Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tietoja tihkuu joka suunnasta – Nokia 9 -huippupuhelimesta ainakin kaksi eri versiota

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 9:n kamerasovellus kertoo kahdesta kamerasta, joista voidaan käyttä molempia tai vain toista.

Nokia 9:n kamerasovellus kertoo kahdesta kamerasta, joista voidaan käyttä molempia tai vain toista.

Tiedot tulevasta Nokia 9 -huippupuhelimesta saavat jatkuvasti vahvistusta useasta eri suunnasta. Puhelin on jo löytänyt tiensä AnTutu– ja GeekBench-suorituskykymittaussovellusten tilastoihin.

Kovin paljoa Nokia 9:n tekniikasta ei tosin jäänyt pimentoon enää Frandroid-sivuston päästyä kokeilemaan muodot vielä piilottaneella suojakuorella varustettua puhelinta jo parisen viikkoa sitten.

Nokia 9:ään liittyviä mallikoodeja ovat ainakin TA-1004 ja TA-1012. Kyse pitäisi olla puhelimen yhdellä ja kahdella SIM-korttipaikalla varustetuista versioista.

Mielenkiintoisesti GeekBenchissä puhelin on tavattu myös sekä 4 että 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. Kovin montaa 8 gigatavun RAM-muistilla varustettua puhelinta ei ole edes vielä ylipäänsä julkistettu, mutta pikku hiljaa niitäkin alkaa olla tulossa markkinoille.

Frandroidin ja AnTutu- ja GeekBench-paljastusten myötä Nokia 9:n teknisistä ominaisuuksista tiedetään nyt:

 • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
 • Sormenjälkitunnistin edessä
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 4 tai mahdollisesti myös 8 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)
 • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio

Vielä ei tiedetä, milloin HMD Global aikoo Nokia 9:n julkistaa. Sen lisäksi luvassa on myös muita uusia Nokia-puhelimia, todennäköisesti myös Nokia 7 ja Nokia 8.

Hiljattain verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.

Hiljattain verkkoon vuotaneella videolla nähtiin rinnakkain neljä puhelinta. Vasemmalla rivistössä esiintyvä kaksoiskamerapuhelin on toistaiseksi mysteeri, kuten myös sen vierestä löytyvä puhelin.

Nokia 9:stä poiketen muista tulevista malleista ei ole vielä juuri paljastuksia, mutta mahdolliseen Nokia 8:aan voidaan odottaa Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiriä.  Jo paljastuneita muita tulevien Nokia-puhelinten mallikoodeja ovat TA-1013 / TA-1040, TA-1007 / TA-1029 sekä TA-1005.

Nokia on jo käyttänyt puhelimiaan viranomaistesteissä Venäjällä sekä hakenut EU:ssa mallisuojaa niiden designille. Kaikesta päätellen puhelinten julkistus siis vääjäämättä lähestyy.

Ensimmäiset jo julkistetut Nokia-älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat tulossa myyntiin kesäkuun aikana. Nyt odotellaan jo myös sitä, koska on niitä seuraavien vuoro.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Kyllä on hieno nokia ! Hyvät speksit ja toivottavasti hyvä hinta !

  • Hendriks

   ”HMD-Nokia”!. 😕

   • Matti#2

    Geely-Volvo, Audi-volkkari, fiat-ferrari. Get over it!

    • Hendriks

     Täysin eri asioita!. HMD ei omista Nokiaa!.

     • Matti#2

      Ota tästä vähän huutomerkkejä, ettei lopu kesken: !!!!!!!!

   • calileon

    Lisensointi on tätä päivää. Vaatemaailmassa mm. Calvin Klein, Tommy Hilfiger, AirWalk, Umbro ja Lee Cooper ovat lisensoituja, eli alkuperäiset oikeuksien omistajat eivät niitä ole valmistaneet enään vuosiin. Kaikki DC Comicsin supersankarileffatkin on ihan feikkejä koska ne on lisensoitu Warner Brothersille. Kuluttajaelektroniikassa lisenssillä valmistetaan mm. Sharpin, JVC:n ja Toshiban nimellä laitteita Yhdysvaltojen markkinoille. Alkuperäiset yritykset eivät sunnittele tai valmista näitä tuotteita vaan sen tekee joku muu ja maksaa lisenssimaksuja. Eurooppalainen Philips suunnittelee ja valmistaa lukemattomille yrityksille tuotteita jotka nämä sitten brändäävät joko omalle nimelleen tai linsensoimalleen. Monet valmistajat ovat ulkoistaneet paitsi laitteiden valmistuksen niin myös niiden suunnittelun. HMD-Nokia on ihan yhtä Nokia kuin mikään edellämainituista.

    • kode

     Muuten varmaan puhut asiaa, mutta DC Comics on Warner Brosin omistama, eli sinällään kaikki tapahtuu saman yhtiön sisällä, vaikka eri osasia ovatkin. The CW-kanava, jolla pyörivät monet DC Comicsin supersankarishow’t esim. Arrow ja Supergirl, on puoleksi Warnerin ja puoleksi CBS:n omistama.

     Warner Bros. on osa Time Warneria, jota AT&T on juuri ostamassa.

 2. Jussi

  Jännityksellä odottelen mitä on tulossa. Minä luulen, että Nokia hype alkaa alusta. Laadukkuus on tavaramerkki ja ihmisillä on hyviä muistoja Nokiasta. Tiedä vaikka Nokia alkaisisi virallisesti uudelleen puhelimissa.

  • Sony

   Jos puhelimet myy ni Nokia vois ostaa hmd:n.

  • Hendriks

   Hyviä muistoja milloin?. Ajalta, jolloin ei ollut iPhonen käynnistämää kosketusnäyttötrendiä,. 🤔 Ja missä?. Pakistanissa ja Intiassa?.

   • Saana

    Ota tikkari. Saattaa helpottaa. Nokia Nokia Nokia!!!!!!! Ihanaa, kun saadaan jälleen Nokian puhelimia.

    • Henrik1

     HMD Nokia.
     Made in China. 🤔

     • Jussi

      Kiinassa tehdään myös Applen puhelimet ja tabletit. Nokia kilpailee laadulla. Apple ei. Kokemusta on applesta. Huolto on luokattoman huono.Nyt on käytössä Nokia Lumia 1020, jonka kamera on ylivertainen vieläkin.

     • Hendriks

      Applen ydintuote taitaa olla kohderyhmälleen niin hyvä, ettei lisäarvolla (takuu) ole merkitystä!. 😕

     • Andi

      Tässä sulle tikkari 🍭

     • Henrik2

      Eiku Taiwan.

 3. Henrik1

  Jussi.
  Nyt on käytössä Nokia Lumia 1020, jonka kamera on ylivertainen vieläkin.

  -Mihin vertaat Nokia Lumia 1020 mallin kameraa???. 🤔

  • Jussi

   Olen lähinnä verrannut eri kameroilla otettuja kuvia toisiinsa. Itsellä on ollut useita ”laatukameroita”, jotka selvästi jäivät lumiasta jälkeen. Lumialla saa korkearesoluutioraakakuvia, joista saa kaiveltua yksityiskohtia ja usein yllättyy. Isoilla kuvilla vähän hidas on mutta minulle riittävä.

   Käsisäädöillä saa miltei pimeässä liki kohinattomia kuvia. En ole kaivannut muuta kameraa. Kenno on 41 mp. Hyvänä on pysynyt, kun käsittelee hyvin.

Tuoreimmat jutut