Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Roviosta irtoaa nyt Kaiken – Mikael Hed vie animaatiotyön ja muut sisällöt omaan yhtiöönsä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Mikael Hed.

Mikael Hed.

Rovio järjestelee tulevaisuuttaan. Rovion entinen toimitusjohtaja Mikael Hed jättää Rovion ja perustaa yhdessä joukon muita roviolaisia kanssa uuden Kaiken Entertainment -yhtiön, joka ostaa Roviolta sen animaatiostudion Kanadan Vancouverissa, kirjankustannusliiketoiminnan sekä joitakin Angry Birdsien ulkopuolisia tarinakokonaisuuksia.

Kaiken Entertainment tulee jatkossakin tekemään yhteistyötä Rovion kanssa ja vastaamaan Angry Birds -kirjojen sekä esimerkiksi animaatiosisältöjen tuottamisesta. Hed jatkaa myös viime vuonna nähdyn ja menestykseksi nousseen Angry Birds -elokuvan jatko-osan työstämistä.

Käytännössä vanha Rovio-yhtiö keskittyy jatkossa ensisijaisesti jälleen peliyhtiöksi, kun taas Kaiken Entertainment rakentaa laajempaa, moniulotteisempaa viihdekokonaisuutta.

Kaikenin irtoaminen Roviosta ei ole ensimmäinen vastaava tapaus, sillä Roviosta irtosi itsenäiseksi yritykseksi aiemmin myös Hatch, joka on tuomassa markkinoille eräänlaista ”pelien Spotify” -palvelua.

Rovio kertoi viikko sitten vuoden 2016 tulosnumeroistaan: se palasi kasvu-uralle ja voitolliseksi vaikeampien vuosien jälkeen. Liikevoittoa kertyi 17,5 miljoonaa euroa. Angry Birds -elokuva on kerännyt 350 miljoonan dollarin lipputulot, joista osa tuloutuu Roviolle. Suurin osa elokuvan tuomasta liikevaihdosta kirjautuu vasta vuosille 2017 ja 2018, minkä takia vielä viime vuonna animaatioliiketoiminta ei juuri kasvanut ja teki tappiota.

Suurin huuma Angry Birdsien ympärillä on laantunut, mutta Rovio teki niillä viime vuonna erinomaisen tuloksen peliliiketoiminnassaan, jossa liikevaihto kasvoi 40 prosentilla 159 miljoonaan euroon ja liikevoitto pomppasi 4 miljoonasta 29,6 miljoonaan euroon.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut