Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Myydäänkö seuraavaksi Rovio? Supercellin kiinalaisomistaja yrittää nyt Angry Birdsien ostoa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Angry Birds -linnut lentävät yhä.

Angry Birds -linnut lentävät yhä.

Angry Birdseistä tuttu Rovio saatetaan myydä. Yksi ostajaehdokas on kiinalainen internet-jätti Tencent, jonka kokoama konsortio omistaa jo yli 80 prosenttia Suomen suurimmasta peliyhtiöstä Supercellistä hankittuaan omistuksensa japanilaiselta SoftBankilta viime vuonna kaupassa, jossa Supercellin arvostettiin 9 miljardin euron yritykseksi.

Tencentin Rovio-kiinnostuksesta raportoi The Information, jonka mukaan myös muut tahot ovat lähestyneet Roviota yritysosto mielessään.

Rovion kerrotaan olevan avoin myymiselle, mutta se harkitsee samalla myös listautumista pörssiin. Tilanne on nyt otollinen: Rovio teki viime vuodelta vaikeuksien jälkeen hyvän tuloksen, sen pelit menestyvät jälleen ja jatko-osa menestykseksi nousseelle ensimmäiselle Angry Birds -elokuvalle nostattaa tulevien vuosien odotuksia.

Rovio on myös tehnyt viime aikoina liikkeitä, jotka mahdollisesti kielivät listautumisvalmisteluista. Rovion pääomistaja Kaj Hed väistyi hallituksen puheenjohtajan paikalta ja tilalle tuli Marimekon pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila. Pankki- ja pörssilistatun yrityksen johtajataustan omaava Ihamuotila on sopivampi johtamaan listatun yhtiön hallitusta verrattuna julkisuutta karttavaan Kaj Hediin. Lisäksi Rovio on karsinut rönsyjä muun muassa irtautumalla animaatiostudiostaan.

The Informationin mukaan Roviosta maksettava kauppahinta voisi kohota noin 3 miljardin dollarin tietämille. Rovion omistus on pysynyt vuosia pitkälti ennallaan. Edellisen kerran vuonna 2011 pääomistajat myivät osuuksiaan pääomasijoittajille.

Viime vuonna Rovio palasi kasvu-uralle ja voitolliseksi vaikeampien vuosien jälkeen. Liikevoittoa kertyi 17,5 miljoonaa euroa. Angry Birds -elokuva on kerännyt 350 miljoonan dollarin lipputulot, joista osa tuloutuu Roviolle. Suurin osa elokuvan tuomasta liikevaihdosta kirjautuu vasta vuosille 2017 ja 2018, minkä takia vielä viime vuonna animaatioliiketoiminta ei juuri kasvanut ja teki tappiota.

Rovion liikevaihto peleistä viime vuonna kasvoi 40 prosentilla 159 miljoonaan euroon ja liikevoitto pomppasi 4 miljoonasta 29,6 miljoonaan euroon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Toivottavasti!.

Tuoreimmat jutut