Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo: huhut tulevasta iPhonesta haittasivat jo myyntiä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple toimitti alkuvuonna 50,8 miljoonaa iPhonea, kun vuotta aiemmin alkuvuonna toimitukset ylsivät 51,2 miljoonaan. Apple kertoi tuloksestaan viime iltana Suomen aikaa.

Applen toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan jo yleistyneillä huhuilla seuraavasta iPhonesta oli vaikutusta myyntiin jo alkuvuodesta – vaikka seuraava julkistus olikin tuolloin vielä parin vuosineljänneksen päässä.

”Yhä aikaisemmat ja paljon yleistyneet raportit tulevista iPhoneista” vaikuttavat Cookin mukaan iPhone-myyntiin negatiivisesti. iPhone-myynti on perinteisesti hyvin syklistä, sillä tuote uudistuu käytännössä kerran vuodessa tutulla aikataululla – ja ihmiset tämän myös tietävät. Tästä syystä iPhone-myynti keskittyy ennen kaikkea loppuvuoteen uuden mallin lanseerauksen kiihdyttämänä.

Uuden iPhonen on huhuttu tulevan olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön - alaosa näytöstä on varattu toimintoalueelle, jossa myös Touch ID -sormenjälkitunnistimen odotetaan sijaitsevan.

Uuden iPhonen on huhuttu tulevan olemaan iPhone 7:n kokoinen, mutta sisältämään 5,8 tuuman OLED-näytön – alaosa näytöstä on varattu toimintoalueelle, jossa myös Touch ID -sormenjälkitunnistimen odotetaan sijaitsevan.

Applen odotetaan tänä vuonna julkistavan päivitettyjen iPhone 7s ja iPhone 7s -mallien lisäksi täysin uuden huippu-iPhonen 5,8 tuuman OLED-näytöllä, lasia ja ruostumatonta terästä yhdistävällä uudella designilla sekä varustettuna muun muassa uusilla kasvontunnistuksen mahdollistavilla 3D-antureilla ja langattomalla latauksella.

Applen muista tuotteista iPadien myynti laski edelleen alkuvuonna, mutta Applen analyytikkopuhelussa kävi ilmi laskun tulleen iPad minin myynnin hiipumisesta. iPadien myyntiä ovat syöneet laitteiden pitkät käyttöiät mutta myös älypuhelinten koon kasvu, joka iskee juuri iPad miniin.

Apple Watchin myynnin Tim Cook kertoi lähes tuplaantuneen alkuvuonna vuotta aiemmasta. Apple ei ole kuitenkaan ikinä kertonut tarkkoja liikevaihto- tai myyntimäärälukuja Apple Watchille. Yhteenlaskettuna Applen puettavien laitteiden (Apple Watch, AirPods- ja Beats-kuulokkeet) liikevaihto yltää Fortune 500 -listayhtiön kokoluokkaan eli viimeiseltä vuodelta jo 5-6 miljardiin dollariin.

AirPods-kuulokkeiden saatavuus on edelleen erittäin heikko ja niiden toimitusta joutuu odottamaan viikkoja.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Henrik1

    ”Yhä aikaisemmat ja paljon yleistyneet raportit tulevista iPhoneista” vaikuttavat Cookin mukaan iPhone-myyntiin negatiivisesti. 🤔🤗😈

    • Hendriks

      Niin!. 🙄