Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook Messengerin M laajentui – tekoälysuositukset osaksi keskusteluja

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Facebook Messenger saa suosituksia M:ltä.

Facebook Messenger saa suosituksia M:ltä.

Facebook on kehittänyt jo pitkään Messenger-keskustelusovellukseensa tekoälyavustajaa. Nyt M:ksi nimetty avustaja on laajentunut suositusten muodossa saataville kaikille käyttäjille Yhdysvalloissa.

M tarjoaa Messengerissä osana keskusteluja erilaisia suosituksia aina tilanteen mukaisesti.

Toistaiseksi nyt M voi suositella tarroja keskusteluun, rahan pyytämistä tai lähettämistä, sijainnin jakamista, suunnitelmien teossa avustamista, äänestyksiä ryhmäkeskusteluissa sekä Uber- tai Lyft-kyydin tilausta.

Suositukset ilmestyvät keskustelun perusteella. Esimerkiksi M voi huomata keskustelukumppanin kysyvän olinpaikkaa, jolloin M voi ehdottaa sijainnin jakamista suoraan karttamuodossa. Tai vastaavasti jos kyse on maksamisesta, voi M tarjota maksumahdollisuutta Messengerin kautta.

M:n kaikkien toimintojen laajentumisesta Yhdysvaltojen ulkopuolelle ei ole vielä tarkempaa tietoa. Facebookin mukaan se tapahtuu ”aikanaan”. Sen sijaan samalla Facebook uudistaa nyt maailmanlaajuisesti myös Messengerin kirjoitusnäkymää, joka tarjoaa jatkossa nopeamman tavan esimerkiksi videoiden ja kuvien lähettämiseen.

Facebook kertoo M:n hyödyntävän tekoälyä ja koneoppimista. Nyt kaikille käyttäjille suosituksina tuotua toimintoa testattiin aikoinaan myös ihmisvoimin toimivana ”kysy mitä vain” -palveluna. Sen laajentaminen suuremmalle käyttäjäkunnalle osoittautui kuitenkin vaikeaksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut