Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin huhutaan havittelevan seuraavan sukupolven LED-näyttöteknologiaa yritysostolla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logo kyltti

Samsungin huhutaan havittelevan seuraavan sukupolven näyttöteknologiaa yrityskaupalla, kertoo OLED-info -sivusto. Alan sisäpiirilähteen mukaan Samsung olisi aikeissa ostaa taiwanilaisen PlayNitriden, joka kehittää micro-LED-näyttöteknologiaa. Huhutun kaupan arvoksi kerrotaan 150 miljoonaa dollaria.

Micro-LED-näytöt nimensä mukaisesti koostuvat mikroskooppisen pienistä LED-valoista, jotka muodostavat yksittäisiä pikseleitä. LCD-näyttöihin ja jopa nykyisiin OLED-näyttöihin verrattuna micro-LED-näytöt voivat tarjota paremman kontrastin ja nopeamman vasteen, ollen samalla hyvin energiatehokkaita. OLED-näyttöihin verrattuna micro-LED-näytöt voivat tarjota jopa monikymmenkertaisen kirkkauden, eivätkä ne kärsi yhtä lyhyestä käyttöiästä.

Micro-LED-teknologialla on selkeitä etuja OLED-näyttöihin verrattuna, ja ne voivat olla myös edullisempia valmistaa kuin OLED-näytöt. Valmistuksessa on kuitenkin edelleen teknisiä haasteita, eikä micro-LED-näyttöjen odoteta yleistyvän ennen vuotta 2020.

Huhun mukaan Samsung olisi kiinnostunut käyttämään micro-LED-näyttöjä virtuaalitodellisuuslaitteissaan, mutta myös micro-LED-televisioita voidaan tulevaisuudessa nähdä.

Samsung ei ole ainoa jättiyritys, joka on kiinnostunut micro-LED-teknologiasta. Apple osti niin ikään micro-LED-teknologiaa kehittäneen LuxVuen vuonna 2014, ja VR-laitteita kehittävä Oculus puolestaan osti viime vuonna InfiniLED-nimisen start-up-yrityksen. Myös Sony on kehittänyt micro-LED-näyttöjä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

Tuoreimmat jutut