Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin käytät reaaliaikaista sijainnin jakoa Google Mapsissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google toi hiljattain uuden ominaisuuden Maps-sovellukseensa: reaaliaikaisen sijainnin jaon. Käyttäjä voi siis jakaa oman sijaintinsa ja mahdollisesti reittinsä tuttavilleen, jotka voivat sitten seurata käyttäjän liikkeitä tai yksinkertaisesti nähdä, missä hän tarkalleen ottaen on. Näin käytät reaaliaikaista sijainnin jakoa.

Ensimmäisenä avaa Google Maps -sovellus. Mene vasemmassa reunassa olevaan valikkoon ja valitse kohta Jaa sijainti.

Tämän jälkeen valitse, kuinka pitkään haluat jakaa omaa sijaintiasi. Kun se on tehty, valitse kenelle kaikille haluat jakaa sijaintisi tai voit valita oman jakotapasi. Esimerkissämme käytämme sijainnin jakoa Facebook Messengerin kautta.

Kun jaat oman sijaintisi, esimerkiksi Facebook Messengerin ryhmä saa sinulta linkin, jolla pääsee tarkastelmaan omaa olinpaikkaa.

Mikäli olet saanut linkin joltain tuttavalta, linkkiä painamalla puhelin ohjautuu Google Maps -sovellukseen tarkastelemaan henkilön sijaintia. Kun katsoo, missä tuttava on, voi Maps-sovelluksessa laittaa sen kohdan suoraan päämääräksi.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut