Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android-puhelin on myös Windows-pelikone – PGS nyt ennakkotilattavissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

PGS-Windows-10

Älypuhelimet ovat monella tapaa uudistaneet sitä laitekatrasta, mitä ihmiset mukanaan kantavat. Erillisiä mp3-soittimia, pieniä digikameroita tai kannettavia pelikoneita kuljetetaan mukana yhä vähemmän, kun älypuhelin voi hoitaa kaikkien niiden tehtävät. Jotkut silti tykkäävät leikitellä ajatuksella, että älypuhelimeen voisi yhdistää vielä laajempia peliominaisuuksia, mahdollisesti Windows-tietokoneen muodossa. Yksi tällainen on PGS, Portable Gaming System.

PGS esiteltiin jo viime kesänä, jolloin se saavutti Kickstarter-kampanjassa tavoitteensa kolminkertaisesti, keräten kasaan 300 000 dollarin rahoituksen. Kampanja kuitenkin peruttiin, kun ilkeät kielet sanoivat kampanjan olevan huijausta. Tekijät eivät kuitenkaan haudanneet unelmaansa. Nyt PGS on ennakkotilattavissa tekijöiden oman verkkosivuston kautta. Toimitusten on määrä alkaa kesän alkupuolella.

PGS sisältää sekä Windows 10 -tietokoneen että Android-puhelimen. Kyse ei siis ole Windows-puhelimesta, vaan laite sisältää PC-version Windows 10:stä. Viime vuoden jälkeen tekniset tiedot ovat hieman muuttuneet, mutta pääpiirteittäin idea on ennallaan. PGS Lite sisältää 5,5-tuumaisen HD-näytön, kun taas Hardcore-versiossa on 5,9-tuumainen Full HD -näyttö. Molempien sisältä löytyy Windowsia varten Intel Atom x7 -suoritin, kun taas Android Marshmallowia pyörittää MediaTekin Helio X20 -suoritin.

PGS-Android

245 grammaa painava Lite-versio sisältää 4080 milliampeeritunnin akun sekä RAM-muistia neljä gigatavua Windowsille ja kaksi gigatavua Androidille. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla vastaavasti 16 ja 64 gigatavua. Hardcore-versiolla painoa on 320 grammaa, akulla kapasiteettia 6800 milliampeerituntia ja RAM-muistia kolme gigatavua Androidille ja kahdeksan gigatavua Windowsille. Tallennustilaa on tarjolla 32 ja 128 gigatavua, ja Hardcore-versiossa Windowsin massamuisti on UFS-tyyppiä, kun muut massamuistit laitteissa ovat eMMC-tyyppiä.

Varusteisiin kuuluu tietysti myös esimerkiksi Bluetoothia, Wi-Fiä, stereoäänentoistoa, muistikorttipaikkaa ja USB-C-liitäntää. Hardcore-mallissa on lisäksi esimerkiksi langaton lataus, NFC-piiri sekä pieni tuuletin, joka pitää Intel Atom -suorittimen lämmöt kurissa kovassa käytössä.

Lite-version hinnat alkavat 259 dollarista ja Hardcore-version 319 dollarista, eli erityisen kalliita laitteet eivät ominaisuuksiinsa nähden ole. Epäselvää sen sijaan on, onko tällaisille laitteille sittenkään valtavasti kysyntää, tai onko Intel Atom -suorittimella kauheasti potentiaalia pyörittää mitään sellaisia pelejä, joita ei tavallinen Android-puhelinkin pyörittäisi. Lisäksi koko laitteeseen kannattaa tietysti suhtautua varauksella, esimerkiksi juuri Kickstarter-kampanjan peruuntumisen vuoksi.

Kiinnostuneet voivat tutustua laitteeseen tarkemmin osoitteessa pgslab.com.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Olisivat voineet panostaa vähän enemmän tuohon windowssia kuvaavaan kuvaan kun nyt siihen on pistetty screenshot ensimmäisestä esiversiosta koko järjestelmässä, no tuo nyt ei ole muutenkaan myyntimenestys joten sama se mikä kuva windows10 stä siinä o

 2. Robob

  Ilkeät kielet voisivat sanoa näitä valetuotteiksi joista tehdään valeuutisia. Ai niin Janne oli varmistanut tämä itse luotettavasta lähteestä, että tämä todella on nyt olemassa ja kannattaa tilata. On ihan soiva peli. Vähintään yhtä hyvä kun Turingin puhelin tai Eve tabletti.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Eikös tuossa toiseksi viimeisessä lauseessa nimenomaan käsketä suhtautumaan varauksella koko juttuun? Ja missä sanotaan, että kannattaa tilata?

   • Robob

    Jonnehan nimenomaan suosittelee, että kannattaa aloittaa homma varauksella eli tilata. Vai tarkoittiko Jonne sittenkin, että juttu on valetta. No toivotaan että tää olisi vähintään kerran vuodessa tulossa, niin saadaan lisää hyviä uutisia putkeen. Turing PGS Eve vihdoinkin saataville.

 3. PrivateVoid

  PGS, revolution now! Tosissaanko tästä kirjoittelet? Ei kannata suhtautua kuule varauksella, kannattaa vain pysyä niin kaukana kuin mahdollista. Näittekö sen kampanjavideon mikä niillä oli aikanaan? Hirveätä kuraa jossa valehdeltiin päin naamaa. Eiköhän valehtelu olisi yksi syy miksi niiden rahoituskampanja lopetettiin?

  Ei siinä mitään ”ilkeää kieltä” ole jos mainitsee pari pointtia siitä että ne ensinnäkin lupaili mahdottomia asioita. Miltäs kuulostaisi kannettava pöytäkone, jota voit käyttää ilman että sinun tarvitse edes ottaa sitä pois taskusta? Eikö käy järkeen? No sitä ne lupasi PGS:n tekevän. Ja kuulema laitteessa on ”peli-PC:n tehot kännykän virrankulutuksella” niin, turhaan porukka niitä isoja ja kalliita näyttiksiä koneisiinsa ostelee, syövät vain turhaa energiaa.

  Ei herätä kauheasti luottamusta kun aluksi niillä ei ollut edes tietoja kampanjasivulla keitä ne edes on. Sitä luulis että jos teet jotain rehellistä hanketta jonka uskot tuovan ”mullistuksen nyt”, haluaisit ylpeästi kertoa itsestäsi ja tiimistäsi jotta kaikki sivulla käyvät tietää ketkä hanketta vetää. Lopulta ne sitten taipu laittamaan tiiminsä tiedot esille kun porukka ragetti asiasta tarpeeksi kauan. Hienosti vain puolet tiimistä oli valenimillä varustettuja näyttelijöitä. Että joo, ei nyt taida ihan varauksella suhtautumiset riittää.

 4. fokus

  Miksi kukaan ottaisi Windowsia missään muodossa tuhoamaan ja mielivaltaistamaan myös puhelimen käytön??

  • Iroriueioeldm

   Tossahan on Android.

Tuoreimmat jutut