Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ihanaa! Nyt myös Skype kopioi Snapchatin – jaa kohokohtia kavereille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Skype

Snapchat on tällä hetkellä kuuma juttu sovellusmaailmassa. Kuuminta ei välttämättä ole sovellus tai sen käyttö itsessään, vaan sen ominaisuuksien kopioiminen muihin sovelluksiin. Facebook on tuonut Snapchatistä tuttuja tarinamuotoja jo Facebook-sovellukseen, Messengeriin, Instagramiin sekä WhatsAppiin. Nyt Microsoft on tuomassa oman Snapchat-versionsa Skypeen.

Kyseessä on Skypen suurin uudistus pitkään aikaan. Microsoftin mukaan uudistus on ollut työn alla yli vuoden, joten rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, ettei kyseessä ole samanlainen suora sohaisu kohti Snapchatiä kuin Facebookin uudistuksissa.

Skype uudistuu monin tavoin, ja yksi uudistuksista on Snapchatistä ja monista muista vastaavista tuttu tarinaformaatti, eli mahdollisuus jakaa kuvia ja videoita lähipiirin kanssa. Techcrunchille puhunut Skypen apulaisjohtaja Amritansh Raghav myöntääkin, että tarinat ovat uusi formaatti sosiaalisessa mediassa, ja että Skype haluaa olla mukana tässä uudessa formaatissa.

Skypen versio uudesta formaatista poikkeaa useimmista muista. Skype kutsuu tarinoita kohokohdiksi, ja kohokohdat eivät ole näkyvissä vain yhtä päivää, vaan viikon ajan. Kohokohtia ei jaeta käyttäjän koko Skype-verkoston kanssa, vaan ainoastaan kohokohtien seuraajien kanssa. Lisäksi kohokohtia voi halutessaan jakaa vain tietyille käyttäjille tai ryhmille. Seuraajat voivat myös reagoida kohokohtiin emojeilla.

Kohokohtien lisäksi Skypen uudistus tuo botteja ja esimerkiksi Facebookin Messengeristä tuttuja lisäosia keskusteluihin. Lisäksi videopuhelut saavat uudistuksia, kuten mahdollisuuden pelata pelejä tai katsoa yhdessä kaverin kanssa videoita puhelun aikana. YouTube on yksi ensimmäisiä alustoja, joka tarjoaa mahdollisuuden katsoa videoita kaverin kanssa videopuhellessa, mutta muitakin alustoja on tulossa mukaan.

Uudistunut Skype on nyt julkaistu Androidille, iOS-version seuratessa kuukauden sisällä. Muut Skype-versiot, kuten tietokone- ja Xbox-sovellukset, päivittyvät kesän aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. EetuG

  Ihan turha ominaisuus! Taas yksi sovellus meni pilalle.

  • Hendriks

   Onko sitä pakko käyttää?. 🤔

 2. Pertsa M

  Skype on pilattu. Yhteystietoihinkin tuodaan väkisin täysin tuntemattomia henkilöitä. Asetukset todella kehnosti muokattavissa, käytännössä eivät lainkaan. Ei näe mistään kuka milloinkin on onnline tilassa.

Tuoreimmat jutut