Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nopeat päivitykset eivät vain tyhjä lupaus: Nokia-älypuhelin sai Googlen Android-turvapäivityksen jo ennen sen omia puhelimia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 6.

Nokia 6.

HMD Global on luvannut Nokia-älypuhelimilleen kuukausittaiset Android-tietoturvakorjaukset sekä vikkelästi myös laajemmat Android-versiopäivitykset, kiitos puhelimissaan käyttämän puhtaan Androidin.

Nopeista päivityksistä tuorein esimerkki saadaan nyt Nokia 6:n kohdalla. Uuden 1. heinäkuuta päivätyn Android-tietoturvakorjausten paketin jakelu päivityksenä sille on alkanut jo viimeistään eilen ensimmäisillä markkinoilla, ainakin Taiwanissa ja Hong Kongissa, kertoo Nokia Poweruser -sivusto.

Nokia 6 ehti näin jopa Googlen omien Pixel-puhelinten sekä kumppanien kanssa kehitettyjen Nexus-laitteiden edelle päivityksen kanssa. Googlen odotetaan julkaisevan päivitykset perinteiseen tapaansa myöhemmin tänään kuukauden 5. päivänä.

Mahdollisesti Nokia 6 on aivan ensimmäinen Android-älypuhelin, joka päivityksen nyt sai. Aiemmin muun muassa Sony on ehtinyt myös ajoittain Googlen edelle tietoturvakorjausten julkaisemisessa.

Suomessa Nokia 6:n toimitukset ennakkotilaajille ovat juuri pääsemässä vauhtiin.

Valmistajille Google toimittaa Android-tietoturvakorjauspaketin noin kuukautta etukäteen ennen sen julkaisua. Uusista Nokia-älypuhelimista edullisimman Nokia 3:n päivitykset näyttäisivät laahaavan hieman muita perässä, koska se käyttää MediaTekin järjestelmäpiiriä Qualcommin sijaan. Nokia 3:ssa on vasta Android 7.0 -versio 7.1.1:n sijaan ja sen tietoturvakorjausten taso tulee myös pari kuukautta perässä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Valmistajille Google toimittaa Android-tietoturvakorjauspaketin noin kuukautta etukäteen ennen sen julkaisua. Uusista Nokia-älypuhelimista edullisimman Nokia 3:n päivitykset näyttäisivät laahaavan hieman muita perässä, koska se käyttää MediaTekin järjestelmäpiiriä Qualcommin sijaan.

  Entä Huawei mallien Kirin-järjestelmäpiiri,miten nämä mallit (mm.Huawei P10/P10 Plus,Honor 9) saavat tietoturva ym päivitykset?. 🤔

 2. retroman

  Hyvä näin katsotaan 2,5v päästä,kuukausittaiset tietoturvapäivitykset pitäisivät olla ihan laissa, kaikenmaailman romut jäisivät pois, itse siirryn peruspuhelimien käyttäjäksi, kyllästyny 5″ pizzalapiota kantamaan, Nokian 105, 150, 216 mallit olisivat hyviä, tänään näin kaupassa Nokian 105 wau.. todella hyvä puhumiseen, ainoa miinus 1,4″ näyttö

 3. Juha

  Eihän kukaan asioista yhtään perillä oleva ole sitä epäilytkään, etteikö Nokian puhelimet päivittyisi parhaiten.

  • Hendriks

   Olleet myynnissä kuukauden, vielä ei ole mitään todistettu!.

 4. Hendriks

  En yhden päivityksen perusteella lähtisi hurraamaan!. Katsotaan mikä on tilanne vuoden markkinoilla olleiden puhelinten suhteen!.

  • Juho

   Pessimisti ei pety!

   • Hendriks

    Realisti!.

 5. Lasu

  ”Suomessa Nokia 6:n toimitukset ennakkotilaajille ovat juuri pääsemässä vauhtiin.”

  Olisihan se kiva, jos edes ensimmäiset laitteet saataisiin toimitettua ennakkotilaajille nimittäin uusimman tiedon mukaan toimitukset alkavat vasta tulevana perjantaina 7.7.

  Kyseisen puhelimen itse ostin aika lailla puhtaan androidin takia, kun ei noita merkkejä ole liikaa markkinoilla tuohon hintaluokkaan(motorola, nokia).
  Hyvää pitää odottaa…

 6. Jussi

  Hieno juttu. Näin pitää toimia. Maine kasvaa.

 7. Nokia

  Hyvä NOKIA!

 8. Paroni

  Joko Oreo on asennettu? Ei pitäisi olla paha homma jos kerran melkein stockki käyttis?

Tuoreimmat jutut