Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen robottiautoyhtiöltä isku Uberille: yhteistyöhön pahimman kilpailijan kanssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen sisaryhtiö, sen robottiautoprojektista itsenäiseksi tytäryhtiöksi siirtynyt Waymo aloittaa yhteistyön Uberin pahimman yhdysvaltalaiskilpailijan Lyftin kanssa.

Waymo ja Uber ovat ajautuneet riitaan, joka on tulossa ratkaistavaksi oikeudessa. Waymon mukaan sen entiset työntekijät – etunenässä Anthony Levandowski – olivat varastaneet tietoja, jotka päätyivät Uberille tämän ostaessa näiden perustaman Otto-yrityksen viime vuonna 680 miljoonalla dollarilla.

The New York Timesin mukaan Waymo ja Lyft tulevat tekemään yhteistyötä tuotekehityksessä sekä pilottiprojekteissa.

Waymo aloitti juuri hiljattain kyytien tarjoamisen ilmaiseksi itseajaviksi muutetuilla Chrysler-tila-autoilla Arizonassa. Todennäköisesti Lyft-yhteistyö toimii Waymolle tienä laajentaa sen robottiautoteknologian testaamista.

Chryslerin lisäksi autonvalmistajista Waymo on aloittamassa yhteistyön Hondan kanssa.

Robottiautojen ja kyytipalveluiden kehittäjien kytkökset ovat muodostuneet varsin kimuranteiksi. Googlen sisaryhtiö Waymo on haastanut Uberin oikeuteen, mutta samalla entisen Google Venturesin eli nykyisen GV:n kautta se on myös merkittävä omistaja Uberissa. Autonvalmistajista GM on puolestaan sijoittanut Lyftiin ja tekee sen kanssa yhteistyötä. Näin jatkossa Lyftin kautta myös Waymo ja GM ajautuvat yhteistyöhön.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi