Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhut vahvistuvat: Applen povataan ottavan käyttöön pian mullistavan uuden näyttöteknologian

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watch Series 2.

Apple Watch Series 2.

Apple voi ottaa jo ensi vuonna käyttöön Apple Watchissa täysin uuden MicroLED-näyttöteknologian. Tällä kertaa asiasta raportoi japanilainen talousjulkaisu Nikkei, jonka haastatteleman näyttöasiantuntijan mukaan Apple paiskii erittäin kovin töitä MicroLED-teknologian kehittämisen kanssa.

Aikaisintaan valmista odotetaan tulevan ensi vuonna. Samanlaisia huhuja on kuultu jo aiemminkin – tosin osa on puhunut jo tämän syksyn Apple Watchista. Aikataulu on siis vielä avoin, mutta joka tapauksessa MicroLED on vahvasti tuloillaan.

Nikkein haastatteleman näyttöasiantuntijan mukaan Apple on tällä hetkellä ainoa yhtiö, joka kykenisi tuomaan tuotteita markkinoille MicroLEDillä varustettuna.

Entisen Qualcommin tehtaan Taiwanissa kerrotaan olevan tärkeässä roolissa Applen kehitystyössä. Aluksi siellä aiotaan valmistaa pieni koe-erä näyttöjä.

 

Siinä missä OLED-näyttö pohjautuu orgaanisia yhdisteitä sisältävään kalvoon, MicroLED käyttää tavanomaisia LED-valoja, mutta mikroskooppisen pienessä mittakaavassa. MicroLED-näyttö voi olla jopa 30 kertaa kirkkaampi kuin OLED-näyttö, on OLEDia energiatehokkaampi sekä samalla ohuempi ja kevyempi. Lisäksi MicroLED-näyttö on OLED-näyttöä pitkäikäisempi.

Apple osti vuonna 2014 MicroLED-näyttöjen kehitykseen keskittyneen LuxVue Technologyn, ja tuolloin yksi yhtiön rahoittajista kehui yhtiön saavuttaneen teknisen läpimurron näyttöteknologiassa.

Verrattuna nykyisiin LCD- ja OLED-näyttöteknologioihin onkin Applen oman kehitystyön merkitys MicroLED-näytöissä huomattavasti merkittävämpi. Samsungin asema teknologiassa on heikompi, mutta sen on aiemmin tänä keväänä huhuttu olevan kiinnostunut vahvistamaan osaamistaan myös yritysostolla.

Watchia on pienen näytön kokonsa sekä virrankulutuksen pienentämisen tärkeyden takia alusta alkaen povattu ensimmäiseksi Applen käyttökohteeksi MicroLED-näytöille.

Tänä syksynä Apple on ensi kertaa iPhonessa ottamassa käyttöön OLED-näytön, joita esimerkiksi näyttöpaneelien suuri valmistaja Samsung on omissa älypuhelimissaan suosinut jo vuosien ajan. OLED-näyttöjen väritoisto on yleisesti LCD- eli nestekidenäyttöjä rikkaampaa, kontrastisuhde suurempi sekä näyttö vähävirtaisempi ja ohuempi. Tulevaisuudessa seuraavan sukupolven MicroLED-näyttö voi ennusteiden mukaan korvata OLEDin myös iPhonessa,. Apple Watcheissa OLED-näyttöjä on käytetty jo alusta alkaen. Se toimiikin eräänlaisena tienraivaajana uusien näyttöteknologioiden tulolle Applen tärkeimpiin tuotteisiin, iPhone-puhelimiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut