Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Odotatko vielä päivitystä Android Wear -kelloosi? Tässä aikataulu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Android Wear 2.0 tuo paljon uutta.

Android Wear 2.0 tuo paljon uutta.

Google on nyt kertonut yksityiskohtia sen todella pitkään odotetun Android Wear 2.0 -päivityksen saapumisesta eri älykelloille.

Googlen mukaan vielä päivitystä odottavat kellomallit tulevat sen saamaan huhtikuun lopulla tai myöhään toukokuussa. Tähän joukkoon kuuluu esimerkiksi Suomessa verrattain suosittu Huawei Watch.

Huhtikuun lopulla tai myöhään toukokuussa Android Wear 2.0:n saavat kellot

 • Moto 360 Gen 2
 • Moto 360 Sport
 • LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
 • Huawei Watch
 • Huawei Watch Ladies
 • Asus ZenWatch 2
 • Asus ZenWatch 3

Kellot, joille Android Wear 2.0 on jo saatavilla

 • LG Watch Sport
 • LG Watch Style
 • Fossil Q Founder
 • Casio Smart Outdoor Watch
 • Tag Heuer Connected
 • Polar M600
 • Fossil Q Wander
 • Fossil Q Marshal
 • Michael Kors ACCESS smartwatches
 • Nixon Mission
 • Huawei Watch 2
 • LG Watch Urbane
 • LG G Watch R
 • New Balance RunIQ

Lisäksi kaikki 2017 tai myöhemmin myyntiin tulevat uudet Android Wear -kellot tukevat 2.0-versiota.

Android Wear 2.0:n myötä Google pyrkii tekemään Android-älykelloista entistä riippumattomampia älypuhelimista ja ne saavat oman Google Play -sovelluskauppansa, eli mahdollisuuden asentaa sovelluksia suoraan itse kellosta. Lisäksi sovellukset voivat jatkossa olla itsenäisiä: ne toimivat suoraan vain kellosta ilman tarvetta älypuhelimelle

Lisäksi Android Wear 2.0 sisältää muun muassa parannuksia kellotauluihin ja tuen älykkäille pikavastauksille viesteissä. Uusina tekstinsyöttötapoina mukaan tulevat näytölle piirrettyjen kirjainten tunnistus, näyttöä pyyhkäisemällä käytettävä näppäimistö sekä mahdollisuus sovelluksille tuoda omia näppäimistöjä. Sovellukset voivat myös jatkossa tarjota omia komplikaatioitaan eli pikkutietoja kellotauluihin Apple Watchin tavoin. Näitä ovat esimerkiksi kalenteri- ja pörssitiedot, fitness-sovellusten lukemat sekä pikavalinnat sovelluksille tai henkilöille.

Liikuntaseurannan osalta mukana on nyt automaattinen liikkumistavan tunnistus. Google Fit seuraa ja voi jakaa muille sovelluksille tiedot harjoituksen vauhdista, matkasta, kaloreista sekä sykkeestä, jos kellossa on sykemittari.

Android Wear 2.0:ssa uudistuu myös käyttöliittymä ja ulkoasu. Esimerkiksi ilmoituksiin vastaamisen painike tuodaan helpommin saataville osaksi samaa näkymää itse ilmoituksen kanssa ja sovelluslistauksesta Google on suunnitellut kaarevan version, joka sopii paremmin nykyisin valtavirtaa Android Wear -kelloissa edustaville pyöreille näytöille. Ylipäänsä pyöreiden näyttöjen huomioiminen on yksi Android Wear 2.0:n muidenkin ulkoasu-uudistusten kantava teema.

Kaikki Android Wear -kellot eivät 2.0-päivitystä saa. Näitä kelloja ovat:

 • LG G Watch
 • Samsung Gear Live
 • Moto 360 v1 (2014)
 • Sony Smartwatch 3
 • Asus ZenWatch v1.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. PJ66

  Minulla on LG urbane jonka päivitin viikko sitten, ja kaduttaa. Todella takkuinen toiminta, sovellusten avaaminen kestää aiemman parin sekunnin sijaan kymmenen sekuntia. Puhelun tullessa kestää välillä jopa 15 sekuntia ennen kuin näyttöön tulee näkyviin soittajan tiedot, ellei sitten soittaja jo lopeta ennen sitä. Ennen pystyi nopeasti salilla vaihtamaan Spotifyn, Google Fitin ja interval timerin välillä, nyt on todella hidasta ja jopa mahdotonta välillä….ei vaan avaa, näyttö pimenee pitkäksi aikaa. Ja kannattaa suosiolla pistää tehdasasetuksille kello ja wear sovellus unohtamaan kello ja asentaa kaikki alusta. Ennen sitä ei toiminut ollenkaan. Ja kelloon tulevat sovellukset kannattaa asentaa sieltä play-kaupan lopussa olevasta osiosta joka näyttää mitkä puhelimesi sovellukset voi asentaa kelloon. Eivät itseasiassa oikein muuten toimikkaan. Pistäkäähän muut kokemuksia ja vinkkejä. Ja turhat Apple kommentit voi jättää kirjoittamatta.

  • Calileon

   Itsellä kanssa huonoja kokemuksia. OK Google toimii hitaasti ja kun aukeaa, pitää näyttöä napauttaa ennenkuin voi antaa komennon. Todella hyödyllistä kun ajaessa tarvii esim. navin päälle. Kellotaulut tulee viiveellä. Saattaa joutua käynnistämään uudelleen ennenkuin pystyy asettamaan. Bluetooth yhteys kun katkee puhelimen ja kellon välillä niin välillä joutuu käynnistämään kellon uudelleen ja tekemään pariliitoksen uudelleen.

   Vielä en ole keksinyt miten kellon saa ”lepotilaan”. Siis niin ettei näyttö mene päälle liikkuessa tai näyttöön koskemalla. Kuluttaa pirusti virtaa yön aikana kun Sleep as Android on päällä ja sattuu nukkuessa liikkumaan tai koskettamaan näyttöä niin että kello herää eloon.

   Jumittelee myös paljon enemmän kuin aiempi versio. Kellona siis samainen LG Urbane ja puhelin Oneplus 3…

   • PJ66

    Laitoitko päivityksen jälkeen tehdasasetuksille? Mulla ei onneksi yhteys katkeile, tai en oo ainakaan huomannut.
    Sen näytön vissiin saa ”lepotilaan” asetuksista kohdasta eleet, siellä on kaksi kohtaa…”aktivoi kallistamalla” ja ranne-eleet”. Ne kun otin pois niin ei turhaan näytön valo palaa joka pienestä liikkeestä.Ja tuntuu et akku kestäisi vähän pidempään.
    Toi viesteihin vastaaminen kellosta on kyllä mahdotonta. Swipe kirjoitus eikä ennakoiva tekstinsyöttö tue Suomen kieltä ja se tekee siitä aika haasteellista.

    • Calileon

     Tehdasasetuksia en ole kokeillut. Tarvii kokeilla jos helpottaisi tuskaa. Eleet olen ottanut yöksi pois mutta silti näyttö herää herkästi kun siihen nukkuessa osuu. Vanhalla versiolla kun illalla latasi täyteen ja yön oli unen tarkkailu päällä, aamulla oli virtaa jäljellä reippaat 70%. Nyt on hyvä jos 50% on jäljellä. Ja en käytä ”aina näytöllä” kelloa.

    • PJ66

     Ja vielä…ei mulla ainakaan Google fit tunnista mitään urheilua, kysyy edelleen niin kuin ennenkin jouksu, pyöräily, kävely jne. Eikä se mitään sykettä mittaa. Eikä missään asetuksissa edes ole kohta mistä voisi moisia säätää. Liekö vielä raakile koko käyttis, toivotaan että tulisi joku korjauspäivitys. Ei nyt viitsi luopua pari vuotta vanhasta kellosta.
     Minulla Nexus 6p uusimmalla 7.1.2 androidilla ja edellisellä kirjoittajalla myös uusi käyttis….Ei voi olla siitä kyse.

    • Calileon

     Tehdasasetuksiin palautus nopeutti HUOMATTAVASTI kellon toimintaa. Urheilutoimintoja ei ole tullut kokeiltua. Sleep As Android ainakin mittaa sykettä yöllä ja antaa lukemat.

     • PJ66

      Täytyy kokeilla tota unen seurantaa. En oo vielä tutustunut siihen.
      Avaa kerran kaikki sovellukset mitä haluat kellossa käyttää. Uudelleen asennuksen jälkeen kysyy niitä käyttölupua ekalla kerralla. On sitten vähän helpompi kun oikeasti tarvitsee esim Mapsia.

 2. TS

  Huawein mukaan Huawei Watchin Android Wear 2.0 -päivityksen pitäisi alkaa käytännössä heti, joskin menevät varmaan porrastetusti puhelinten tapaan, eli ei ole kaikille laitteille heti saatavilla.

 3. Leo Luomanen

  Päivitin hölmöyksissäni LG Watch R- kellooni 2.0-päivityksen. Nyt ei toimi sykkeenmittaus eikä bluetooth toimi kuin hetken aikaa unenseurantaohjelman kanssa. Puhelimeni on Sony Experia Z5 Premium. Mikä avuksi?

  • PJ66

   Palautitko tehdasasetuksille? Muilla vaatinut sen. Mut ei mielestäni hyvä päivitys. Moni asia toimi ennen paremmin. Itselläni ei enää tule vihreä luuri kun puhelin soi, ainoastaan punainen. Todella kätevää kun käyttää handsfreetä….saa kaivaa puhelimen esiin. Ja puhlutiedot tulee viiveellä. Toivotaan että tulisi joku korjauspäivitys.

   • Leo Luomanen

    Yritin palauttaa. LG Watch R jumittui ”tarkistetaan päivityksiä”- kohtaan. Kello käyttökelvoton.

    • PJ66

     Anna akun tyhjentyä. Pitäisi ainakin käynnistyä uudestaan kun laitat lataukseen. Itselläni kerran myös jumittui eikä pitkä napin painalluskaan auttanut.

     • Leo Luomanen

      O.K. Toivottavasti auttaa.

     • Leo Luomanen

      Vuorokaden kello pyöritti asennusta joka ei edennyt. Sitten akku loppui. Latauksen jälkeen latasi edelleen päivitystä jonkin aikaa kunnes käynnistyi. Edelleenkään ei toimi sykkeenmittaus eikä Fit-ohjelmaa ole. Tällaisia päivityksiä ei saisi nykyaikana julkaista. Täysin susi päivitys.

 4. PJ66

  Sun pitää ladata se fit ohjelma ja muut. Selaa puhelimen playkaupasta kohtaan puhelimen sovellukset. Sieltä paina lataa kaikkiin ohjelmiin joita haluat käyttää kellossa. Esim Maps, Fit, Spotify jne. Koita auttaako

  • PJ66

   Siis selaa kellon playkaupasta, kirjoitin väärin

   • Leo Luomanen

    Huomasin tuon. Sykkeenmittaukseenkin piti ladata oma ohjelma. Ehkä tämä vielä älykelloksi palaa ohjelma kerrallaan. (y) Voi olla että netissä on englanninkielisiä ohjeita paljonkin mutta niiden käännökset ovat ala-arvoisia.

    • PJ66

     Eniten ärsyttää toi puhelutietojen näkyminen viiveellä, pitää kaivaa luuri esiin et näkee kuka soittaa. Ja itselläni ainakaan ei tule vihreätä luuria. Vain puhelun hylkääminen onnistuu, ei vastaaminen. Toivotaan että saataisiin pikaisesti parempi päivitys. Olen laittanut LG:lle infoa ongelmista, ainakin vastaavat mutta ero asia reagoivatko muuten. Näitä vanhoja kelloja on kuitenkin aika vähän mitä vertaa puhelimiin. Ei haavoita mainetta pienen näkyvyyden takia.

     • Leo Luomanen

      Parempi olisi kun laittaisivat päivitykset kuntoon. Tulee merkin vaihto herkästi mieleen jos ei ala pian toimimaan.

 5. sukkajumala

  jokos siitä 2.0:sta löytyy suomenkieli?

  • Calileon

   Wear 2.0:ssa on suomenkieli.

Tuoreimmat jutut