Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin Cortanalle avautuu uusia ikkunoita – jo 140 miljoonaa käyttäjää

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Harman Kardon Invoke

Harman Kardon Invoke.

Muutama päivä sitten Microsoftin virtuaaliavustaja Cortana lähti valloittamaan koteja, kun Harman Kardon esitteli Cortana-avustajaa hyödyntävän Invoke-kaiuttimen. Invoke lähtee syksyllä kilpailemaan Amazon Echon ja Google Homen kanssa. Lisää Cortana-uutuuksia on odotettavissa tulevien kuukausien aikana, kun Microsoft on nyt julkaissut sekä ohjelmistotyökaluja että uusia yhteistyökuvioita Cortanan ympärillä.

Build-kehittäjäkonferenssinsa avauspuheessa Microsoft kertoi solmineensa yhteistyösopimukset HP:n ja Intelin kanssa tuodakseen Cortanan useampiin laitteisiin. Valmistajista HP keskittyy laitekehitykseen ja Intel referenssialustan luomiseen. Tarkempia tietoja Microsoftin, HP:n sekä Intelin yhteistyön hedelmistä saataneen tulevina kuukausina.

Lisäksi Microsoft on nyt tuonut tarjolle ensimmäisen julkisen esiversion Cortana Skills Kit -ohjelmistotyökaluista. Cortana Skills Kit esiteltiin jo viime vuoden puolella, ja julkinen esiversio oli tarkoitus julkaista helmikuussa, mutta tuntemattomaksi jääneestä syystä julkaisua siirrettiin. Nyt käynnistyneen Build-konferenssin myötä esiversio on julkaistu.

Cortana Skills Kitin sekä Microsoft Bot Frameworkin avulla sovelluskehittäjät voivat tehdä sovelluksistaan Cortana-yhteensopivia. Esimerkiksi Spotify aikoo hyödyntää työkaluja niin, että Cortana-älykaiuttimet voivat soittaa musiikkia Spotifysta. Cortana Skills -toimintojen on määrä toimia kaikilla laitteilla, eli Windows 10:llä, Androidin ja iOS:n Cortana-sovellusten kautta sekä Cortana-kaiuttimissa.

Microsoft myös kertoi, että Cortanalla on tällä hetkellä 141 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää. Luku ylittää merkittävästi Amazon Alexa-käyttäjien määrän, sillä Amazon Echo -kaiuttimia on myyty tiettävästi kolme miljoonaa kappaletta huhtikuuhun mennessä. Tosin tiedossa ei ole, kuinka moni käyttäjä oikeasti puhuu Cortanalle, sillä Microsoftin ilmoittama luku sisältää kaiken Cortana-käytön.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut