Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelinten hinnat painuvat – kiinalaismerkin uutuus näyttää millaisen puhelimen saa jo alle satasella

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kiinalaisista älypuhelinvalmistajista Meizu ei ole ainakaan toistaiseksi kovin tunnettu täällä Suomessa. Sen valikoimaan kuitenkin kuuluu joitakin edullisempia, hintaluokassaan mielenkiintoisia älypuhelimia.

Myös uusi, nyt julkistettu Meizu A5, kertoo älypuhelinten tekniikan jatkuvasta kehittymisestä ja painumisesta edullisempiin hintaluokkiin.

Meizu A5.

Meizu A5.

699 juania, eli noin 90 euroa, Kiinassa maksava Meizu A5 sisältää 5 tuuman näytön 1280×720 pikselillä, 8 megapikselin taka- ja 5 megapikselin etukameran, MediaTekin neliytimisen MT6737-järjestelmäpiirin, 2 gigatavua RAM-käyttö- ja 16 gigatavua tallennusmuistia, 4G LTE / Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.1 -yhteydet sekä 3 060 milliampeeritunnin akun.

Mielenkiintoisesti Meizu A5:n ominaisuudet ovat hyvin lähellä toistaiseksi edullisinta uutta Nokia-älypuhelinta, Nokia 3:a, jota Suomessa myydään 149 euron hintaan. Sisuksista löytyvä järjestelmäpiiri on sama, kuten myös näytön koko ja tarkkuus. Takakamerassakin megapikseleitä on saman verran, mutta etukamerassa Nokia 3:sta niitä löytyy enemmän.

Meizu A5:n kuorimateriaali on myös metallin sijaan polykarbonaattimuovia.

Alle satasella Suomessa myytäviin useampiin älypuhelimiin verrattuna Meizu A5 erottuu edukseen muun muassa suuremmin muistein. Sormenjälkitunnistinta ei sentään Meizu A5:stäkään löydy. Sen yleistyminen myös halvoissa älypuhelimissa sekä näytön tarkkuuden kasvu Full HD -tasolle lienevät seuraavia edistysaskeleita markkinoiden halvimmassa tarjonnassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Antero Ranta

  Paljonko tulisi suomessa hinnaksi kun päälle laskuu tullit, alvit, tukkurin ja jämyn katteet? No samoissa hinnoissa ku Nokialainen suomessa. Ei taida kesätoimittaja olla ihan kartalla maailman menosta?

 2. Seurailija

  Nokia 3 on kuitenkin laatuvaikutelmaltaan ihan eri luuri kuin tämä. Ei mopoautostakaan tule oikeata autoa vaikka siihen laittaisi samanlaisen moottorin ja pakoputken.

  • Hendriks

   Eikä puhelimesta tule aitoa Nokiaa jos sen suunnittelee lisenssillä ulkopuolinen yritys!. 👎

 3. Hendriks

  Ei kai tuollainen merkki ole tunnettu, kun ei valmistaja uskalla niitä länsimaissa myydä, tai joutuvat patenttioikeuteen!.

Tuoreimmat jutut