Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Seuraavan huippu-iPhonen odotettu design esittelyssä videolla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tuleva iPhone on takaa lasia ja kamerat on järjestelty uudella tavalla.

Tuleva iPhone on takaa lasia ja kamerat on järjestelty uudella tavalla.

Applen tulevasta uudesta huippu-iPhonesta on kuultu lukemattomia huhuja. Puhelimesta on useiden vuotojen perusteella alkanut muodostua jo varsin hyvä kokonaiskuva, jota tuorein video vielä laajentaa.

Tuttu vuotaja OnLeaks on yhteistyössä TigerMobilesin kanssa julkaissut alta löytyvän videon, jossa esitellään näyttävällä tavalla tulevan iPhonen dummy-kappaletta, eli toimimatonta laitetta, jonka ulkoisesti kuitenkin pitäisi kertoa erittäin tarkasti tulevan iPhonen muodoista ja ulkonäöstä. Kuvilla nähtävä mallikappale on valmistettu OnLeaksille perustuen tämän vuotamiin CAD-mallitiedostoihin.

Ulkoisesti eniten huomiota kiinnittäviä asioita uudessa huippu-iPhonessa ovat sormenjälkitunnistimen puuttuminen näytön vallattua lähes koko etupuolen sekä takakameran uusi järjestely. Kameroiden odotetaan olevan pystyasennossa ja aiemmasta poiketen myös kuvausvalon ja mikrofoniaukon olevan osa kamerakohoumaa. Lisäksi viime vuosista poiketen uusi iPhone on myös takaa lasipintainen.

Sormenjälkitunnistimen tulevassa iPhonessa odotetaan löytyvän integroituna osaksi 5,8 tuuman kokoista näyttöä. Näyttö kattaa lähes koko puhelimen etupuolen, mutta yläreunaan jää leikkaus, jossa sijaitsevat puhelinkuuloke, etukamera sekä anturit, mukaan lukien uuteen iPhoneen odotetut uudenlaiset 3D-tunnistuksen mahdollistavat anturit.

Teknisesti uutta tulevassa iPhonessa odotetaan olevan myös näyttötekniikan vaihtuminen ensi kertaa iPhonessa OLEDiin, langaton lataus sekä tietenkin uusi Applen järjestelmäpiiiri A11.

Puhelimen mallinimestä ei ole vielä varmuutta. Vahvimpia veikkauksia ovat iPhone Edition, iPhone 8, iPhone 10 tai iPhone X. Uuden huippu-iPhonen lisäksi Applelta odotetaan myös hieman nykyisestä päivitettyjä iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja.

Puhelinten julkistus tapahtunee syyskuussa, mutta uuden huippu-iPhonen saatavuus tulee tuotantoa hidastavien hankaluuksien takia olemaan aluksi hyvin heikko.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Sony

  Kauhea hype ollut että Apple laittaa muotoilun uusiksi 10 vuotisen matkan kunniaksi,mut jos kameran kääntäminen 90% on suurin muutos niin melko surullista Applelta. :’DD

  • Jonahan

   Onhan sitä ollut, mutta se ei ol perustunut oikein millekään muille kuin toiveajattelulle. Steve Jobsin Apple, jonka suora jatkumo Tim Cook on, ei arvostanut vuosipäiviä eikä historiakatsauksia. Uusi design tulee kun tulee si sellaista sidota 10 vuotispäivään.

   Ja miksi laittaa muotoilua uusiksi nykyinen on ollut liki muuttumaton kolme vuotta ja myy hienosti. Viime aikoina ainakin Google, Oneplus ja Oppo ovat tehneet niin nättiä pastissia iPhonen designista, että varsin pienillä tuunauksilla päästään pitkälle. Eikä se teollinen muotoilu ole kuin osa tuotetta, softan muotoilu ja toiminta on paljon tärkeämpää.

  • kk

   Näyttäisihän tuossa olevan takakansi lasia kuten on puhuttu, samoin naamapuoli on kokonaan uusi. Vanhaa jää siis pelkästään reunojen pyöristys, eli kyllähän tuossa aikalailla suurin osa on uutta.

  • Vili

   Ei kyllä se suurin muutos on kotinäppäimen poistaminen ja parhaimmassa tapauksessa saavat touch ID:n näytön alle piiloon.

   Aika kova juttu Applelta jos onnistuvat!

   • Njaa

    Noo en nyt tiiä onko niin kova juttu kun muutkin valmistajat ovat jo esitelleet omia viritelmiä, tosin protovaiheessa vissiin vielä. Mutta joo voi olla, että Apple saa ekana toimivan sellaisen markkinoille…

    • Matti#2

     Mielestäni sormenjälkilukija takana on ergonomisempi, eikä vaadi kallista tekniikkaa.

     • Njaa

      Kyllä varmaan jos näyttöön saadaan niin jotkut valmistajat varmaankin laittavat sen taakse lasin/metallin alle.

    • Vili

     Oli Nokiallakin prototyyppi kosketusnäytöstä ennen kuin iPhone esiteltiin.. protoja nyt on kaikilla, kickstarter palvelukin on täynnä kaikenlaisia hienoja protoja ja murto-osa niistä koskaan tulee valmiiksi tuotteeksi kauppaan asti ja vielä niin, että se proto toimii niinkun oli ajateltu.

     • Matti#2

      Olihan Nokia 770 myynnissä monta vuotta ennen iphonea, tosin soitta sillä ei tainnut pystyä? Tiedä sitten miksi ei menestynyt ipadin lailla, tai tietäähän sen…

     • Matti#2

      Tai puhumattakaan Nokia 7710:stä.

     • Janne Laakso

      Matti#2, mainitsemasi Nokia 770 on hyvä esimerkki siitä, miksi iPad menestyi, mutta Nokian tablettikokeilut eivät. 770 oli hidas, ei järin tyylikkään näköinen ja tarjosi kolmen tunnin akkukeston. Kun vierelle laittaa yksinkertaisen siististi muotoillun ison iPadin, joka toimii sulavasti ja jonka akkukesto on yli 10 tuntia, ei ole vaikea ymmärtää, miksi iPad menestyi.

      Muutenkin puheet Nokian takavuosien prototyypeistä ja konsepteista ovat mielestäni turhaa höpöhöpöä, koska yhtiössä insinöörit tekivät laitteita toisilleen, eikä käytön mukavuuteen kiinnitetty huomiota. Minun nähdäkseni siinä on syy, miksi Nokia lopulta romahti. Tuijotettiin speksejä ja unohdettiin peruskäyttäjien halut. Olivathan esimerkiksi Nokian resistiiviset kosketusnäytöt aivan kauheita käyttää iPhonen ja muiden kapasitiivisiin verrattuna.

      Itselläni oli muinoin Nokia N97 Mini, jonka kanssa olisi saanut ilmaiseksi ladata musiikkia Nokian musiikkikaupasta vuoden ajan. Musiikkikaupan käyttö oli kuitenkin niin hidasta ja ärsyttävää, että mieluummin kannoin mukanani iPodia ja ostin musiikkia iTunesista.

     • Matti#2

      Varmaan juurikin näin, tosin itse en ole päässyt näitä Nokian ipad tappajia ikinä kokeilemaan.

      Mielestäni kuitenkin hyvä tuoda esille, ettei Apple keksinyt kosketusnäyttöpuhelimia, vaan teki ne suosituiksi.

     • Matti#2

      ”Muutenkin puheet Nokian takavuosien prototyypeistä ja konsepteista ovat mielestäni turhaa höpöhöpöä, ”

      Silti teidänkin sivu välillä julkaisee juttuja Nokian/MS:n julkaisemattomista protoista.

     • Janne Laakso

      Niin, ja juuri kirjoitin Bluetooth-yhteydellä varustetusta fidget spinneristä, koska välillä me kaikki tarvitsemme elämään hiemam turhaa höpöhöpöä :)

      Tarkoitin turhalla höpöhöpöllä niitä kommentteja ja puheita siitä, miten Nokia teki sitä ja tätä jo joskus 1800-luvulla, ja unohdetaan esimerkiksi juuri käytettävyys ja todelliset käyttötarkoitukset. Hyvä esimerkki on NFC, joka löytyi jo takavuosien Nokioista aikana, jolloin se oli käytännössä aivan turha ominaisuus. Nörttien kuriositeetti, mutta isoille massoille yhdentekevä asia. Ei sellaisilla erikoisuuksilla myyntiä lisätä, jos ei käyttäjä saa siitä mitään todellista lisäarvoa.

 2. iPhone

  Ei vaan uppoa omaan silmään tuo kameran asettelu millään.

  • kk

   Melkoinen kyttyrä sillä kieltämättä on. Pystyasentoon on erään teorian mukaan päädytty stereonäkösovellusten takia, eli vaaka-asennossa puhelinta käyttäessä kamerat ovat rinnakkain.

 3. SANDY

  Eikö tuossa ollut niin että näytön koko on 5,8″ mutta käytössä (kosketus alue) on vain 5,1″

Tuoreimmat jutut