Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Antaako tämä uutuus esimakua huippu-Nokiasta? HMD:n kumppanin Sharp esitteli uuden huippupuhelimen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Sharp Aquos R tulee 22,6 megapikselin kameralla.

Sharp Aquos R tulee 22,6 megapikselin kameralla.

Suomalainen Nokia-puhelimista nykyisin vastaava HMD Global tekee läheistä yhteistyötä valmistajakumppaninsa Foxconnin kanssa. Nykyisin Foxconnin leiriin kuuluu myös japanilainen näyttö- ja puhelinvalmistaja Sharp, joka on nyt julkistanut uuden Aquos R -huippupuhelimensa.

Ennen ensimmäisten uusien Nokia-puhelinten tuloa huhuttiin laajasti Nokioiden rakentuvan samalle alustalle Sharpin kanssa. Julkistetuissa puhelimissa tämä ei kuitenkaan toistaiseksi ole juuri näkynyt – tosin Nokia 6 kertoi aluksi nimekseen Sharp tietokoneeseen kytkettäessä, mutta kyse oli ilmeisesti Foxconnin kautta tulleesta Android-ohjelmistosta muuttamatta jääneestä yksityiskohdasta, joka on sittemmin korjattu. HMD Globalin johtajien toimesta Sharp-kytkökset on tiukasti kiistetty.

Sharp Aquos R:ssä on 5,3 tuuman näyttö.

Sharp Aquos R:ssä on 5,3 tuuman näyttö.

Sharp Aquos R sisältää 5,3 tuuman näytön 2560×1440 pikselillä ja Sharpin suosimalla IGZO-näyttötekniikalla, 22,6 megapikselin taka- ja 16 megapikselin etukameran, Qualcommin tehokkaan Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 3 160 milliampeeritunnin akun Quick Charge 3.0 -pikalatauksella USB-C-liitännän kautta. 90 asteen kuvakulman tarjoavassa 22,6 megapikselin ja f/1,9-aukon takakamerassa on myös optinen kuvanvakain.

Sharpin uutuus tullee myyntiin lähinnä Japanissa ja mahdollisesti muutamissa muissa maissa. Nähtäväksi jää, onko uutuudella mitään yhteyttä myöhemmin tänä vuonna odotettaviin uusiin Nokia-huippupuhelimiin.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuinka monta suomalaista HMD työllistää (excl. johtoporras)?. Alle kymmenen?.

  • Minä

   Miksi johtoporras pitäisi jättää laskematta? Suomalaisia he ovat siinä missä muutkin.

   Ja onko pienyritykset mielestäsi huono juttu? Vaikkapa alle kymmenen suomalaista tai muun maalaista työllistävät yritykset.

   • Henrik1

    Ei ole made in Finland komponentteja,vaan uskoisin pelkän suunnittelun (tai oikeastaan muotoilu on Sharpilta hankittu) olevan pelkästään suomalaista.Kaikki muu on kiinalaista.
    HMD Global on suomalainen yritys,mutta Kiinassa tuotanto tapahtuu.

    • rerere

     Jos suunnittelulla tarkoitetaan, että tilaa alihankkijalta laitteen joka vastaa tiettyjä speksejä…

     HMD on pelkkä markkinointipulju. Aika nopeasti selviää esim. HMD:n LinkedIn sivuilta, että siellä ei tehdä mitään teknisiä (laitteiden rautaan tai softaan liittyviä) töitä.

   • Hendriks

    Koska nämä johtoportaan henkilöt eivät ole niitä, joita työttömyys kovimmin koskettaisi, toisin kuin alemman tason toimihenkilöitä tai ”duunareita”!.

  • Kairaaja

   Parempi sekin kuin ei yhtään.

Tuoreimmat jutut