Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä olivat myydyimmät puhelimet toukokuussa – kaksi ilmiötä nousi esiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uuden 3310:n neljä eri värivaihtoehtoa.

Uuden 3310:n neljä eri värivaihtoehtoa.

Toukokuussa Suomen puhelinmyyntiä värittivät kaksi ilmiötä: lahjakausi koulujen päättymisen lähestyessä ja Nokia 3310. Legendaarisen peruspuhelimen uusi versio nosti kiinnostusta peruspuhelimiin.

”Massiivista kansansuosiota keränneen retroklassikon ennakkomyynti jatkui vilkkaana koko toukokuun. Puhelimen suuri suosio kertoo suomalaisten rakkaudesta Nokia-merkkiin – tässä nimenomaisessa tapauksessa toki myös pienen nostalgiabuumin siivittämänä”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:lla Nokia 3310 kohosi myydyimpien listan sijalle 13 ja Elisalla henkilöasiakasmyynnissä sijalle 9. Puhelimen varsinainen myynti kaupoista pääsee liikkeelle vasta kesäkuun aikana.

”Osasimme odottaa kysyntää uudelle Nokia 3310:lle, mutta ennakkotilauskysyntä on silti ollut positiivinen yllätys. Peruspuhelinten tuotekategoriassa Nokia 3310:n ennakkoluvut ovat poikkeukselliset: yleensä vastaaviin lukuihin yltävät vain lippulaivamallit. Oletan tämän olevan merkki siitä, ettei 3310:ä osteta vain peruspuhelinkäyttöön – niitä ostetaan myös kakkospuhelimiksi, olemassa olevien älypuhelimien rinnalle”, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Kesäkuussa odotetaan myyntiin myös uusia Nokia-älypuhelimia, jotka saattavat muuttaa Suomen puhelinmyynnin jakautumista erittäin merkittävällä tavalla.

”Mikäli kiinnostus Nokia-laitteita kohtaan säilyy Nokia 3310:n veroisena HMD:n julkaistessa Nokia-älypuhelinmallinsa, ennustus viidennen brändin nousemisesta listoille suurten joukkoon toteutuu. Microsoftin Lumia-puhelimet olivat suomalaisten suursuosikkeja, joten nähtäväksi jää, hankkivatko vanhat Lumia-käyttäjät uudeksi puhelimekseen Nokia-laitteita”, Virkki sanoo.

Toukokuussa vaikuttanut lahjakausi puolestaan vauhdittaa edullisempien älypuhelinten myyntiä.

Samsung Galaxy J5 (2016).

Samsung Galaxy J5 (2016).

”Edullisten puhelinten sesonki näkyy vahvasti toukokuun listalla. Juhlakauden alku näkyy toukokuun myynneissä vahvasti, kun koulun päättäville ja valmistuville hankitaan laitteita lahjaksi”, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.

Myydyin puhelin Suomessa toukokuussa oli Samsungin Galaxy J5 (2016), sillä se oli myydyin sekä DNA:lla että Telialla ja toiseksi myydyin Elisallakin heti ainoastaan sen myymän OnePlus 3T:n perässä. Kärkijoukoissa pyörivät edelleen myös tutut nimet Honor 7 Lite ja Honor 8, Applen iPhone 7 sekä iPhone SE.

Samsungin Galaxy S8 -huippupuhelimet ylsivät DNA:lla 8. ja 12. myydyimmäksi, Elisalla Galaxy S8 henkilöasiakkaille 14. myydyimmäksi ja Telian TOP10-listalle ne eivät mahtuneet lainkaan.

Tunnetummista puhelinvalmistajista HTC, LG, Sony ja ZTE eivät saaneet toukokuussa yhtään mallia myydyimpien joukkoon.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2017

1. (1.) Samsung Galaxy J5 (2016)
2. (3.) Honor 7 Lite
3. (2.) Honor 8
4. (4.) Apple iPhone 7
5. (5.) Samsung Galaxy A3 (2017)
6. (7.) Apple iPhone SE
7. (-) Samsung Galaxy S7
8. (8.) Samsung Galaxy S8
9. (12.) Samsung Galaxy A5 (2017)
10. (10.) Honor 8 Lite
11. (-) Huawei Y6 Pro
12. (9.) Samsung Galaxy S8+
13. (-) Nokia 3310
14. (11.) Apple iPhone 6s
15. (14.) Apple iPhone 7 Plus

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille toukokuussa 2017

1. OnePlus 3T
2. Samsung Galaxy J5 (2016)
3. Huawei Honor 8
4. Huawei Honor 7 Lite
5. Huawei P8 Lite
6. Apple iPhone 7
7. Apple iPhone SE
8. Huawei Honor 8 Lite
9. Nokia 3310
10. Samsung Galaxy S7
11. Nokia 216
12. Samsung Galaxy A3 (2017)
13. Apple iPhone 7 Plus
14. Samsung Galaxy S8
15. Apple iPhone 6s

Elisan myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille toukokuussa 2017

1. Samsung Galaxy J5 (2016)
2. Apple iPhone 7
3. OnePlus 3T
4. Samsung Galaxy A3 (2017)
5. Samsung Galaxy S7
6. Samsung Galaxy A5 (2017)
7. Samsung Galaxy Xcover 3
8. Apple iPhone 6s
9. Huawei Honor 8
10. Apple iPhone SE
11. DORO 5517
12. Samsung Galaxy S8
13. Huawei Y5 II
14. Huawei P8 Lite
15. Huawei Honor 7 Lite

Telian myydyimmät puhelimet toukokuussa 2017

1. (2.) Samsung Galaxy J5 2016
2 (6.) Huawei P8 Lite
3. (1.) Apple iPhone 7
4. (3.) Huawei Honor 7 Lite
5. (4.) Apple iPhone SE
6. (5.) Huawei Honor 8
7. (10.) Samsung Galaxy A3 2017
8. (-) Huawei Honor 8 lite
9. (7.) Apple iPhone 6s
10. (8.) Apple iPhone 7 Plus

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Ohhoh, kyllä jäi S8 todella kauaksi kuitenkin ensimmäinen kokonainen kuukausi mikä pitäisi olla se kaikista vahvoin kuukausi.

  Jännä kuitenkin että listalla ei juuri high end luureja ole Applea lukuunottamatta (oneplus) niin ostaako jengi joka ostaisi S8 edelleen honor 8:n sen sijaan, vai ostaako kaikki iPhonea?

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Honor 8 ei ole high-end puhelin?

   • Vili

    Ei ole ei, se on mid-end, honor 8 pro on high end.

    Tosin kuten tässä sanottiinkin honor 8 speksit mid-end luuriksi on erittäin hyvät, tästä syystä tuo puhelin onkin suurta myrkkyä Samsungille, tuolla hinnalla tuollainen luuri mikä on tavalliselle kuluttajalle melkein sama ku tuplat kalliimpi S8.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Ok. Näyttää olevan näkemyseroja tuossa. Joidenkin mielestä Honor 8 lite on mid-end ja Honor 8 high-end. Ja taas toisten mielestä, kuten sanoit Honor 8 korkeampaa mid-end luokaa ja Pro -malli high-end. No, sinällää sama miten sen kukakin mieltää.

     Samsungin myyntiin Huawei luonnollisesti iskee pahiten. Mutta outoa näissä tilastoissa on tuo Applen putoaminen. Ennen oli ihan vakio, että Applen puhelin oli aina vähintään kolmen kärjessä, julkaisusta aina seuraavan mallin julkaisuun saakka. Joitain satunnaisia putoamisia saattoi olla, mutta se palautui aina seuraavassa kuussa. Nyt jo useamman kuukauden Apple on ollut pari pykälää alempana ja juuri esim. Honor on lähes aina ollut Applen edellä Elisalla ja DNA:lla.

    • Vili

     ”Mutta outoa näissä tilastoissa on tuo Applen putoaminen. Ennen oli ihan vakio, että Applen puhelin oli aina vähintään kolmen kärjessä, julkaisusta aina seuraavan mallin julkaisuun saakka.”

     Ihan normaalilta tuo iPhonen kysyntä näyttää, samalla lailla vuodesta toiseen kysyntä näyttää pysyvän korkeana ja välillä on jotain reippaasti halvempia luureja edellä.

     Merkittäväähän tässä on nyt S8 todella heikko kysyntä.

     Samoin iPhonen kysyntä DNA:lla taitaa olla ennätyskorkealla, yleensähän Samsung on nimeomaan loistanut DNA:lla, mutta nyt näyttää heikolta sielläki ja iPhonella 4 sijaa top 10:ssä.

     Kannattaa huomioida että nyt ei olla yhdellä iPhonella listan kärjessä vaan joka operaattorilla on 3-4 eri iPhonea listalla. Tottakai se väkisin jakaa sitä sijoitusta. iPhone ei ole koskaan ollut listoilla näin vahvasti edustettuna.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Vielä pari vuotta sitten 2015 heinäkuussa, iPhone 6 oli kaikkien muiden operaattorien myyntitilastoiden ykkönen, paitsi DNA:lla; lähes vuosi julkistamisen jälkeen. Ykköstilaa se piti lähes suvereenisti aina julkistuksesta seuraavan puhelimen julkistukseen saakka. Sen jälkeen kun Honorit alkoi tulemaan markkinoille, tai oikeastaan Honor 7 jälkeen taittui Applen selkä ykköspaikan pitäjänä ja juurikin Honorit ovat olleet useasti Applen yläpuolella, kuten nyt Honor 8. Tuota ennen ei edes halpismallit yltäneet Applen tasolle, kuten alla olevan uutisen otsikosta voit jo päätellä. Vaikka koulujen alku vauhditti halpisluurien myyntiä, ne ei silti ohittaneet Applea.

      Normaalilla puhelimen käyttäjällä ei ole mitään sellaista eksklusiivista tarvetta, miksi kannattaisi maksaa puhelimesta OnePlussaa tai Honoria enempää. Noidenkin ominaisuudet ylitää normaalin perusperan puhelimen vaatimukset jo reilusti. Ihmiset alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, että se Applen ”uniikki” käyttökokemus ei ole mitenkään niin maata järisyttävä, että siitä kannattaisi maksaa jopa 2 kertaa enemmän kuin perushyvästä mid-end luurista.

      http://mobiili.fi/2015/08/03/edulliset-alypuhelimet-koululaisille-nakyivat-heinakuun-myynneissa/

     • Markus Lehtiniitty

      Toki iPhone 6 alkaen iPhonen listasijoituksen putoamiseen vaikuttaa myös myynnin jakautuminen senkin osalta normi- ja Plus-mallille, joista Plussan merkitys ainakin jonkin verran on myöhemmissä korostunut.

     • Vili

      ”Tuota ennen ei edes halpismallit yltäneet Applen tasolle, ”

      Väärin! kyllä Samsungin kestosuosikki on ollut monesti iPhonen edellä. Esim viimevuoden touko-elokuu ja kuukausi edellä J5 kuten silti nytkin tässä uutisessa.

      Kyllä Samsung on ollut todella monena kuukautena kiusaamassa Applen ykköspaikkaa, juuri muita siellä ei ole näkynyt kunnes viimesyksynä huawei alkoi nostamaan asemiaan hurjasti vieden potentiaaliset Samsung high end ostajat.

  • Kairaaja

   Kyllä honor 8 high endii menee, paitsi hinnalta…

 2. Henrik1

  Huawei sijoittuu 3.joukkoon. 👍🏻 Hyvä. 🙂

Tuoreimmat jutut