Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony sulkee TrackID-palvelunsa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sony suosittelee TrackID:n tilalle Shazamia.

Sony suosittelee TrackID:n tilalle Shazamia.

Sony on aikeissa sulkea musiikkikappaleiden tunnistuspalvelunsa TrackID:n, kertoo Xperia Blog -sivusto.

TrackID on ollut tarjolla aina vuodesta 2005 alkaen, joten palvelulla on takanaan pitkä historia. TrackID:n toiminta päättyy 15. syyskuuta.

Sony ei ole antanut varsinaista syytä palvelun lopettamiselle, mutta sen arvailu ei ole kovin vaikeaa. Palvelun sulkeminen säästää rahaa ilman merkittävää vaikutusta käyttäjille, sillä tarjolla on hyviä vaihtoehtoisia palveluita. Sony itse suosittelee Shazamia, minkä lisäksi toinen suosittu vaihtoehto musiikkikappaleiden tunnistamiseen on myös SoundHound.

TrackID on löytynyt valmiina Sony-puhelimista ja aikanaan jo Sony Ericssoneista.

Palvelun päättyminen tarkoittaa myös TrackID-hakuhistorian katoamista. Jos se on itselle tärkeä, kannattaa ennen palvelun sulkeutumista tavalla tai toisella pyrkiä tallentamaan se muualle.

Sony on sulkenut viime aikoina muitakin omia palvelujaan, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi, kuten erillisen live-lähetysmahdollisuuden YouTubeen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Lokkeillaan yhdessä

    Tämä TrackID-palvelu SonyEricsson-luureissa reilu kymmenen vuotta sitten oli innovatiivista ja tunnistustarkkuudessa paljon Shazamia edellä. Jälkimmäisen tietokanta taisi olla silloin paljon pienempi kuin kansainvälisen levyjätin. Käyttäjälleen datasiirron hinnalla kappaleen tunnistava palvelu oli silloin uutta ja ihmeellistä. No, aikansa kutakin. En ole sovellusta viime vuosina enää käyttänyt.

Tuoreimmat jutut