Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple perusti toimiston lähes entisen yhteistyökumppaninsa naapuriin – houkuttelee nyt työntekijöitä omille palkkalistoilleen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple kertoi keväällä aikovansa lopettaa yhteistyön brittiläisen Imagination Technologiesin kanssa. Sen grafiikkapiiriteknologiaa on nähty läpi vuosien erityisesti Applen iOS-laitteissa. Imaginationin kerrottua yhteistyön tulevasta päättymisestä romahti sen osakekurssi 70 prosenttia.

Nyt Apple on perustanut uuden toimiston vain muutaman kilometrin päähän Imaginationin konttorista St Albansissa, raportoi The Telegraph.

Applen tiedetään suunnittelevan jatkossa itse grafiikkasuorittimia tuotteisiinsa.

Apple on jo aiemmin palkannut Imaginationilta työntekijöitä. Avainhenkilöistä muun muassa entinen operatiivinen johtaja John Metcalfe ja vanhempi suunnittelujohtaja Dave Roberts ovat jo siirtyneet Applen leipiin.

Apple ei kuitenkaan ole ollut kiinnostunut lopulta ostamaan Imaginationia, vaikka asiasta on neuvoteltu. Nähtävästi Applella on ajateltu Imaginationin työntekijöiden osaaminen tarpeelliseksi tulevassa kehitystyössä, mutta ei tarvetta Imagionation aiemmin kehittämälle teknologialle.

Imaginationin näkökannan mukaan Apple ei pysty kehittämään uutta grafikkasuoritinta ilman sen aineettomien oikeuksien loukkaamista. Apple on asiasta eri mieltä. Applen mukaan se tulee kehittämään oman suorittimensa parin vuoden sisällä, minkä jälkeen sen lisenssimaksut Imaginationille lakkaavat. Jo tähän asti Apple on käyttänyt tuoreimmissa tuotteissaan kustomoituja grafiikkasuorittimia, jotka ovat kuitenkin perustuneet Imaginationin teknologiaan.

Apple myös omistaa Imagination Technologiesista 10 prosentin osuuden.

Imagination Technologies on ollut hyvin riippuvainen Applen laitemyynnistä, ja on yrittänyt löytää keinoja vähentääkseen riippuvuuttaan Applesta. Hidastunut ja laskusuuntaan kääntynyt iPhone-myynti on heikentänyt myös piirisuunnittelijan tulosta rajusti, minkä seurauksena yhtiö keväällä kertoi vähentävänsä 200 työntekijää.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jussi

  Ikäänkuin yritysvaltaus? Voi onnistua, mutta voi olla onnistumattakin. Kulkeeko apple kohti auringonlaskua ja ahneudella on tietynlainen loppu.

  • Hendriks

   ? 🤔.

 2. Nokia

  Konkka-Samsung.

  • Hendriks

   ”Samsung on Thursday announced its audited first-quarter earnings, and they were nothing short of explosive. On the back of a huge performance boost in the company’s massive components division, Samsung posted a net profit of 7.68 trillion South Korean won (US$6.8 billion), a 46% increase from the year-ago quarter. In fact, Q1 2017 marked Samsung’s most profitable quarter in three years.”

   http://bgr.com/2017/04/27/samsung-q1-2017-earnings-report-galaxy-s8-nope/

   Samsung didn’t even need the Galaxy S8 to crush Q1

Tuoreimmat jutut