Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia aikoo vähentää 200 työntekijää Suomesta – suurin isku Espooseen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

NOKIA LogoNokia vähentää Suomesta arviolta 200 työpaikkaa. Muutokset liittyvät Alcatel-Lucent-kaupan jälkeisiin uudelleenjärjestelyihin.

Nokia on tänään kutsunut henkilöstönsä edustajat Suomessa 11.5.2017 alkaviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Suunnitelmat koskevat pääosaa Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmistä ja tukitoiminnoista, ja ne kohdistuvat yhtiön kaikkiin toimipaikkoihin Suomessa. Suunnitelluista vähennyksistä 75 prosentin eli 150 työntekijää arvioidaan kohdistuvan Espooseen ja loput jakautuvat lähes tasan Ouluun ja Tampereelle. Oulun tehdas ei kuulu tänään julkistettujen suunnitelmien piiriin. Suurimman osan suunnitelluista vähennyksistä arvioidaan toteutuvan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Nokia julkisti Alcatel-Lucent-kaupan toteuttamisen jälkeen huhtikuussa 2016 maailmanlaajuisen synergia- ja muutosohjelman, jonka arvioidaan kestävän vuoden 2018 loppuun saakka. Nokia tavoittelee vuonna 2018 1,2 miljardin säästöjä ohjelmalla.

”Huolimatta liiketoimintamme lupaavasta kehityksestä vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä, Nokia toimii haastavalla, kilpaillulla ja dynaamisella verkkoinfrastruktuurimarkkinalla, joka supistui jyrkästi vuonna 2016, ja jonka olemme arvioineet yhä supistuvan vuonna 2017, vaikkakin hitaammin. Toteutamme strategiaamme määrätietoisesti ja menestyksekkäästi ja olemme saaneet Alcatel-Lucent-integraatiomme päätökseen onnistuneesti, mikä on antanut meille syvällisemmän käsityksen yhtiöiden yhdistymisen aikaansaamista synergioista”, kommentoi Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

”Menestyäksemme tässä markkinaympäristössä meidän on kuitenkin jatkettava kustannusrakenteemme keventämistä sekä tehokkuutemme lisäämistä. Muutosohjelmamme on maailmanlaajuinen, joten suunnitellut toimenpiteet koskettavat myös Suomea. Pyrimme samalla varmistamaan vankan pohjan tulevaisuuden kasvulle jatkamalla investointeja strategiamme kannalta keskeisiin alueisiin kuten 5G, esineiden internet ja itsenäisen ohjelmistoliiketoiminnan rakentaminen”, jatkaa Uitto.

Nokian synergia- ja muutosohjelma etenee myös muissa maissa. Aikataulut sekä toimenpiteet vaihtelevat maakohtaisesti, vallitsevien lakien ja käytäntöjen mukaisesti.

Nokian toiminta jatkuu edelleen laajana Suomessa vähennysten jälkeenkin. Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 100 työntekijää.

”Nokian juuret ovat Suomessa, kuten myös pääkonttorimme sekä kolme tärkeää tutkimus- ja kehityskeskustamme, ja panostamme Suomeen jatkossakin. Suunnitellut toimenpiteet ovat vaikeita, mutta välttämättömiä kilpailukykymme säilyttämiseksi sekä teknologia- ja innovaatiojohtajuutemme varmistamiseksi myös tulevaisuudessa. Olemme viime vuosina tukeneet vahvasti vähennysten kohteena olevia työntekijöitämme erittäin hyviä tuloksia saavuttaneen Bridge-ohjelmamme kautta, ja olemme vankasti sitoutuneita jatkamaan tätä käytäntöä tälläkin kertaa. Pyrimme toteuttamaan suunnitellut muutokset vastuullisesti ja avoimesti”, Uitto jatkoi.

Osana neuvotteluja Nokia aikookin ehdottaa uutta Bridge-tukiohjelmaa, joka vastaisi viime vuosina henkilöstövähennysten yhteydessä onnistuneesti käytettyä ohjelmaa. Tukiohjelmaan sisältyisi useita eri tukitoimia, joiden tarkoituksena olisi auttaa jokaista suunniteltujen vähennysten kohteena olevaa henkilöä heidän tarpeidensa mukaisesti esimerkiksi uuden työn löytämisessä Nokian sisältä tai yhtiön ulkopuolelta, uudenlaisten taitojen oppimisessa sekä uusien mahdollisuuksien löytämisessä esimerkiksi yrittäjyyden parissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juha

  Joo-o, tuollaista se on noissa pörssiyhtiöissä. Vaikka menisi miten hyvin, höylätään osa väkeä pois jota ei sillä hetkellä tarvita. Ei välttämättä ole muuten pois joutuvilla kysyntää muualla.

  • Kairaaja

   Jep. Pörssiyhtiöt on totaalisen perseestä monessakin asiassa. Ellet satu olemaan kyseisen firman johtoportaassa. PörssiHuor… näitä sanotaan….

   • Jiipee

    Noh, Nokiahan oli vasta vuosi-pari sitten konkurssin partaalla. Ja Huawei painaa päälle. Ei tunnu suomalaisten omatuntoa kolkuttavan niiden tuotteiden osto myyntitilastoista päätellen. Ja kelpaa Applen ja Sammyn kapulatkin, vaikka pörssissä nekin. Ja pääkonttorin porukka ainakin saanut hyvää koulutusta ja kokemusta niin, ettei vaikea löytää duunia.
    Loppujen lopuksi aika pieni vähennysluku, jos miljardi synergiasäästöjä. Voi tulla jopa Ranskaan irtisanomisia.

    • Matti#2

     Huaweilla on ohjelmistokehitystä Suomessa, joten mikä olisi parempi vaihtoehto?

 2. Hendriks

  Hyvä sijoittajille!. 👍

  • Åboy

   Rahaa on aina lohdullista olla saatavilla. ”Aineettoman” rahan haalimisessa on ongelmansa niin yhteiskunnan kuin sijoittajankin kannalta, ellei sitä raaski laittaa uudelleen kiertoon ilman voiton tavoittelua. Annathan sinäkin puolet voitoistasi (veroja ei lasketa) ”vähempiosaisille”.
   Vuosien saatossa olen huomannut, että tonni pari kerran kuussa tuo iloa, onnea ja hyvää oloa, niin saajalle kuin antajallekkin, tietenkin ylittämättä verottajan asettamaa viiden tonnin rajaa. Halutessaan, tähän pystyy jokainen muukin 50.000 kuussa tienaava.

Tuoreimmat jutut