Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Riita syvenee: Applen iPhoneille aiotaan hakea taas maahantuontikieltoa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 7 -puhelimissa Apple aloitti käyttämään Qualcommin lisäksi myös Intelin modeemipiirejä.

iPhone 7 -puhelimissa Apple aloitti käyttämään Qualcommin lisäksi myös Intelin modeemipiirejä.

Qualcomm aikoo hakea maahantuontikieltoa Applen iPhone-puhelimille. Yhtiöt ovat ajautuneet riitaan patenttikorvauksista.

Applen näkemyksen mukaan Qualcomm käyttää väärin hallitsevaa markkina-asemaansa ja yrittää nyhtää itselleen ylisuuria korvauksia kytkemällä yhteen modeemipiirien toimitukset sekä patenttien lisensoinnin. Apple on toistaiseksi keskeyttänyt maksut Qualcommille.

Qualcommin suunnitelmista hakea myyntikieltoa Yhdysvaltojen kansainväliseltä kauppakomissiolta ITC:ltä raportoi nyt Bloomberg. ITC nousee yleisesti instanssina esiin patenttiriidoissa, sillä sen valtaan kuuluu päättää patentteja loukkaavien laitteiden maahantuonnin kieltämisestä Yhdysvaltoihin ja siltä päätökset tulevat tavallisia oikeusistumia nopeammin, kasvattaen näin painetta vastapuolta kohtaan.

Applen näkemyksen mukaan Qualcomm ei ole suostunut lisensoimaan mobiilialan standardeille välttämättömiä patenttejaan reiluin, kohtuullisin ja tasapuolisin ehdoin, kuten sen pitäisi.

Qualcomm on jo joutunut antamaan Applen toimien takia tulosvaroituksen. Tämän neljänneksen liikevaihto pienenee jopa 500 miljoonalla dollarilla, kun Apple jättää korvaukset maksamatta.

Kilpailuviranomaiset ovat tutkineet Qualcommia eri maissa ympäri maailman. Se on myös saanut suuria seuraamusmaksuja toiminnastaan.

Apple puolestaan on ajautunut riitaan myös Nokian kanssa. Myös Nokia on jättänyt kanteen ITC:lle ja hakee muun muassa iPhonelle maahantuontikieltoa muiden oikeusjuttujen lisäksi. Applen ja Nokian edellinen patenttisopimus päättyi vuodenvaihteessa.

Applen ja Qualcommin välisessä kiistassa on kyse niin korvausten suuruudesta kuin myös niiden rakenteesta.

”Me uskomme vahvasti olevamme oikeassa. Ja olen varma, että he uskovat itse olevansa”, kommentoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook pari päivää sitten tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa. ”Ja sitä varten oikeusistuimet ovat olemassa. Joten olemme menossa sinne.”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi