OnePlussan eilen julkistettu, tänään myyntiin tuleva OnePlus 5 -puhelinkin huijaa suorituskykytesteissä, kertoo laitteen ennakkoon testattavaksi saanut xda-developers-sivusto.
Kerta ei ole ensimmäinen OnePlussalle, mutta OnePlus 5:ssä huijaustapa on uusi. Esimerkiksi GeekBench 4 -moniydintestissä OnePlus 5 voi saavuttaa 5-6,5 prosenttia paremman tuloksen nykyisellä testiohjelmistoille räätälöidyllä toimintatavallaan.
OnePlus 5
- Android
- Alumiini
- 5,5" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 16 + 20 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 835 -piiri
- 3300 mAh akku
Käytännössä OnePlus 5 saavuttaa suorituskykytesteissä paremman tuloksen pitämällä keinotekoisesti Snapdragon 835 -järjestelmäpiirinsä suorittimien kellotaajuuden maksimissa antamatta sen laskea tavalliseen tapaan. xda-developersin mukaan testiohjelmistot tunnistava mekanismi nosti havainnot täydestä kellotaajuudesta 95 prosenttiin verrattuna tilanteeseen, jossa mekanismi pois kytkettynä kellotaajuus oli tapissa vain 24,4 prosentissa havainnoista samassa rasituksessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pitkäaikainen käyttö täysillä kellotaajuuksilla ei ole mahdolllista, sillä laite lämpiäisi liikaa. Lisäksi huijaamista toiminnasta tekee testiohjelmistojen havaitseminen ja mekanismin kytkeytyminen jatkuvasti päälle tämän perusteella, ei vain aktivoituminen suoraan suorittimen rasituksen perusteella.
OnePlus 5 saavuttaa testiohjelmistot huomioivan toimintansa takia muita Snapdragon 835 -järjestelmäpiirillä varustettuja puhelimia paremmat tulokseet suorituskykytesteissä. Todellisuudessa ilman erikoisräätälöintiä suorituskyky on kuitenkin samalla tasolla. Sinällään onkin mielenkiintoista, että OnePlussalla koetaan tarvetta tällaiseen toimintaan – onhan OnePlus 5 joka tapauksessa markkinoiden suorituskykyisimpiä puhelimia – myös ilman mitään huijaamista.
Menneinä vuosina myös useiden muiden valmistajien, mukaan lukien Samsung ja HTC, on huomattu huijanneen suorituskykytesteissä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus myös kommentoi asiaa xda-developersille:
”Ihmiset käyttävät testisovelluksia selvittääkseen laitteensa suorituskyvyn, ja me haluamme käyttäjien näkevän OnePlus 5:n todellisen suorituskyvyn. Näin ollen, olemme sallineet testisovellusten toimivan vastaavassa tilassa kuin päivittäisessä käytössä, mukaan lukien resurssi-intensiivisissä sovelluksissa ja peleissä. Lisäksi sovelluksia käynnistettäessä OnePlus 5 toimii vastaavassa tilassa, jotta sovellusten avaaminen onnistuisi nopeammin. Emme ylikellota laitetta, sen sijaan näytämme OnePlus 5:n todellisen suorituskykypotentiaalin.”
OnePlus 5:n toimintatavalla testitulokset kertovat hetkellisen huippusuorituskyvyn, eivät suorituskykyä, joka on miellyttävästi hyödynnettävissä pidempiaikaisesti ilman puhelimen liiallista lämpenemistä. Esimerkiksi graafisesti raskaassa GFXBench-testissä OnePlus 5 lämpenee nyt ulkopinnastaan jopa 50-asteiseksi, jolla lämpötilalla käyttö ei olisi enää mukavaa pidempiä aikoja esimerkiksi pelatessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »