ei kuitenkaan tarkoita vielä Applen ratkaisun olevan standardin mukainen. Tässä tapauksessa yhteensopivuus vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä, ja myös huhut ovat ohjanneet tähän suuntaan.

Aiempien huhujen mukaan Applen langattoman latauslaitteen teknologia tulisi Luxsharelta, joka on toimittajana jo Apple Watchin induktiivisesti lataavassa, magneettisesti kiinnittyvässä latauskaapelissa.

Langattoman lataamisen tuen ohella uusi huippu-iPhone on saamassa muun muassa OLED-tekniikan näytön, joka ulottuu lähelle puhelimen reunoja kattaen lähes koko etupuolen, takana pystysuuntaan uudelleenjärjestellyn kaksoiskameran sekä uusia 3D-antureita, joiden pitäisi tuoda luotettava kasvontunnistus ja ehkä mahdollistaa sormenjälkitunnistuksesta luopuminen.

Applen odotetaan julkistavan uudet iPhonensa syyskuun aikana. Uusi huippu-iPhone voi tulla myyntiin iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja myöhemmin.

Uudessa iOS 11 -versiossa käyttöjärjestelmään Apple on lisännyt mukaan myös uusia äänitiedostoja lataukselle. Aiemman connect_power-niminen tiedosto on saanut jatkoa engage_power-nimisestä tiedostosta. Nimenmuutos kielii uuden lataustavan tulosta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Ei taida mennä ihan putkeen nämä applen julkistuksen enää, eikös ne langattomat kuulokkeetkin myöhästyneet melkoisesti?

  • Markus Lehtiniitty

   Joo, AirPodien toimitusaika on hämmästyttävästi edelleen 6 viikkoa Applen omassa kaupassa. Aikamoinen kysyntä kuulokkeille, kun puoli vuotta mennyt eikä saatavuus parane.

 2. Hendriks

  Ja syövät lisääntyy!. 😕

  • kk

   Höpö höpö.

 3. SANDY

  Akku ongelmat lisääntyvät Applella tämän myötä, induktiivinen lataus kun syö akun elinikää nopeammin kuin perinteinen seinästä johdolla lataus
  Applen käyttämät kiina-akut kun ovat jo valmiiksi huonoja.

  • Marko

   Yllätys että Apple vihaaja Sandy puskee hirveetä paskaa pihalle

 4. Timo

  Vaikea juttuhan se, tulihan se Nexus 4:äänkin vasta vuonna 2012.

 5. Matti#2

  Kun on kerran kokeillut pikalatausta, niin vaikea kuvitella käyttävänsä hiidaaasta langatonta latausta.

  • Hendriks

   Ihmisten olisi hyvä pysyä päivän aikana laitteistaan erossa edes sen verran, että akut kestäisivät iltaan saakka ja voi ladata yön yli!.

   Mutta se taitaa olla nykyaikaa, että joka paikassa katse niska kenossa luureissa!. 😕

   • matti#2

    Juuri nimenomaan en halua pitää luureja yön yli latauksessa, koska uutisista saa lukea yöllisistä räjähdyksistä. Pikalaturilla saa aamulla puhelimen täyteen.

    Ja vaikka se räjähtäminen onkin epätodennäköistä, niin tuskin akku tykkää olla noin pitkiä aikoja laturissa?

    ”Ihmisten olisi hyvä pysyä päivän aikana laitteistaan erossa edes sen verran, että akut kestäisivät iltaan saakka”

    Miten tuo nyt pikalataukseen liittyy? Minulla akku kestää yleensä kaksi päivää, joskus jopa kolmannenkin. Pikalaturissa on sekin hyvä puoli, että vartissa saa paljon virtaa, jos huomaa yllättäen akun olevan lopussa.

    • Marko

     😂😂😂😂😂😂

     • Matti#2

      🤦‍♂️

 6. Hehe

  Kaikki ominaisuudet joita applen pojat dissanneet on tulossa seuraavaan iphoneen. :’D ainiin muttakun ”apple on hionut ne hyväksi”. XD

  • Vili

   ”ainiin muttakun ”apple on hionut ne hyväksi”

   Näinhän se yleensä menee, ensin joku julkaisee jonkun puolivalmiin uuden ominaisuuden eikä ketään kiinnosta, Apple tuo sen valmiina markkinoille ja kas kummaa kaikilla on se kohta kuten vaikka touch ID.

   Langattomasta latauksesta en osaa sanoa, mutta jos se on sama kuin Android maailmassa niin lähemmäs 100e lataustelakka on sellainen asia mihin rahaa en pistä, koska se hyöty ei ole sen arvoista. Tästä syystä langaton lataus edelleen floppi onkin, alustoja pitäisi jakaa ilmaiseksi niin jengi voisi edes lähteä koittamaan.

   • Hehe

    No mitäs minä sanoin!!! :”DD

  • kk

   Kyllä se langaton lataus on edelleen turha niin kauan, kun se tarvitsee erillisen latausalustan.

 7. JiiPee83

  Vallan mainio lisä mutta itselleni tuli liian myöhään kun kerkesin ostamaan kilpailijan tuotteen. Mukava lätkäistä vain luuri pöydälle niin latailee :)

Tuoreimmat jutut