Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-Securen kodin laitteet turvaava Sense-reititin tulee vihdoin myyntiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

F-Securen Sense on huomattavasti tavallista turvallisempi Wi-Fi-reititin.

F-Securen Sense on huomattavasti tavallista turvallisempi Wi-Fi-reititin.

Suomalainen tietoturvayhtiö on tuomassa älykkään, kodin laitteet yhdessä pilvipalvelun kanssa turvaavan Sense-reitittimensä vihdoin myyntiin pitkäksi venyneen odotuksen jälkeen. Alun perin Sensen piti olla markkinoilla jo yli vuosi sitten.

Sense on F-Securen ensimmäinen laite ja myös ominaisuuksiltaan varsin yksilöllinen. Se koostuu itse laitteen lisäksi pilvipalvelusta, jotka yhdessä on tehty suojaamaan kaikkia kodin internetiin kytkettäviä laitteita. Kyse on siis esineiden internetin tietoturvaratkaisusta. Sensen pitäisi suojata hyökkäyksiltä kodin monet laitteet televisioista valvontakameroihin. Tyypillisesti näiden laitteiden tietoturva voi olla heikko ja päivitykset jopa olemattomia. Omaa verkkoaan voi Sensessä hallita älypuhelinsovelluksen avulla.

F-Secure toteaa, että kodeissa on pian enemmän IoT-laitteita kuin maapallolla ihmisiä ja tämän vuoksi on hyvin todennäköistä, että joka kodissa on pian tusinan verran laitteita, jotka ovat yhteydessä nettiin kenenkään huomaamatta.

Luonnollisesti Sense suojaa myös sen kautta kytkettävät perinteisemmät verkkolaitteet, kuten tietokoneet sekä puhelimet. Android- ja Windows-laitteiden osalta Sense-sovelluksen tarjoama suoja ulottuu myös oman kotiverkon ulkopuolelle.

Sensen toimitukset alkavat ensi kuun aikana. Laite ja mukana tuleva vuoden käyttöoikeus maksavat 199 euroa. Tämän jälkeen tilauksen jatkaminen maksaa 9,90 euroa kuukaudessa. Kuukausitilauksella saa Sensen verkkopohjaisen turvapalvelun, muuten laite toimii vain tavallisena Wi-Fi-reitittimenä.

F-Secure tuo Sensen myyntiin omassa verkkokaupassaan sekä operaattorikumppaneidensa kautta ennen jälleenmyynnin laajentumista. Suomi kuuluu ensimmäisiin myyntimaihin ja Sense on jo täällä nyt tilattavissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jose M

    Jotenkin ironista että hyppöseltä tulee kerran viikkoa kommentia seurannasta ja ties mitä muusta roskasta, mutta sitten myyvät tälläistä joka selaa loppukäyttäjän kaiken verkkoliikenteen läpikotaisin. Noh, taas yksi esimerkki siitä että kuluttajat eivät loppupelissä tiedä itse mitä haluavat. Välttelevät Googlea seurannan pelossa tms. ja sitten kuitenkin ostavat tälläistä.

    • Truesaynogoogle

      Noilla on kuitenkin se ero, että F-Secure on tietoturvayritys. Jos jotain hälyttävää tulisi ilmi, niin F-Securen maine ja bisnes menisi. Kuten datan väärinkäyttöä mm. käyttäjien datan myyminen eteenpäin tai sen käyttäminen tietoturvan/tietosuojan heikentämiseen. Google taas on sellainen, joka tunnetusti rikkoo yksityisyyttä jo kun selaimen avaa ruudulle. Jotkut vielä ostaa Android puhelimiakin, jotka ovat suurin ansa mies muistiin. Google ei siis muuta tee kuin nimenomaan käyttää käyttäjien dataa bisneksissä.

Tuoreimmat jutut