Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nordean asiakkaille uusi maksutapa puhelimella

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

MasterPass.

Nordea ottaa ensimmäisenä pankkina Suomessa käyttöön Mastercardin Masterpass-maksut. Masterpass on digitaalinen maksupalvelu, jonka avulla voi maksaa sitä tukevissa verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissa.

Asiakkaat voivat tallentaa kaikkien korttiensa tiedot sekä toimitusosoitteensa Masterpass-digilompakkoon ja tehdä turvallisia ja helppoja ostoksia verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Nordean vanavedessä myös Resurs Bank tarjoaa myös pian Masterpassin asiakkaidensa käyttöön, ja kesän aikana Aktia pilotoi Masterpassia Aktia Wallet -sovelluksessa Suomen markkinoilla.

”Verkossa maksamisen helppous ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä Nordealle, sillä kuluttajat tekevät entistä enemmän ostoksia mobiililaitteiden ja kannettavien tietokoneiden kautta. Olemme iloisia tuodessamme Masterpassin asiakkaidemme käyttöön Nordea Payhin, joka nyt helpottaa maksamista niin kivijalassa kuin verkkokaupassa”, sanoo Nordean uusista maksutavoista vastaava johtaja Juha Risikko.

Käyttäessään Masterpassia verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa kuluttajan ei tarvitse enää näppäillä kortti- ja toimitustietojaan jokaisella ostokerralla erikseen, sillä nämä tiedot on kaikki tallennettu Masterpass-palveluun. Tuhannet suomalaiset verkkokaupat, esimerkiksi Lippu.fi ja Tokmanni, hyväksyvät jo nyt Masterpassin maksutavaksi. Muut suomalaiset kauppiaat, kuten Intersport, Budget Sport ja The Athlete’s Foot, seuraavat pian perässä. Maailmanlaajuisesti yli 340 000 verkkokauppaa, esimerkiksi Topshop ja The Hut, hyväksyvät Masterpassin maksutavaksi.

Masterpassia voi käyttää Suomessa verkko- ja mobiiliostoksiin millä tahansa laitteella Nordea Pay -sovelluksen välityksellä. Lisäksi Masterpassilla voi maksaa kivijalkakaupoissa lähimaksuominaisuuden avulla yli 6 miljoonassa toimipisteessä yli 80 maassa.

Käyttääksesi Masterpassia lataa Nordea Pay -sovellus App Store- tai Google Play -kaupoista. Sovelluksen lataamisen jälkeen korttiesi tiedot ja toimitusosoitteesi tallennetaan automaattisesti sovellukseen. Maksaessasi verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa riittää, kun painat Masterpass-painiketta verkkokaupan sivuilla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. KöyhäPappa

  Hieno sinänsä, mutta kauhistuttaa niiden osalta, joiden puhelimen salasana on 1234. Viimeksi lauantaina näin tämän näpyteltävän…

 2. tammers

  lainaus:
  ”Masterpass on digitaalinen maksupalvelu”

  Onko analogisia maksupalveluita?

  • Janne Laakso

   Käteinen raha?

   • Hendriks

    Pankkikortti on myös ihan fyysinen läpyskä!. 👍☺️

    • tammers

     lainaus:
     ”Pankkikortti on myös ihan fyysinen läpyskä!”
     Mutta onko siellä oleva tieto analoginen?

     CD-levy on myös fyysinen läpyskä, mutta siinä oleva tieto täysin digitaalinen. Myös sanomalehti on fyysistä paperia, mutta siellä oleva tieto (jos ei laskea kuvia) on täysin digitaalista.

     • Hendriks

      Nipottelua, tiedät kyllä, mistä puhutaan!. 🙄

   • tammers

    Sinun mielestä setelit ovat analogisia?

    • Janne Laakso

     Ei välttämättä analogisia, mutta en kyllä näe niitä digitaalisinakaan, ainakaan siinä mielessä kuin digitaalisuudesta useimmiten puhutaan. Rahatilanne kassalla voi tietysti olla digitaalinen, rahaa joko on tai ei ole.

     Millä tavalla tieto paperisessa sanomalehdessä on digitaalista?

     • tammers

      Sekä seteleissä, että kolikoissa oleva tieto on täysin digitaalista. Seteleissä ja kolikoissa on tietyt diskreetit luvut.

      lainaus:
      ”Rahatilanne kassalla voi tietysti olla digitaalinen, rahaa joko on tai ei ole.”
      Voi olla tilanne, että rahaa on, mutta ei riitä kaikkiin tuotteisiin ja silloin palautetaan osa tavaroista ja ostetaan vain osa tavaroita ja silloinkin maksu on täysin digitaalinen.

      lainaus:
      ”Millä tavalla tieto paperisessa sanomalehdessä on digitaalista?”
      Teksti on täysin digitaalista tietoa riippumatta siitä, onko se kovalevyllä vai paperilla sanomalehdessä.

      lainaus:
      ”mutta en kyllä näe niitä digitaalisinakaan, ainakaan siinä mielessä kuin digitaalisuudesta useimmiten puhutaan.”
      Hyvin monella käsitteet menevät sekaisin. Jopa toimittajat sekoittavat käsitteet elektroninen ja digitaalinen. Eräs toimittaja kirjoitti ”digitaalisen musiikin myynti kasvaa, CD-levyjen myynti laskee”, eli hänen mielestä CD-levyt ovat analogisia.

      Tässä on hyvä esimerkki:
      http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/lehdistotiedotteet/2007/digitaalisen-musiikin-myynti-voimakkaassa-kasvussa-netanttilassa/
      Jo 90 luvun lopussa analogisen musiikin myynti loppui lähes kokonaan. Kun CD korvasi kasetit ja lp-levyt musiikin myynti on ollut lähes 100% digitaalista, koska CD-levyt ovat digitaalisia.

      Kirjoittajalla sanat elektronen ja digitaalinen menivät sekaisin.

      Tässä artikkelissa sanan digitaalinen sijaan piti käyttää sanaa elektroninen. Eli ”Masterpass on elektroninen maksupalvelu”.
      Länsimaissa nykyään kaikki rahasiirrot sekä elektroniset, että fyysiset ovat digitaalisia, jos ei laskea mukaan tapauksia, kun setelin/kolikon huonon kunnon takia siitä saadaan vähemmän, kuin sen nimellisarvo.

     • Janne Laakso

      tammers, et nähdäkseni varsinaisesti vastannut kysymykseeni siitä, millä tavalla tieto paperilehdessä on digitaalista. Miten sinä tulkitse digitaalisuuden tuossa tapauksessa?

      Kielitoimiston sanakirjan mukaan digitaalinen tarkoittaa ”numeroin ilmaiseva, numeroihin perustuva, numeroita vastaavia signaaleja käyttävä. Digitaalinen näyttölaite. Digitaalinen äänite. Digitaalinen lehti, julkaisu.” Tuossa yhteydessä tulkitsen esimerkiksi tuon digitaalisen lehden tarkoittavan sähköistä lehteä, joka jaellaan tietoverkossa. Vastaavasti kielitoimiston sanakirja erottaa kirjaston ja digitaalisen kirjaston toisistaan.

      Haluatko vielä avata, mitä sinä tarkoitat digitaalisella?

     • tammers

      lainaus:
      ”tammers, et nähdäkseni varsinaisesti vastannut kysymykseeni siitä, millä tavalla tieto paperilehdessä on digitaalista.”

      Teksti on täysin digitaalista tietoa. Digitaalinen on diskreetti. Kirjaimet ja välimerkit ovat täysin digitaalisia. Jos et ymmärrä, mitä sana digitaalinen tarkoittaa, niin lue wikipediaa.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_data

      Lainaus wikipediasta:
      ”Historical digital systems

      Even though digital signals are generally associated with the binary electronic digital systems used in modern electronics and computing, digital systems are actually ancient, and need not be binary or electronic.[citation needed]

      Written text (due to the limited character set and the use of discrete symbols – the alphabet in most cases)”

      lainaus:
      ”Digitaalinen lehti, julkaisu.” Tuossa yhteydessä tulkitsen esimerkiksi tuon digitaalisen lehden tarkoittavan sähköistä lehteä, joka jaellaan tietoverkossa.”
      Kuten kirjoitin ennen hyvin moni (jopa toimittajat, puhumattakaan tavallisista ihmisistä) sekoaa käsitteet digitaalinen ja elektroninen.

      Kaikki teksti sekä paperilla, että elektronisessa muodossa on täysin digitaalista. Sanonta ”digitaalinen” lehti on typerä, koska teksti on luonteeltaan digitaalinen, analogista tekstiä ei ole olemassa. Jos lehti jaellaan tietoverkossa, niin sen nimi on: elektronisessa muodossa jaettava lehti.

Tuoreimmat jutut