Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android 7.1.2 -päivitys voi lamaannuttaa sormenjälkitunnistimen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nexus 5X ja Nexus 6P.

Nexus 5X ja Nexus 6P.

Googlen huhtikuun alkupäivinä julkaisema Android 7.1.2 -päivitys ei ole ongelmaton. Useat käyttäjät ovat raportoineet päivityksen jälkeen puhelimensa sormenjälkitunnistimen lakanneen toimimasta.

Ongelma koskettaa vakio-Androidilla varustettuja puhelimia, kuten Googlen omia Pixeliä ja Pixel XL:ää sekä LG:n Nexus 5X:ää ja Huawein Nexus 6P:tä. Muille kuin Googlen Pixeleille tai Nexuksille tuoreinta Android-päivitystä ei ole vielä edes niiden valmistajien toimesta ehditty julkaisemaan.

Useat käyttäjät valittavat ongelmasta Googlen tukipalstalla. Ilmeisesti ongelma ei kuitenkaan kosketa kaikkia käyttäjiä.

Sormenjälkilukijan eletoiminnot toimivat päivityksen jälkeenkin eli ongelma näyttäisi kytkeytyvän vain ja ainoastaan sormenjälkien tunnistamiseen.

Android 7.1.2:ssa kyse on pienestä korjaus- ja ylläpitopäivityksestä, joka ei sisällä merkittäviä toiminnallisia uudistuksia. Sen sijaan mukana on korjauksia bugeihin, optimointeja sekä pieniä parannuksia operaattoreille ja käyttäjille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jaro

  Juurikin tällaisten takia sopii ihmetellä, minkä takia kaiken-mukamas-tietävät, keski-ikäisetkin ihmiset kaupassa ruikuttavat siitä, ettei laitteelle X ole saatavilla vielä 7.1.x-päivitystä. No tässä hyvä esimerkki syyksi, kun ongelmia ilmenee tuon tuosta, mikä ei varmaankaan valmistajiakaan houkuttele päivitystahtia kiristämään.

  • SANDY

   Yep, mm huawei näyttäisi hyppäävän 7.1 yli kokonaan suoraan 8.0. joutuu ”rauhoittelemaan” asiakkaita joilla esim mate 9 tai honor 8 että ei luultavasti ole tulossa lainkaan mutta 8.0 olisi sitten joskus.

 2. Hendriks

  Hyvin menee!.

Tuoreimmat jutut