Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Eurooppaan tulevassa Nokia 6:ssa eri etukamera kuin Kiinassa myydyssä – eivätkä erot jää siihen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 6:n eri värivaihtoehdot.

Nokia 6:n eri värivaihtoehdot.

Nokia 6:n myyntiintuloa täällä päin jouduttaneen odottamaan vähintään kesäkuun puolelle asti. HMD Global on luvannut tuoda Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n myyntiin vielä toisen vuosineljänneksen aikana eli kesäkuun loppuun mennessä.

Kiinassa Nokia 6:ta on myyty jo kuukausien ajan. Kiinan versio puhelimesta kuitenkin eroaa monessa suhteessa tänne saapuvasta. Yhtenä erona, joka ei ole saanut juuri huomiota, on etukameran automaattitarkennus, jota ei Kiinan versiosta löydy. HMD kertoi automaattitarkennuksesta jo julkistaessaan Nokia 6:n kansainvälisen version Nokia 3:n ja Nokia 5:n rinnalla helmikuun lopulla, mutta erot sen ja Kiinan version välillä ovat nousseet nyt uudestaan pinnalle.

Nokia 6:n etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä, pikselikoko 1,12 mikronia, aukon koko f/2,0 ja linssi 84 asteen laajakulma sekä kansainvälisessä että Kiinan versiossa.

Merkittävänä erona Kiinan Nokia 6:ssa RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja tallennusmuistia 64 gigatavua, kun täällä myyntiin on tulossa 3 ja 32 gigatavun muisteilla varustettu versio useammissa eri väreissä. 4 ja 64 gigatavua muistia löytyy täällä vain Nokia 6:n kiiltävän mustasta Arte Black -erikoisväriversiosta.

”Tiedämme, ettei teknisillä ominaisuuksilla kilvoittelu ole tärkeää kaikille, todellisuudessa useimpien kuluttajien huomatessa hyvin vähän eroa suorituskyvyssä 3 ja 4 gigatavun RAM-muistin välillä, mutta parannusten muualla laitteessa johtavan huikeaan parannukseen puhelimen päivittäisessä käyttökokemuksessa”, todetaan HMD:ltä. Viimeisestä jokapäiväisen käyttöparannuksen parantamisesta HMD pitää esimerkkinä juurikin etukameran automaattitarkennusta, joka helpottaa terävämpien selfieiden napsimista.

Nokia 6:n värivalikoima on täällä Kiinaa laajempi. Arte Black -erikoisvärin lisäksi tarjolla ovat matta musta, sininen, hopea sekä kupari.

Teknisiä eroja kansainvälisessä Nokia 6:ssa ja Kiinassa myydyssä on myös 4G LTE -taajuustuessa. Euroopan versio tukee kaikkia Suomessa käytettäviä taajuuksia (3, 7, 20, 28), mukaan lukien 700 ja 800 megahertsin taajuudet.

Myös ohjelmistossa on eroja. Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 tulevat tänne pelkistetyllä vakio-Androidilla varustettuna Googlen sovelluksilla, kun taas Kiinassa ohjelmisto on räätälöity paikallisiin vaatimuksiin.

Nokia 6:n tekniset tiedot

 • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmä
 • 5,5 tuuman IPS LCD -näyttö 1920×1080 pikselillä (kirkkaus 450 nitiä)
 • Gorilla Glass -näyttölasi
 • Sormenjälkitunnistin kotinäppäimessä
 • 16 megapikselin takakamera (f/2,0-aukko, PDAF-tarkennus, pikselikoko 1,0 mikronia, kaksois-LED-kuvausvalo)
 • 8 megapikselin etukamera (f/2,0-aukko, automaattitarkennus, pikselikoko 1,12 mikronia, 84 asteen laajakulmalinssi)
 • Qiualcomm Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri kahdeksalla suoritinytimellä ja Adreno 505 -grafiikkasuorittimella
 • 3 tai Arte Blackissa 4 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 32 tai Arte Blackissa 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • microSD-muistikorttipaikka (tuki 128 gigatavun korteille)
 • Yksi tai kaksi SIM-korttipaikkaa versiosta riippuen
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 4, maks. 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.1 / NFC -yhteydet
 • Stereokaiuttimet, TFA9891-vahvistinpiiri, Dolby Atmos -tuki äänentoistossa
 • Micro-USB-liitäntä (USB 2.0) ja 3,5 millimetrin ääniliitäntä
 • Kiihtyvyysanturi, kompassi, gyroskooppi, valoisuuden tunnistin, läheisyyden tunnistin, Hall-anturi
 • 3 000 milliampeeritunnin akku
 • Mitat 154 x 75,8 x 7,85 millimetriä (kamera-alue 8,4 millimetriä)

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jussi

  Hyvältä vaikuttaa Nokia 6. Erityisen hyvää on androidin tietoturvapäivitys, jota ei muissa androideissa ole. Mitenkähän on androidin versiopäivitys, tuleeko siitäkin uusi versio kun ilmestyy. Täytyy ostaa kun tulee saataville.

  • Hendriks

   Anteeksi?. Samsungilla on!.

   • calileon

    Samsungille tulee päityksiä kyllä mutta ei kaikille malleille, ei ainakaan tiiviillä syklillä. Toisilla alueilla on tarjolla uusimmat kun taas toiset alueet saavat päivitykset usean kuukauden viiveellä. Jos HMD kykenee jakamaan päivtykset kaikille malleille kaikilla alueilla suurinpiirtein samaan aikaan, tulee se olemaan merkittävä valttikortti verrattuna moneen muuhun valmistajaan.

  • Henrik1

   Erityisen hyvää on androidin tietoturvapäivitys, jota ei muissa androideissa ole.

   Ja perustelu on…???. 🤔

  • calileon

   Varmaan haettiin sitä että näissä uusissa Nokioissa on ”vanilla” Android ja HMD lupaa tietoturvapäivitykset aina heti kun Google ne julkaisee. Tätä tuskin muut valmistajat tarjoavat/lupaavat, ei ainakaan mieleen tule näin suoralta kädeltä toista valmistajaa, jos mukaan ei lasketa Pixel ja Nexus -laitteita.

   • Jussi

    Näin minäkin olen asian ymmärtänyt.Mielestäni melkoinen myyntivaltti. Minulla on samsungin tabletti, johon tuli ensimmäiset päivitykset vasta hiljattain. Ei ole tietoturvassa hurraamista.

    • Hendriks

     Minulla on S7 edge, tietoturvapäivitysversio 1. April!.

     • calileon

      Lippulaivat saa ihan eri tahdissa päivitykset ja tietoturvajutut kun alemman hintaluokan laitteet. Itsellä OnePlus 3 ja huhtikuun päivitykset tulleet. Toukokuuta odotellessa. Joka kuukausi on päivitys tullut.

Tuoreimmat jutut