Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Chromebookien Android-sovellustuki laajenee – tarkista listalta oman laitteesi tilanne

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Play Chromebookissa.

Google Play Chromebookissa.

Google laajentaa pikku hiljaa Android-sovellusten tukea sen Chrome OS -käyttöjärjestelmän laitteissa eli kannettavissa Chromebookeissa.

Listausta Android-sovelluksia tukevista Chrome OS -laitteista on nyt päivitetty. Oman laitteesi tilanteen tarkistaminen onnistuu tältä Googlen julkaisemalta listalta. Listattu on myös laitteet, joille Android-sovellusten tuki on suunnitelmissa.

Vielä toistaiseksi vasta 10 laitetta tukee Android-sovelluksia vakaassa, tavallisessa julkaisuversiossa Chrome OS:stä. Merkittävä tuen laventuminen on tapahtunut jo beetatestiversioissa, joissa tällä hetkellä 23 laitetta on listattu tukemaan Android-sovelluksia.

Oman laitteen Chrome OS:n voi vaihtaa eri kehitysversioon näillä Googlen ohjeilla. Kannattaa toki muistaa beetatestiversion toimivan mahdollisesti heikommin ja epävakaammin.

Jatkossa kaikkien uusien Chromebookien pitäisi saada aikanaan tuki Android-sovelluksille. Myös Chromebookeissa sovelluksia voi asentaa Googlen Play-kaupasta.

Chromebookien Android-sovellustuesta ilmoitettiin alun perin Google I/O -tapahtuman aikaan viime vuoden toukokuussa ja sittemmin tuki on pikku hiljaa saapunut valituille laitteille. Chromebookeissa voi avata useita Android-ikkunoita Chrome-selaimen rinnalle ja vaihdella niiden kokoa. Monien Android-sovellusten ja -pelien käyttö näppäimistöllä ja ohjauslevyllä saattaa olla kankeaa tai epämukavaa, kun sovellukset on suunniteltu kosketusnäytöllä käytettäviksi. Silti tuki niille parantaa Chromebookien hyödyllisyyttä huomattavasti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut