Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei vahvisti erot P10-puhelimissa: tuurin kauppaa kuinka hyvän yksilön saa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei P10.

Huawei P10.

Huawei on vahvistanut käyttävänsä erilaisia, suorituskyvyltään vaihtelevia muistikomponentteja P10 ja P10 Plus -huippupuhelimissaan. Puhelinmalleista P10 saapui Suomessa myyntiin maaliskuun lopussa ja P10 Plussan myyntiintuloa odotellaan huhtikuun lopulla.

P10:n suorituskyvystä nousi viime viikonloppuna Kiinassa pienimuotoinen kohu, kun osa puhelimista näytti testitulosten perusteella olevan varustettu huomattavasti toisia heikommin komponentein. Muun muassa GizmoChina esitteli AndroBench-testituloksia, jotka eroavat erittäin merkittävästi eri puhelinyksilöiden välillä. Esimerkiksi luku- tai kirjoitusnopeus voi olla vain murto-osa parhaimpaan tulokseen verrattuna.

AndroBench-testi näyttää huomattavia nopeuseroja eri P10-yksilöiden muisteissa.

AndroBench-testi näyttää huomattavia nopeuseroja eri P10-yksilöiden muisteissa.

Eri P10-yksilöiden tallennusmuistin on epäilty olevan eMMC 5.1, UFS 2.0 ja UFS 2.1 -tyyppejä ja RAM-muistin puolestaan joko LPDDR3- tai LPDDR4-tyyppiä.

Tänään Huawei on myöntänyt käyttävänsä erilaisia muistikomponentteja muun muassa Android Authoritylle toimittamassaan kommentissa sen jälkeen, kun Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu kommentoi asiaa pitkäsanaisesti kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa. Yu kertoi käyttävänsä itse sekä UFS 2.1 -muistilla varustettua Mate 9:ää että eMMC:llä varustettua P10:tä eikä ole havainnut käytännön nopeudessa merkittäviä eroja puhelinten välillä.

Syynä Huawein ratkaisuun käyttää eri komponentteja on pula paremmista ja nopeammista UFS-muisteista. Huawei korostaa, ettei se ole P10:n yhteydessä markkinoinut käyttävänsä mitään tiettyä muistiteknologiaa eikä ole näin johtanut kuluttajia harhaan.

Suuret erot eri P10-yksilöiden välillä tekevät tilanteen kuitenkin ikäväksi puhelimen ostajan kannalta. Huawein mukaan se käyttää eri muistityyppejä satunnaisesti eri tuotantoerissä, joten käytännössä oman ostetun P10-yksikön muistityyppi on täysin tuurin kauppaa. Osa saa viimeisintä ja parasta teknologiaa, osa ei.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. TS

  Ikävää tai ei, Android Authorityn jutussa oleva Huawein lausunto ihan lukemisen arvoinen, jos asia askarruttaa. Mielenrauha säilynee.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Reilun pelin nimissä nuo huonommalla komponentilla varustetut puhelimet pitäisi olla halvempia.. 🤔

  • TS

   Joskaan eihän ne Applen Intelin heikommalla piirillä varustetut iPhonetkaan ole yhtään halvempia, vaikka eri asiaan vaikuttaakin. :)

   • Henrik1

    Totta. ;-/

 3. akzuh

  Huomaako tuota eroa käytännös muuta kuin näil testeillä..

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Tuossa viimeisessä kuvakaappauksessa Sequential write on 52,57MB/s. Kyllä se aika tiukka alkaa olemaan hidastetulle videolle. Joten jos sen jossakin ”huomaa” niin hidastetun videon laadussa. Jos kuitenkin kaikissa laitteissa on kuristettu saman verran bitratea niin eri laitteiden välillä ei ole eroa.

   • Jari

    Eli eri laitteiden välillä ei olisi eroa, mutta flagship-puhelin onkin crapship verrattuna kilpailijoiden laitteisiin?

    En nyt tiedä onko tuo niin olennaista, mutta oman P9:n akunkesto alkaa olemaan sen verran rajattu, että päivitys on mielessä. Tuon jälkeen ei se valinta kyllä P10:een kohdistu.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     En tarkalleen tiedä, millaista kirjoitusnopeutta nuo puhelimien kamerat käyttää. Riippuu erittäin paljon laadusta, pakkauksesta yms. Todella hyvälaatuiselle FHD/60FPS tuo voisi jo tehdä tiukkaa, mutta silloin kyseessä on jo ammattitason videomateriaali.

     Oletan, huom! Oletan, että puhelimilla kuvattu hidastuskuvakaan ei vaadi lähellekään noin nopeaa kirjoitusnopeutta. Jos hidastusvideoiden kuvaaminen on kuitenkin yksi puhelimen kriteeri niin perehtyisin asiaan vielä tarkemmin ennen valinnan tekemistä. Toinen ihan käytännön asia, on kameran burst mode. Galaxy S7 ottaa n.20 kpl kuvia sekunnissa, hieman yli 2Mb/kuva. Tuo alkaa jo olemaan tuon hitaamman muistin rajoilla. Eli VOI olla, että P10 on esimerkiksi jouduttu kuristamaan tuon takia burst moden kuvien kokoa tai nopeutta. Mutta nämä on näitä voi olla tai voi olla olematta asioita. Mutta nuo kaksi asiaa nyt tuli mieleen, mihin sillä voi, ehkä, saattaa olla vaikutusta, edes teoriassa.

     Joten en nyt ihan tuon perusteella P10:iä vielä crapshipiksi leimaisi.

     • Kairaaja

      Ei kyllä joudu tuon takia kuvien koko tai nopeutta karsimaan. Ihan kuraa puhut…

 4. SANDY

  Tämä muisti hässäkkä taitaa olla luultua isompi
  Myös mate9 ilmeisesti vaihtelevat muistikomponentit?

  https://twitter.com/rquandt/status/855448406919139329

 5. SANDY

  Tein pienen kokeen P10 lläni jossa UFC2.1 ja kaverin p10llä jossa on hitain eli emmc 5.1 ja erot nopeudessa ja suoritus kylvyssä ovat olemattomat, eroa ei huomaa juuri muulla kuin tuolla Androbench-testillä. Että huolta on oman p10 kanssa turha ottaa.

  • SANDY

   Suorituskyvyssä*

Tuoreimmat jutut