Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustajan lupaus ei pitänyt: odotetun uuden huippupuhelimen toimitukset myöhässä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin perustajan Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin ensimmäinen tuote, Essential Phone, on myöhässä alun perin ilmoitetusta aikataulusta.

Toukokuun lopussa julkistetun puhelimen toimitusten piti alkaa ensimmäisille ennakkotilaajille 30 päivän sisällä, Rubin itse lupasi tuolloin haastattelussa. Toimitukset eivät kuitenkaan alkaneet kesäkuun aikana eikä niiden aikataulusta ole annettu vielä nyt edes mitään päivitystä.

Essential Phone on varsin mielenkiintoinen uutuus sen erikoisten materiaalien, vakuuttavan näytön ja lisävarusteiden ansiosta. Alkuun puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa alkaen 699 dollarin hintaan. Se kuitenkin tukee Suomessa käytettäviä 4G-yhteyksiä, joten sen voi turvallisin mielin hankkia myös täällä käytettäväksi.

Suurin erikoisuus Essential Phonessa on tuki magneetilla kiinnittyville lisävarusteille, joista ensimmäinen on puhelimen kanssa pakettitarjouksena myytävä 360-lisäkamera.

Kooltaan 5,71 tuuman näyttö ulottuu Essential Phonessa lähelle reunoja. Etukameralle on näytön yläreunan keskellä lovi. Rakenteeltaan Essential-puhelin yhdistää keraamisen takapinnan titaanikehikkoon. Takaa puhelimesta löytyy 13 megapikselin väri- ja monokromikameran yhdistelmä sekä sormenjälkitunnistin ja myös sisuksissa on huipputekniikkaa – Qualcommin Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kode

  Onko noissa ”näyttö reunoihin asti”-puhelimissa erikoisasetukset, joilla puhelinta kiinni pitävät sormet eivät rekisteröidy kosketukseksi? Itsellä on vanha Moto G melkein puolen sentin reunalla ja jo siinä on vaikeuksia pelata tiettyjä pelejä, kun puhelimesta kiinni pitävät sormet häiritsevät näyttöä.

  • Kaikenlaista

   Tottumus- ja mielipidekysymyshän tuo on. Jotkut tykkää tuollasista mutta onneksi markkinoilla on myös toiseenlaiseen makuun suunniteltuja puhelimia. Joten älä osta itsellesi epäkäytännöllistä ja valita siitä netissä.

   • Hendriks

    Millälailla tuo oli muka valittamista?. 🙄 Pysyisit hiljaa jos et osaa vastata!.

    Kyllä minun S7 edgeä voi pitää sivuista kiinni niin, että osa kädestä koskettaa näytön reunoja, eikä puhelin rekisteröi kosketusta tai ota siitä häiriötä esimerkiksi sivua vierittäessä,.

    • kode

     Ok, Hendriks, kiitos tiedosta. Eli ilmeisesti Samsung, tai jopa Android itsessäänkin, osaa reagoida oikein reunakosketukseen. Tietenkin tuo on järkeenkäypää, kun muutenhan käyttö olisi aika tahmaista.

Tuoreimmat jutut