Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple aloitti iPhonen valmistuksen uudessa maassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone SE

iPhone SE:tä valmistetaan nyt myös Intiassa.

Apple on vahvistanut aloittaneensa iPhone SE -puhelimien tuotannon Intiassa, kertoo AppleInsider. Sikäläiset alihankkijat ovat aloittaneet kokoonpanon aiemmin tässä kuussa, ja toimitukset asiakkaille alkavat lähiviikkojen aikana.

Ensimmäisen koe-erän puhelimia Karnatakan osavaltiossa valmisti taiwanilaisen Wistronin tuotantolaitos. Applen mukaan pieni erä iPhone SE -laitteita on valmistettu Karnatakan osavaltiossa Bangaloressa.

Intiassa kasatut iPhonet on tarkoitettu maan omille markkinoille, mutta vielä ei ole tiedossa, mihin hintaan Intiassa kasatut puhelimet myydään. Yhdysvalloissa iPhone SE:n suositushinnat alkavat 399 dollarista, mutta Intiassa jälleenmyyjät ovat myyneet Kiinassa kasattuja puhelimia noin 320 dollaria vastaavalla summalla (noin 295 euroa).

Intian hallinnossa toivotaan, että maassa kootut iPhonet olisivat jopa sata dollaria kiinalaisia versioita edullisempia, mutta saattaa olla, ettei Apple ole valmis aivan niin paljon tinkimään katteistaan, AppleInsider arvelee. Jopa sadan dollarin hinnanalennuksen jälkeenkin iPhone olisi edelleen intialaisille kallis puhelin, sillä älypuhelimien keskihinta maassa on noin 150 dollaria.

Apple toimitti Intiaan viime vuonna tiettävästi noin 2,5 miljoonaa puhelinta, eli maa on isosta väkiluvustaan huolimatta ollut yhtiölle vielä pienessä roolissa. Apple haluaa kuitenkin avata Intiaan omia myymälöitään, mutta maan lainsäädäntö vaatii omien liikkeiden avaamiseksi, että 30 prosenttia tuotteiden komponenteista on peräisin Intiasta. Kokoonpanon aloittaminen maassa auttaa Applea täyttämään lain kirjaimen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut