Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: mitä löytyy uuden Nokia 3310:n sisältä ja miten kestävä puhelin on?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Alkuperäinen 3310 on karkeasti tuplasti paksumpi kuin uusi.

Alkuperäinen 3310 on karkeasti tuplasti paksumpi kuin uusi.

Nokian alkuperäinen 3310 on saanut legendan maineen kestävänä puhelimena. Uudella Nokia 3310:lla on näin ollen varsin suuret saappaat täytettävänään.

Uusi Nokia 3310 tarjoaa ominaisuuksina muun muassa 2,4 tuuman värinäytön sekä 2 megapikselin kameran. Puhelin tukee vain GSM-verkkoja, ei lainkaan 3G- saati 4G-verkkoja. Uuden 3310:n hinta Suomessa on 59 euroa.

YouTube-tilillä nimeltään VoloKin Project on nyt käyty läpi uuden 3310:n rakennetta ja kestävyyttä.

Verrattuna nykyisin yleisiin yhtenäisestä metallipalasta koostuvan rakenteen älypuhelimiin on 3310 toisesta maailmasta ja erittäin helppo purkaa. Runkoa pitävät kasassa kuusi helposti avattavaa ruuvia, jonka jälkeen päästään heti käsiksi komponentteihin, kuten piirilevyyn. Sisällä alla videolla purettavassa puhelimessa yllätti metallilevyyn kirjattu ”215”, joka viitannee edullisempaan Nokia 215 -puhelimeen, jonka kanssa 3310 jakaa komponentteja.

3310:n kuorissa näytön päällä ei ole lasia, vaan muovia, joka naarmuttuu lasiin verrattuna helposti. Rakenne ei myöskään ole yhtä vastustuskykyinen taivuttamiselle. Käytännössä pudotessa 3310 kuitenkin kestänee monia älypuhelimia paremmin: muovi kestää iskuja lasia paremmin ja puhelimen kuoret vain irtoavat eikä rakenne hajoa kokonaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jussi

  Näyttö naarmuuntuu helpommin, mutta se ei kuitenkaan ole kosketusnäyttö. Ei tarvitse pitää avaimia samassa taskussa. Status on muutenkin varapuhelin ja puhelut/tekstiviestit onnistuvat. Muuta siltä tuskin kannattaa odottaakaan.Helppo purkaa ja kasata. Akun voi vaihtaa. Noilla ominaisuuksilla oli 15 v sitten huippupuhelin.

  • Hendriks

   Viisitoista vuotta sitten se oli puhelin. Ei silloin ollut puhelimia ja ”huippupuhelimia”!. 🤔

   • ?

    Mitähän sää taas selität… Tietenkin silloinkin oli huippupuhelimia ja myös niitä halvempia. Hauska lukea näitä sun teorioita.

    • Hendriks

     Kertoisitko, miten entisajan puhelimet ja ”huippupuhelimet” erosivat toisistaan!. 🙄 Molemmilla pystyi soittamaan ja SMS, ei ollut kameroita ei sormenjälkitunnistimia, ei edes värinäyttöjä!.

     • Janne Laakso

      Jonnet ei muista ;)

      Olihan Nokialla pitkän aikaa eri sarjoja. 3000- ja 5000-sarjat olivat edullisempia, 6000-, 7000-, 8000- ja 9000-sarjat kalliimpia ja paremmilla ominaisuuksilla.

      Ensimmäinen WAP-puhelin esiteltiin jo vuonna 1999, 18 vuotta sitten, ja se oli 7110. Samana vuonna esiteltiin myös 3210, ja kyllä se oli selkeästi eri sarjaa, vaikka siinäkin jo pelejä oli mukana.

      15 vuotta sitten, eli vuonna 2002 esiteltiin muun muassa värinäytöllinen WAP-puhelin Nokia 3510i, ensimmäinen Series 60 -puhelin Nokia 7650 sekä täyden QWERTY-näppäimistön sisältänyt Symbian-puhelin Nokia 9210i Communicator. Kyllä noista erottaa aika selkeästi ”puhelimet” ja ”huippupuhelimet”.

 2. akzuh

  Kunnon wannabe jerryrigeverything. Ei jatkoon.

Tuoreimmat jutut