Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlelta suuria Daydream-uutisia: Galaxy S8:lle tuki ja itsenäisiä VR-laitteita tulossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

I/O -kehittäjäkonferenssissaan Google ei jättänyt virtuaali- ja lisättyä todellisuuttakaan huomioimatta. Googlen tuote virtuaalitodellisuuteen on ollut Daydream-alusta, jota toistaiseksi vasta varsin harvat älypuhelimet ovat tukeneet.

Daydream on saamassa merkittävästi vahvistusta kesän aikana, kun Samsungin Galaxy S8 -puhelimet saavat sille tuen. Tämä on merkittävä muutos myös kilpailuasetelman kannalta, sillä tähän asti Samsung oli pysynyt tiukasti pelkästään Googlen kanssa kilpailevan Facebookin Oculusin kelkassa Gear VR:n kanssa.

Samoin LG:n seuraava huippupuhelin, todennäköisesti V30, syksyllä saa Daydream-tuen.

Google on myös kehittänyt täysin itsenäisen VR-laitteen. Siinä puhelinta ei tarvitse asettaa VR-silmikon sisään, vaan kaikki laskentateho löytyy itse virtuaalilaseista. Google aikoo tuoda itsenäisiä Daydream-virtuaalitodellisuuslaitteita markkinoille kumppaneiden kanssa. Piirivalmistaja Qualcomm on tehnyt referenssilaitteen ja myyntiin tuotteita on odotettavissa aluksi HTC:lta ja Lenovolta. Laitteiden markkinoilletulo käynnistyy myöhemmin tänä vuonna.

Googlen itsenäisissä VR-laitteissa on uusi WorldSense-sijaintiseuranta, joka mahdollistaa laitteiden toiminnan ilman erillisiä sijaintiantureita huoneessa.

Lisätyn todellisuuden puolella Googlen tuote on Tango. Toistaiseksi se on nähty Lenovon Phab 2 Pro -puhelimessa ja kesällä tulossa on Asus Zenfone AR.

Uusi ominaisuus Tango-kokonaisuudessa on VPS, visuaalinen paikannuspalvelu, GPS:n vastine sisätiloihin. Tango-puhelimella navigointi onnistuu sisällä kameran kuvan perusteella – toki vain paikoissa, jotka on alun perin kuvattu osaksi palvelua.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi