Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen viimevuotinen ”Error 53” -äläkkä johtamassa oikeustoimiin Australiassa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Vikailmoitus "Error 53" tekee iPhonesta kerralla käyttökelvottoman.

Vikailmoitus ”Error 53” teki iPhonesta kerralla käyttökelvottoman. Kuva: 9to5Mac.

Australian kilpailu- ja kuluttajakomissio ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) on viemässä Applen oikeuteen, kertoo AppleInsider. Syynä on reilu vuosi sitten joitain käyttäjiä vaivannut ”Error 53” -ongelma. iPhonen Touch ID -sormenjälkitunnistimen tai muutamien muiden komponenttien vaihtaminen muualla kuin Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä saattoi johtaa Error 53 -vikailmoitukseen ja teki laitteen käyttökelvottomaksi.

ACCC:n mukaan Applen toimet rikkovat Australian kuluttajalainsäädäntöä. ACCC:n puheenjohtaja Rod Simsin mukaan kuluttajilla on oikeus tiettyyn maksuttomaan valmistajan virhevastuuseen, eikä pelkästään kolmannen osapuolen korjausliikkeen käyttäminen voi viedä kuluttajalta tämän oikeuksia. ACCC hakee oikeuskanteessaan muun muassa rangaistuksia, uusia määräyksiä sekä hyvityksiä Applen toimista.

Aluksi Applen mukaan Error 53 -ilmoituksen taustalla oli halu varmistaa, ettei sormenjälkitietoja vuodeta valtuuttamattomien huoltoliikkeiden kautta. Sittemmin yhtiö kertoi, että alkujaan kyse on ollut turvatarkastuksesta, jolla on haluttu varmistaa, että Touch ID -sormenjälkitunnistin toimii, ennen kuin uusi laite on lähetetty tehtaalta eteenpäin. Sen lisäksi, että Error 53 -ilmoitus teki laitteista käyttökelvottomia, se tarkoitti myös valmistajan takuun päättymistä, mikä aiheutui valtuuttamattoman huoltoliikkeen käytöstä.

Yhdysvalloissa Apple joutui nopeasti ongelman isomman esiintulon jälkeen joukkokanteen kohteeksi, mutta tuomari hylkäsi kanteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut