Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google uudistaa palveluitaan koneoppimisella – yksi tuleva ominaisuus kohahdutti

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen yksi suuri teema sen I/O-kehittäjäkonferenssin julkistuksissa on Google-palvelujen kehittäminen älykkäämmiksi keinoälyn ja koneoppimisen voimin.

Esimerkiksi Gmail on saamassa tuen älykkäille vastauksille (Smart Reply), jotka vastaanotetun viestin sisällön perusteella osaavat antaa älykkäitä vastausehdotuksia. Aluksi Smart Reply tulee vain englannin kielelle ja laajenee sen jälkeen seuraavaksi espanjan kielelle.

Google Kuviin puolestaan on tulossa mahdollisuus poistaa esteitä kuvista. Google esitteli tulevaa toimintoa poistamalla baseball-kentän verkkoaidan läpi otetusta kuvasta aidan täysin. Tämä ansaitsi yleisöltä suuret aplodit.

Googlen uusi kuvantunnistuskokonaisuus tunnetaan Google Lens -nimellä. Se on tulossa osaksi Google Assistant -avustajaa. Jatkossa Google voi esimerkiksi auttaa tunnistamaan kukan kuvissa, kertomaan lisätietoa kuvassa näkyvistä paikoista sekä yhdistämään Wi-Fi-verkkoon helposti yhdellä painalluksella, kun reitittimestä kuvaa verkon tiedot.

Aiemmin vain Androidille saatavilla ollut Google Assistant -virtuaaliavustaja tulee nyt myös sovelluksena Applen iPhonelle. Jatkossa Assistantin kautta voi tehdä myös ostoksia ja kehittäjät voivat tuoda omia ”sovelluksiaan”, eli toimenpiteitä, Google Assistantin kautta käytettäväksi.

Assistantia voi jatkossa käyttää myös kirjoittamalla, ei vain puhumalla.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa Google Home eli Google Assistantin sisältävä kaiutin sai nyt myös tuen ilmaisille puheluille. Google Home on tulossa myyntiin uusissa maissa, muun muassa Euroopassa Isossa-Britanniassa Saksassa ja Ranskassa. Google Home sai myös tuen ”visuaalisille vastauksille” eli mahdollisuuden näyttää tietoa puhelimessa tai Chromecastin kautta televisiossa. Lisäksi jatkossa aiemmin vain pyyntöihin vastannut Google Home voi itse alkaa puhua, kertoen ilmoituksia esimerkiksi muistutuksista, lennoista sekä liikenteestä liittyen kalenteritapahtumiin.

Google hyödyntää koneoppimista jo entuudestaan lukuisissa palveluissaan, aina hausta erilaisiin suosituksiin ja ehdotuksiin.

Tänään Google kertoi myös uusista avauksista keinoälyn tuomiseksi sen muille kehittäjille tarjottaviin pilvipalveluihin. Se esitteli muun muassa uuden sukupolven TPU-keinoälysuorittimistaan. Google kokoaa keinoälyhankkeensa uudelle google.ai-verkkosivustolle.

 

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Henrik1

    Lisää turvaa Google Play sovelluskauppaan….
    https://www.android.com/play-protect/?utm_source=social&utm_medium=blog

Tuoreimmat jutut