Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: tältä näyttää Super Marion pelaaminen tosimaailmassa Microsoftin HoloLens-laseilla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Lisätty ja sekoitettu todellisuus tulevat tuomaan tulevaisuudessa varmasti myös yhä mielenkiintoisempia pelejä, kun ne vapautuvat ruudun kahleista osaksi ympäröivää maailmaa.

Mielenkiintoinen ja hauska on jo myös HoloLens-lehittäjä Abhishek Singhin luoma Super Mario Brosin ensimmäinen taso keskuspuistoon New Yorkissa. Singh on tuonut Super Mario -tasohyppelyn ihmiskoossa pelattavaksi, kuten alta löytyvä video kertoo. Kehityksessä hyödynnettiin muun muassa Unity-pelimoottoria.

Pelattavasta tasosta tuli lopulta 110 metriä pitkä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. KIME1980

  Melkonen sekasotku hirveän näköinen räpellys aika paljon saa kehittyä ennen kun rahani tuolle laittaisin.

 2. Vesku Paananen

  Moi! Mixed Realityn suomennokseksi sopii mielestäni paremmin yhdistetty todellisuus, koska kyse on fyysisen ja virtuaalisen maailman yhdistämisestä (asiat, ympäristö, ihmiset) yhdeksi kokemukseksi, jonka kanssa käyttäjä on vuorovaikutuksessa ja jossa laite on tietoinen myös ympäristöstään.

  Sekoitettu sana suomenkielessä viittaa myös sekaisin olevaan, josta tässä ei ole tietenkään kyse – vaikka käyttäjä voi sekaisin joskus ollakin. :)

  VESKU

 3. Hendriks

  Tämän laitteen julkistaminen vuosi pari sitten oli pelkkä paperijulkaisu!. 😕

  • Vesku Paananen

   Moi Hendriks! Nyt on pakko kysyä, että mitä tarkoitat ”paperijulkaisulla”? Kyllä HoloLensiä on käytössä teollisuudessa, terveydenhuollossa ja vaikkapa koulutuspuolella jo monessa paikkaa vaikka itse laite onkin ensimmäinen ”kehittäjä”-versio. Se kuitenkin mahdollistaa eri skenaarioiden pilotoinnin ja ensimmäiset ratkaisut ovat jo ihan oikeassa kaupallisessa käytössä.

   Kuluttajille laitetta ei ole tarkoitettukaan vaan Windows Mixed Reality -laitteet (VR-laitteita) tulee syksyllä muilta laitevalmistajilta mm. ASUS, Acer, Lenovo, HP, Dell, …

   VESKU

   VESKU

Tuoreimmat jutut