Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tulokset tarkastelussa: Samsungin bisneksillä menee nyt todella hyvin – entä LG, Xiaomi ja HTC?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logoJoukko mobiilialalla toimivia yhtiöitä on tänään kertonut ennakkotietoja tuoreimmista tulosnumeroistaan.

Erityisen hyvin alkuvuoden aikana on pyyhkinyt Samsungilla, kun kysyntä sen valmistamille muistipiireille, muulle piirituotannolle ja näytöille on käynyt kuumana. Samsungin antaman ennakkotiedon mukaan sen toisen vuosineljänneksen, huhti-kesäkuun, liikevaihto yltää 60 biljoonaan woniin (reilut 45,5 miljardia euroa) ja liikevoitto 14 biljoonaan woniin, reiluun 10,6 miljardiin euroon.

Samsungin liikevaihto juuri päättyneellä vuosineljänneksellä kasvoi siis noin 18 prosenttia ja liikevoitto komeat 72 prosenttia vuotta aiemmasta.

LG G6.

LG G6.

Toisella eteläkorealaisella LG:llä ei mene aivan yhtä hyvin kuin suuremmalla Samsungilla. Silti myös LG onnistui kasvattamaan liiketoimintaansa sekä parantamaan kannattavuuttaan. LG:n toisen neljänneksen liikevaihto ylsi 14,6 biljoonaan woniin, noin 11,1 miljardiin euroon, josta liikevoittoa jäi 664 biljoonaa wonia eli reilut 500 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi edellisvuoden neljänneksestä 4 prosentilla ja liikevoitto 14 prosentilla. LG:n tulos jäi kuitenkin odotuksista, minkä lisäksi analyytikkoarvioiden mukaan sen mobiililiiketoiminta teki taas tappiota.

Älypuhelinvalmistajista kiinalainen Xiaomi yllätti huhti-kesäkuussa myyntiluvuillaan. Hurjan nopean kasvunsa jälkeen ongelmiin ongelmiin viime vuosina ajautunut, ja laskevan myynnin tuskan kokenut, Xiaomi ylsi toisella neljänneksellä uuteen ennätykseensä, kun se toimitti 23,2 miljoonaa älypuhelinta. Kasvua vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä tämä toi 70 prosenttia. Tärkeä kasvualue Xiaomille on ollut Intia, jossa myynti on kasvanut 328 prosenttia ensimmäisen vuosipuoliskon aikana viime vuoden alkuun verrattuna.

Xiaomi kertoi juuri patenttien lisensoinnista ja ostosta Nokialta.

Xiaomi kertoi juuri patenttien lisensoinnista ja ostosta Nokialta.

Xiaomi tähtää tänä vuonna 100 miljardin juanin eli noin 12,9 miljardin euron liikevaihtoon ja 100 miljoonan älypuhelimen toimittamiseen ensi vuonna.

HTC U11 Sapphire Blue -värissä.

HTC U11 Sapphire Blue -värissä.

Älypuhelinvalmistaja HTC:n myynti on laskenut ja laskenut aina vain jo useamman vuoden ajan. Taiwanilainen yhtiö on kutistunut murto-osaan loiston päivistään. Kesäkuu toi kuitenkin myös HTC:lle pientä lohtua. HTC raportoi myynnistään kuukausittain ja kesäkuussa se ylsi 6,89 miljardin Taiwanin dollarin, vajaan 200 miljoonan euron, liikevaihtoon. HTC:n kesäkuun myynti oli näin 8 prosenttia viime vuoden kesäkuuta suurempi ja 52 prosenttia suurempi kuin toukokuussa. Myynnin piristymisestä kiitos kuuluu uudelle U11-huippupuhelimelle, mutta suuri kysymys mitä myynnille käy tulevina kuukausina. Nähtäväksi jää, pystyisikö HTC vihdoin katkaisemaan laskukierteensä ja palaamaan kestävän kasvun tielle.

Merkittävävistä älypuhelinvalmistajista Apple raportoi tuloksestaan 1. elokuuta. Jo sitä ennen 27. heinäkuuta saadaan lisätietoja Samsungin tuloksesta, jolloin saadaan tietää millainen vaikutus kohentuneella älypuhelinmyynnillä oli sen ennätystulokseen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Muistan vielä ajan, kun HTC Desire oli kaikkien huulilla,.

  Valitettavasti tämä yritys ei puhelimia enää kauaa tee!. 😕

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Ihmeen pitkään nämä tappiota tuottavat firmat toimii ja ylläpitää mobiiliyksiköitä. 💸

 3. Nokia

  Samaa mieltä, Htcn ja Sonyn sais siivota pois markkinoilta samantien.

Tuoreimmat jutut