Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Miljardiyritykselle karu loppu: ongelmissa rypenyt aktiivisuusranneke- ja audiovalmistaja Jawbone lopettaa toimintansa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Jawbonen aktiivisuusranneke.

Jawbonen aktiivisuusranneke.

Aktiivisuusrannekkeistaan sekä Bluetooth-kuulokkeistaan ja -kaiuttimistaan tunnettu, jo vuonna 1999 alun perin perustettu yhdysvaltalainen Jawbone-yritys ajaa toimintansa alas ja sen jäljellä olevat varallisuuserät aiotaan myydä.

Jawbonen lopusta raportoi ensimmäisenä The Information. Jawbone on palkannut Sherwood Partnersin huolehtimaan sen toiminnan alasajosta.

Historiansa aikana Jawbone arvostettiin rahoituskierroksella jopa 3,2 miljardin dollarin arvoiseksi ja se nosti rahoitusta yli 900 miljoonan dollarin edestä. Ongelmia Jawbonella on kuitenkin ollut jo pitkään, kun sen tuotteet eivät ole olleet riittävän hyviä erottumaan massasta ja näin kiinnostamaan asiakkaita riittävästi.

Aivan täysin Jawbone-nimi ei teknologia-alan kartalta kuitenkaan ole katoamassa. Jawbonen perustaja ja toimitusjohtaja Hosain Rahman on perustanut raportoidusti jo uuden erillisen Jawbone Health Hub -nimeä kantavan yrityksen ja rekrytoinut mukaan merkittävän määrän työntekijöitä Jawbonelta. Uusi yritys aikoo keskittyä kliinisesti hyväksyttyihin terveysalan laitteisiin ja ohjelmistoihin. Lisäksi Jawbone Health Hubin raportoidaan huolehtivan myös nykyisen Jawbone-tuotteiden päivityksistä toistaiseksi.

Jawbonella on kesken oikeusjuttuja kilpailijan Fitbitin kanssa. Jawbone hakee Fitbitiltä merkittäviä korvauksia muun muassa yrityssalaisuuksien varastamisesta.

Myöskään pörssiin listautuneella Fitbitillä ei mene taloudellisesti kovin hyvin, vaan myös sen myynti on painunut. Fitbit hankki puolestaan viime vuoden lopulla älykelloyritys Pebblen ohjelmistoihin liittyvät omaisuuserät ja rekrytoi työntekijöitä Pebblen lopettaessa oman toimintansa. Rannelaitteiden markkinat ovat jakautuneet premium-luokassa Apple Watchille ja toisaalta halvoille kiinalaistuotteille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tämä oli odotettavissa,.

 2. Nokia

  Fitbithän vois ostaa Jawbonen ja sulauttaa sen itseensä.

  • Matti#2

   Konkurssikypsien firmojen ostaminenhan on aina niin loistava ajatus…

 3. juujika

  Jawbone oli paras ranneke unenlaadun mittaamiseen, mutta jos itse ranneke kestää vain alle vuoden, useimmiten jokusen kuukauden, niin ei voi kuvitella yrityksen pysyvän pystyssä etenkin kun ranneketta ei voi vaihtaa.

Tuoreimmat jutut