Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Telia ja Nokia kokeilevat tänään uutta tekniikkaa: HJK-JJK-ottelu kuvataan Nokia OZO -virtuaalitodellisuuskameroilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Aki Riihilahti kokeili VR-laseja.

Aki Riihilahti kokeili VR-laseja.

Tänään Helsingissä pelataan Veikkausliigan HJK-JJK-ottelu. Mielenkiintoisen ottelusta tekee sen kuvaaminen virtuaalitodellisuuslähetykseksi Telian ja Nokiankokeilussa. Telian mukaan kyse on Suomen ensimmäisestä virtuaalisesta jalkapalloelämyksestä. Maailman tai edes Euroopan ensimmäiseksi tämänpäiväinen ottelu ei ehdi – esimerkiksi jo Mestarien liigan finaalikin oli katsottavissa virtuaalitodellisuudessa.

Ottelu kuvataan kolmella Nokian OZO -virtuaalitodellisuuskameralla. Kuva välitetään reaaliaikaisesti suorana lähetyksenä 5G-areenan katselupisteeseen virtuaalitodellisuuslaseilla katsottavaksi. Muualta lähetys ei ole suorana katsottavissa.

Toteutus antaa esimakua tulevaisuuden teknologioiden mahdollisuuksista. Pilvipalvelimet ja 5G-areenalle kiinteästi asennettu Nokian Multi-access Edge Computing -palvelin (MEC) takaavat verkkoon alhaisen viiveen, luotettavuutta, skaalautuvuutta ja tehokkuutta, mikä mahdollistaa uudenlaisten sovellusten käyttöönoton.

”Tämä on yksi Euroopan ensimmäisistä urheilutapahtumien yhteydessä tehdyistä virtuaalitodellisuuslähetyksistä, ja se antaa suuntaa uuden teknologian mahdollisuuksille esimerkiksi urheiluviihteen rikastamisessa. Haluamme esitellä Telia 5G-areenalla uusia, hauskoja ja mielenkiintoisia kokemuksia ottelua seuraaville katsojille niin paikan päällä kuin mobiililaitteidenkin välityksellä”, sanoo Telian teknologiajohtaja Jari Collin.

”Toteutuksessa MEC-teknologian avulla saavutettu alhainen viive ennakoi tulevia 5G-verkkoja, jotka avaavat aivan uusia mahdollisuuksia räätälöityihin reaaliaikaisiin palveluihin. Telian kanssa yhteistyössä tekemämme OZO Live -lähetys on erinomainen osoitus siitä, miten käyttäjäkokemusta voidaan suurissa yleisötapahtumissa merkittävästi parantaa olemassa olevien verkkoteknologioiden avulla jo ennen 5G:hen siirtymistä”, sanoi Nokian mobiiliverkkojen globaalista myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto.

Nokia OZO -kamera.

Nokia OZO -kamera.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Suomalainen urheilu ei kiinnosta!. 👎

  • Hendriks..

   Ei liity aiheeseen, turha kommentti👌
   ota tikkari 🍭, ota kaks 🍭🍭

Tuoreimmat jutut