Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Chromen tulo Windows Storeen ei pelkästään Googlesta kiinni – rajoitukset saattavat estää sen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson esitteli Windows 10 S:n.

Google Chrome logoMicrosoft esitteli hiljattain Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversion, joka on normaalia Windowsia rajatumpi, mutta myös turvallisempi, versio. Microsoft kertoi, että kaikki Windows 10 S:lle ladatut sovellukset tulevat vain ja ainoastaan Windows Storesta. Näin ollen esimerkiksi Googlen Chrome -selainta ei voi tietokoneeseen ladata.

Microsoft kertoi tilaisuudessaan, että muutkin yhtiöt voivat tuoda omat internet-selaimensa Windows Storeen. Google ei välttämättä kuitenkaan voisi tuoda omaa Chrome-selaintaan Windows Storeen, kertoo MSPowerUser. Google ei ole kertonut sen aikeistaan.

Google Chromella työskentelevä Eric Lawrence huomasi, että Windows Storen vaatimuksissa lukee, että internet-selainta käyttävissä sovelluksissa tulee hyödyntää tiettyjä, Windowsin tarjoamia HTML- ja JavaScript-selainmoottoreita. Google Chrome pohjautuu taasen Chromiumia.

On toki mahdollista, mikäli Google haluaisi tuoda Chromen Windows 10 S:lle, että Microsoft olisi valmis tekemään yhteistyötä Googlen kanssa ja tuoda Chromen Windows Storeen. Virallisia lausuntoja uusien selaimien tulemisesta Windows Storeen ei ole vielä tullut.

Windows 10 S:llä ainakin alkuun käyttäjien täytyy hyödyntää Microsoft Edgeä. Windows 10 S:llä ei valitettavasti voi vaihtaa oletusselainta tai -hakukonetta. 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. herrahoo

    Käyttäähän Chrome (ja kaikki muutkin 3rd party selaimet) iPhonellakin samaa engineä, mitä Safari. Ei kai tässä ole mitään eroa siihen tilanteeseen?

    • Aki m

      Ei ole. Windows 10S ei kuitenkaan ole tällä hetkellä tarpeeksi käyttäjiä, jotta google ja muiden kannattaisi kääntää selain sille.

Tuoreimmat jutut