Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustajan kehittämästä uudesta älypuhelimesta paljastui mielenkiintoisia lisätietoja

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Andy Rubinin twiittaama kuva Essentialin puhelimesta.

Andy Rubinin twiittaama kuva Essentialin puhelimesta.

Androidin perustaja Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin kehittämästä puhelimesta on saatu nyt lisätietoa. Puhelimen julkistusta odotetaan vielä viimeistään kesällä, jollei jo nyt kevään aikana.

Rubin on itse aiemmin julkaissut yltä löytyvän vihjailevan kuvan kehittämästään puhelimesta. Kulmistaan pyöreä näyttö ylettyy puhelimessa lähelle reunoja. Puhelimen rakenteessa hyödynnetään huhutusti mahdollisesti metallin ohella myös keraamia.

Puhelimen teknisiä ominaisuuksia käy nyt ilmi GFXBench-suorituskykytestausohjelmiston kautta. Mukana on Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio, 2560×1312 pikselin näyttötarkkuus, Qualcomm Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, ilmeisesti 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera.

GFXBench ilmoittaa näytön kooksi 18 tuumaa, mutta todellisuudessa puhelimeen on tulossa ilmeisesti 5,5-6 tuuman näyttö. Näyttötarkkuuden perusteella Essentialin puhelimen kuvasuhde olisi erikoinen 80 : 42, joka olisi lähellä esimerkiksi Samsungin Galaxy S8:n 18,5:9- ja LG:n G6:n 18:9-kuvasuhteita. On toki myös mahdollista, ettei Essential-puhelimen näytön kaikki pikselit ole rekisteröityneet GFXBenchin tietoihin. Joka tapauksessa näyttö on tavanomaista 16:9-laajakuvanäyttöä pitkulaisempi muodoltaan.

Aiemmat paljastukset ovat kertoneet, että puhelimen suurin erikoisuus olisi Essentialin kehittämä oma magneettinen liitäntä, joka lataamisen ohella mahdollistaisi myös lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen. Esimerkkinä mainitaan Essentialin kehityksessä oleva, 360 asteen kameran tuova pallomainen lisäosa. Älypuhelimen lisäksi Essential olisi panostamassa erilaisiin älykodin laitteisiin, joiden kanssa puhelin luonnollisesti toimisi hyvin yhteen.

Essential FIH-PM1, GFXBenchin tiedot.

Essential FIH-PM1, GFXBenchin tiedot.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Jos tuo ei tule olemaan hinnaltaan luokkaa OnePlus niin tuo viritelmä on tuhoon tuomittu. Sen lisäksi pitäisi vielä saada jonkinlainen hypetys puhelimen ympärille muodostettua ja tietysti jakeluverkosto.

  Nuo pilipalilaajennukset on jo nähty LG:llä ja Motorolalla ja ne vaan ei kiinnosta ketään. Miksi hemmetissä ostaa puhelimeen kiinnitettävä 360-kamera, kun sellaisia saa kaupasta itsenäisinäkin, vieläpä puhelimeen langattomasti yhdistyvä. Jos tuossa ei ole takana jotain todella mullistavaa, jota ei ole vielä julkisetettu niin tuo on yhtä hyödyllinen kuin puuhevoselle lisämaksusta porattava persereikä.

 2. Equalizer

  Ei mitään uutta auringon alla, että se siitä.

 3. Joni

  Huikea määrä tallennustilaa! 🖒

Tuoreimmat jutut